Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Προς : Bατραχόμυαλους της γιαλαντζί στρούγκας χωρίς πουτσουντί

 Προς : Bατραχόμυαλους της γιαλαντζί στρούγκας χωρίς πουτσουντί


12-4-2012
Κύριοι,
Βατραχόμυαλοι (1) της γιαλαντζί(2) στρούγκας χωρίς πουτσουντί (3 ), ντεμέκ τύποι, διαχρονικοί νεοβαρβαρίζοντες δάγκες (4), γυμνοσάλιαγκες γεμάτες αμέγκλες (5), δευτεράνζες με περίσσια δηθενιά (6), μαϊμουδίζετε εκφέροντας μουσαντέ κόφες (7 ), γραδαρισμένες με πλαστικά χαμόγελα, είστε οι σημερινοί μολυσμένοι, με τις κομπίνες, με τις λοβιτούρας, με τις εξυπηρετήσεις «δικών» σας, με τις επιδιωκόμενες εργολαβίες, με τις ρεμούλες των ερμαφρόδιτων, των χορηγιών – άκου χορηγία η αρπαχτή!!!, του ώχ!!! αδερφέ, του ρουσφετιού, του τυχοδιωκτισμού, του επιδόματος, του μαζοχισμού, της διαστροφής, του ναρκισσισμού, του φετιχισμού, του άνομου και του ανήθικου, τολμάτε ως αναιδέστατοι και ξεδιάντροποι να ζητάτε, για λογαριασμό του κοτζαμπάση αφέντη σας, την ψήφο μας, για να μας σώσετε. Ακούσατε κοπίδια, δεν σας θέλουμε, άδειάστε μας τη γωνιά, την ανθιστήκαμε (8 ) τσιμπούρια τη δική σας κουτοπονηριά, τεμπελχανάδες σε βόθρου επιφάνεια σαν πλέουσες αρμάδες, του έθνους κηφήνες, χωρίς καμιά αιδώ, ξεκουμπιστείτε μιάσματα και φύγετ' από δω, καθόσον σακουλευτήκαμε και μιλάμε με το ησπεράλντο, το λεξικό του μάγκα, γιατί από ενθάδε κι εμπρός , όπως σας ορντινάρισαν(9 ) τα ξένα αφεντικά σας να βαράτε τη πασαβιόλα, η Ελλάδα και η άτιμη η κ(ε)νωνία θα ξηγιόνται έτσι ώστε : ο καπνοπώλης να είναι ατσίγαρος. ο εφοπλιστής απένταρος, ο μάγειρος νηστικός, ο χασάπης λουλούκα( 10), ο Μπακάλης επί πιστώσει, ο καφετζής ασβέλτος (11), ο ξυλέμπορας κούτσουρο απελέκητο, ο Λουμίδης καφές Βραζιλίας, ο δημοσιογράφος αρλούμπας, ο πρόσφυγας εικοσιπέντε τα εκατό, ο κουλουρτζής Μ(ο)θώνη, ο νάρκισσος ζαχαροπλάστης πονόκοιλος, ο Αφρικανός ματσαράγκας, ο σκαντζόχοιρος εργαλείο βελονισμού, η κομματικoδούλα τσιφτελοκουνίστρα, τα δυο ίδια κουνούπια κουνουπίδια, το σιδεροξυλονεροβάρελο άπατο, τα σκουληκομερμηγκοπαιδόπουλα άσιτα, η μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή άγλυπτη, ο γιατρός νεκροθάφτης, ο δικηγόρος ισόβια, ο πολιτικός κατάντια και ο παλαιοημερολογίτης, στας δεκατρείς έχει η πρώτη.
Επομένως, βατραχόμυαλοι της γιαλαντζί στρούγκας χωρίς πουτσουντί, τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια.
Ωχ, Κεσάτια (12 ) μωρέ βλάμη (13 ) ωχ, τα χάλια μας να χτυπάμε τα κεφάλια μας
Καλή επ΄Ανάσταση
Με επικούρειους χαιρετισμούς
Λαέρτης ο Πύλιος
ΥΓ: Tο κείμενο δεν είναι βωμολόχο, οι λέξεις βρίσκονται στα βιβλία του Νίκου Τσιφόρου και στο ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ (1932). Παραθέτω την μετάφραση για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση με τα μαντρωμένα κομματόσκυλα.
Μετάφραση των λέξεων από τα «παιδιά της πιάτσας»
( 1) οι μικρόμυαλοι
(2 ) της ψευδεπώνυμης
( 3) το διδακτορικό
(4 ) Οι νεοέλληνες ψευτόμαγκες
(5 ) χωρίς αξίες
(6 ) Προσποιητή συμπεριφορά
(7 ) Πολλά ψέματα
(7 ) Ανακαλύψαμε
(7 ) Διέταξαν
(7 ) Άνθρωπος που μιλάει πολλά και δε λέει τίποτα
(7 ) Ο αργός
(7 ) 'βαράω μύγες'
(7 ) αδελφός,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου