Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ο μικρός περίπατος της Πύλου και ολίγα τινά περί προσωπικών δεδομένων

                                                 

για τον δήμο οταν βγάζει φωτογραφίες  προσωπικά δεδομένα δεν υπάρχουν για μας υπάρχουν ?


Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο δήμαρχος για τους προπηλακισμούς και τις ύβρης τις οποίες δέχθηκα (κάνοντας βίντεο και φωτογραφίες στα έργα των διαγραμμίσεων τα οποία ήταν σε εξέλιξη)   ο οποίος επικαλέστηκε άγνοια προσωπικών δεδομένων , αλλά τουλάχιστον περίμενα την έκφραση συμπάθειας στο πρόσωπο μου πράγμα το οποίο δεν έκανε ! παράλληλα ενημερώθηκαν και οι επικεφαλεις των παρατάξεων καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι .Τώρα όσον αναφορά τα προσωπικά δεδομένα που επικαλούνται κάποιοι νομομαθείς κατά καιρούς, καλό είναι να διαβάζουμε που και που δεν κάνει κακό το διάβασμα  .


κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αποτύπωση της εικόνας προσώπου χωρίς τη συναίνεσή του, όταν :
(α) απεικονίζονται δημόσιοι χώροι (τελετές, δημόσιες συναθροίσεις, τοπία με γενικότερο ενδιαφέρον) δίχως εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπό. Έτσι, είναι επιτρεπτή η λήψη της εικόνας ενός προσώπου σε δεύτερο πλάνο, που γίνεται με κύριο στόχο την αποτύπωση ενός δημοσίου χώρου (ΕφΘες 2147/2001).
(β) απεικονίζονται δημόσια γεγονότα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ακόμη και αν υπάρχει εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπο (ΕΔΔΑ, αποφ. 14 Φεβρουαρίου 1994, Cassado Coca).



άραγε οι σημάνσεις τι ρόλο θα παίξουν θα μπουν καινούργιες η θα μείνουν οι παλιές και γιατί δεν εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα ?  δεν απομένει να τα δούμε όλα στην πράξη ,πάντως εμείς θα περιμένουμε. 

http://dipanoskaltsis.blogspot.com/2020/07/21-2020.html

1 σχόλιο:

  1. Όταν πρόκειται για δημόσια (δημοτικά) έργα δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί προσωπικά δεδομένα. Σε όποιον δεν αρέσει να πάει σπίτι του. Αυτή η καραμέλα με τα δικαιώματα δεν πείθει τους Έλληνες . Λυπάμαι για αυτό που σου έτυχε , Πράξε το νόμιμο και άστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή