Μετονομασία της Χώρας σε Αρχαία Πύλος ζητά από το δημοτικό συμβούλιο ο Δημ Βρεττάκος
Μια καινοτόμο πρόταση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο του δημου Πύλου Νέστορος ο επικεφαλής του συνδυασμού ''ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ'' κ Δημήτρης Βρεττάκος ,την μετονομασία της Χώρας σε ''Αρχαία Πύλο'' !!Μετονομασία της Πόλης της Χώρας σε Αρχαία Πύλο.
Προτείνουμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αλλαγή του ονόματος της Πόλης της Χώρας. Μέρος της Εικόνας και Ταυτότητας πρέπει να είναι και η Ιστορική περιοχή του Εγκλιανού όπου ήκμασε και διασώζεται ακόμα ε΄νας τεράστιος πολιτισμός και η Αρχαία Πύλος. Η παράταξή μας «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» πρότεινε αυτή την αλλαγή με το πρόγραμμα και τις ομιλίες μας στη Χώρα , στο Βλαχόπουλο και στην Πύλο. Στόχος αυτής της δράσης είναι η Χώρα να γίνει παγκοσμίως γνωστή με το αληθινό της όνομα και οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι ήταν εκεί η Αρχαία Πύλος. Όπως με την Νεμέα και την Αρχαία Νεμέα, την Επίδαυρο και την Αρχαία Επίδαυρο, η/και την Μεσσήνη και την Αρχαία Μεσσήνη. Η εν λόγω πρόταση πρέπει να μπει σε διαβούλευση στο Τοπικό Συμβούλιο και να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και να γίνει τοπικό δημοψήφισμα εάν χρειαστεί με τον νέο Νόμο.
Νέα Εικόνα και Ταυτότητα του Δήμου Πύλου Marketing Plan.
Η εκπόνηση μιας νέας Ταυτότητας του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα πρέπει να βασιστεί στην εκπόνηση ενός Σχεδίου Μάρκετινγκ που προτείνουμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ανατεθεί με διαγωνισμό ως Μελέτη Εικόνας και Ταυτότητας (Marketing Plan, Image & Identity Action Plan) του Δήμου Πύλου Νέστορος. Η εν λόγω Μελέτη θα μπορεί να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου σε σχέση με την Ιστορία, γεωμορφολογία και μοναδικότητα έτσι ώστε το Τουριστικό μας προϊόν να είναι πιο ανταγωνιστικό, να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να μειώνει την εποχικότητα, να διασφαλίζει περισσότερα έσοδα για τις επιχειρήσεις Τουρισμού άλλά και για την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας. Η Δημοτική μας Παράταξη έχει καταθέσει στο πρόγραμμα της πριν τις εκλογές ότι ο Δήμος μας πρέπει να προβάλει την μοναδικότητά του. Είμαστε στο Κέντρο της Μεσογείου, η οποία είναι στο Κέντρο της Γης (Μέση Γη= Μεσόγειος). Έχουμε μοναδικό Κλίμα, καθαρό αέρα χωρίς ρυπαντές, υπέροχες θάλασσες και Παραλίες με την Βοιδοκοιλιά την πιο γνωστή και μοναδική από όλες αφού κατατάσσεται στις πέντε καλύτερες κάθε χρόνο, παγκοσμίως διάσημη. Έχουμε ένα Μυκηναϊκό Παλάτι του Βασιλιά Νέστορα από τα ευρήματα του οποίου αποκωδικοποιήθηκε η αρχαϊκή γραφή ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β’ και απέκτησε το χαμένο κρίκο και σύνδεση ο Ελληνικός Πολιτισμός με την αρχαία Ελλάδα του Ομήρου ως ενιαίος Πολιτισμός με Ιστορία 4 χιλιάδες έτη γραπτής Ιστορίας της Γλώσσας και θεμελιωτής του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Έχουμε 4 Κάστρα Μεσαιωνικής Κατασκευής (Παλαιόκαστρου Αβάρων, Μεθώνης, Κορώνης και Νιόκαστρο Πύλου) και είμαστε ο μοναδικός στον κόσμο Δήμος με τέσσερα Οχυρωματικά Κάστρα – Πόλεις. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα με τέσσερα Γήπεδα Γκόλφ (Ρωμανός 1, Πύλος 1, Κυνηγός 2 υπό κατασκευή) και σημαντικές Υποδομές Ξενοδοχειακής Υποδομής Φιλοξενίας Συνεδρίων, κ.λπ.. Είμαστε Δήμος ενταγμένος στο Πρόγραμμα της UNESCO του ΟΗΕ για την Μεσογειακή Διατροφή ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά(Κορώνη). Ο Δήμος μας έχει μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος όπως το Κυνήγι Σπάνιας Ποικιλίας Κρι Κρι στην νήσο Σαπιέντζα, την Βοιδικοιλιά, Καταρράκτες στη Στενωσιά και Σχοινόλακα, Βυθισμένη Πόλη στη Μεθώνη, και πολλών Ναυαγείων. Έχουμε καταγεγραμμένη ιστορία παραγωγής Οίνου, Σιτηρών, Ελαίου, Αρωματοποιίας, Κεραμικής, Γραφής, Αρχιτεκτονικής, Ταφικών Μνημείων, αργυροχρυσοχοίας, μεταλουργίας, κ.λπ. άνω των 6.000 ετών σύμφωνα με τα ευρήματα στο Πετροχώρι, Βοιδοκοιλιά, εγκλιανό, Ϊκλαινα, Πήδασσο, Μεθώνη, Κορώνη, κ.λπ.
Το πρόγραμμα Εικόνα & Ταυτότητα του Δήμου θα συνθέσει όλα τα ανωτέρω και θα δημιουργήσει ένα Σλόγκαν του Δήμου, θα δημιουργήσει κείμενα σε πολλές γλώσσες, θα τυπώσει Χάρτες και θα δημιουργήσει πληροφοριακά έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες καθώς και ηλεκτρονική ξενάγηση για την ενημέρωση των επισκεπτών στο Δήμο δίνοντας ένα μεγάλο όπλο μάρκετινγκ της περιοχής και του Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στόχος είναι η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, η μείωση της εποχικότητας, η προσέλκυση Τουριστών με μεγάλο εισόδημα, ή αύξησητων εσόδων των επιχειρήσεων Τουρισμού και η προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων για την βελτίωση των εισοδημάτων των αγροτών του Δήμου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου