Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΕΡΤΗΣ Ο ΠΥΛΙΟΣ


Η «φάβα» της ανικανότητα στο δήμο Πύλου-Νέστορος έχει λάκκο;
Λαέρτης ο Πύλιος
Δήμος πενέστερος ημών ων ουδέν πώποτε ένεκα χρημάτων υμάς ηδίκησεν• υμείς δε πλουσιώτεροι πάντων όντες πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε.»[1] (Θρασύβουλος Αρχηγός των Δημοκρατικών που καταλύσανε την τυραννία των «Τριάκοντα»).
Εισαγωγή: Είμαι οργισμένος ως ιδιώτης, ως πολίτης και ως δημότης γιατί μου πήραν την αξιοπρέπεια, την αισθητική, την τέχνη, το δήμο μου , την πατρίδα μου και τα πετάξανε στα σκυλιά, ελαφρά τη καρδία για να βάλουν πέντε δεκάρες στην τσέπη. Όταν η αδικία, η απληστία και η λατρεία για την καρέκλα γίνεται νόμος….είναι καθήκον μας η ρήξη με τους ρωποπερπερήθρες[2] και τους κομματογλωττοκύντερους [3] που από μικρά παιδιά μεγαλώνουνε με τη ρουφιανιά, την λαμογιά, την απατεωνιά και κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους. Είναι φανερό ότι κάθε πολίτης του δήμου μας βιώνει την πλήρη απογοήτευση και απελπισία, είναι παντελώς απροστάτευτος και μόνος, πασχίζει πλέον να επιβιώσει από τη λαίλαπα της ακρίβειας, των φοροεπιδρομών, από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς στοιχεία πολιτισμού και αισθητικής. Αυτή τη καθημερινότητα την αισθανόμαστε στο «πετσί μας», αλλά δυστυχώς ο Δήμαρχος που διαλαλούσε στα πανηγύρια, αλλά και σε όλους τους χώρους προεκλογικά ότι όταν θα αναλάμβανε την εξουσία ο πρωταρχικός του στόχος θα ήταν “να κάνω πράξη την ανθρωποκεντρική πολιτική, την πολιτική που γίνεται έργο για τον πολίτη…. να είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών της πόλης μας, μακριά από συμφέρονται και μικροπολιτικές σκοπιμότητες”[4]. Επομένως βάση των παραπάνω θέσεων, ο Δήμαρχος έπρεπε μαζί με τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει την επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων.
Λέξεις κλειδιά: Απελπισία, καθημερινά προβλήματα, Δήμαρχος, διαβούλευση, συνεννόηση, συναίνεση, αδικία, απληστία, δημόσιες σχέσεις, νάρκισσος.
Θέμα: Πράγματι έκλισε ήδη 150 ημέρες ο δήμαρχος[5] Πύλου –Νέστορος την εκλογή του και αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι ο εν λόγω δήμαρχος διευθύνει τις τοπικές υποθέσεις μέσω ταξιδιών και… δημοσίων σχέσεων. Ο άνθρωπος, αποδεικνύει, πως δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του Δήμου[6], αλλά για τη δική του προσωπική προβολή, δημιουργώντας προσωπικό μηχανισμό υποστήριξης. Ο μηχανισμός υποστήριξής του, έχει μια άτυπη και αδιαφανή δομή και ακολουθεί την απλή συνταγή: Τον δήμαρχο ακολουθεί στα «σούρτα-φέρτα» ένα υποζύγιο με μια φτηνιάρικη ψηφιακή μηχανή των λίγο ευρώ, σε πολλές περιπτώσεις των ακολουθούν και οι συνοδοί του. Ο δήμαρχος με το υποζύγιο και τους συνοδούς υπαγορεύουν τα «σούρτα -φέρτα» και τις συναντήσεις στους πληρωμένους γραφιάδες. Χωρίς καμία καθυστέρηση οι πληρωμένοι γραφιάδες «φτιάχνουν» το δελτίο τύπου με στόχο να επαινούν το δήμαρχο, τα πετυχημένα ταξίδια του και τις πετυχημένες συναντήσεις του, εμπλουτισμένο με το φωτογραφικό υλικό που το παραχώρησε ο ιπποκόμος του δημάρχου. Το δελτίο τύπου το προωθούν οι γραφιάδες στο γραφείο του δημάρχου όπου η κοπέλα που χειρίζεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το αποστέλλει αυτόματα σε κάθε κατεύθυνση. Με αυτό τον απλό και σαχλό τρόπο ο δήμαρχος εμφανίζεται υπερδραστήριος, ενώ επί της ουσίας… δεν κινείται φύλλο. Είναι φανερό ότι όλοι πληρώνονται από το δήμο, καθώς τα εισιτήρια και τα καύσιμα χρεώνονται στον… προϋπολογισμό[7]. Η σχέση λοιπόν του δημάρχου με τα τοπικά Μέσα, εξωτερικά φαίνεται λαμπερή και γκλαμουροειδής, προβάλλεται ναρκισσιστικά[8] με «φρού-φρού» και αρώματα και ο δήμαρχος επιδεικνύει με θρασύτητα ότι απολαμβάνει την προβολή του. Δυστυχώς, αν ο δήμαρχος Πύλου –Νέστορος συνεχίσει την σημερινή πρακτική, πολύ γρήγορα θα βρεθούν όλοι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Το μνημόνιο ουσιαστικά δεν το ένιωσαν ακόμη στο δήμο Πύλου-Νέστορος. Η «φάβα» της ανικανότητας στο δήμο Πύλου-Νέστορος έχει λάκκο; Φυσικά, γιατί ο δήμαρχος κοιτάζοντας ναρκισσιστικά το φακό και κάνοντας ταξίδια νομίζει ότι θα τα φέρει βόλτα, είναι χωρίς υπερβολή ……επικίνδυνος.
Συμπέρασμα : Οι μέχρι σήμερα πράξεις της δημοτικής αρχής, φανερώνουν ότι παράγουν:
v Την αντιμισθία και το βόλεμα των κομματικών συμβούλων της, επιβαρύνοντας τα οικονομικά των δημοτών μας.
v Τα «σούρτα-φέρτα» χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου.
v «Στημένους» λόγους των αντιδημάρχων που επαινούν τον κομματικό τους δήμαρχο και δημιουργούν την εξαγρίωση και την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις.
v Σπατάλες που εκδηλώνονται με «φρού-φρού και αρώματα»
v Αυταρχικές αποφάσεις, που στην πλειοψηφία τους δημιουργούν καταστροφές π.χ.: η κοπή του ιστορικού πλάτανου στη πλατεία των Τριών Ναυάρχων στη Πύλο.
Παραπομπές
[1] ο λαός, «αν και είναι πιο φτωχός από σας ποτέ δεν σας αδίκησε για χρηματικό συμφέρον, ενώ εσείς οι πιο πλούσιοι απ’ όλους έχετε κάνει πολλές κακοήθειες για το κέρδος
[2] ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΑΣ: ο βλάκας με φτηνοφλιαρία =άνδρας που εκστομίζει ακατάπαυστα βλακείες [ρωποπερπερήθρας = ρώπος(φτηνόπραγμα) + πέρπερος (φλυαρία)]
[3] ΚΟΜΜΑΤΟΓΛΩΤΤΟΚΥΝΤΕΡΟΣ: ο κομματογλυφτοκοπρίτης = άνδρας που ανήκει σε κόμμα και με το γλείψιμο; (Γλώττο) γίνεται κύντερος: αναίσχυντος, κοπρίτης
[4] 11 Απαντήσεις στο ερώτημα γιατί Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Πύλου- Νέστορος στις δημοτικές εκλογές του 2010 www.dimitriskafantaris.gr
[5] Δήμαρχος «αρχαία ελληνική δῆμος + ἄρχω»
Υπάρχουν δύο κατηγορίες δημάρχων :
Οι αθόρυβοι δήμαρχοι επικεντρώνουν την προσοχή τους στα προβλήματα του δήμου .
Οι νάρκισσοι δήμαρχοι επικεντρώνουν την προσοχή τους στην αυτοπροβολή τους

[6] «Δήμος» σημαίνει το σύνολο του λαού που ζει σε μια περιοχή. Ο Δήμαρχος είναι ο Δήμαρχος των πολιτών Πύλου-Νέστορος και όχι ο Δήμαρχος της Πύλου.
[7] ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS Ηλίας Μπιτσάνης Δήμαρχοι και δημόσιες σχέσεις 5 Απριλίου 2011
[8] Νάρκισσος: «καθρέφτη, καθρεφτάκι, ποιος είναι ο πιο όμορφος-Μητροβλαχοδήμαρχος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου