Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012


ΕΙΧΑΝ ΜΠΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΛΙΚΟ

Συνελήφθη ζευγάρι εμπρηστών Βούλγαρων
στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας

 10/08
Ένα ζευγάρι Βούλγαρων, που έβαλε φωτιά σε αγροτική περιοχή, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κάτω Συνοικία Τρικάλων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου.

Συγκεκριμένα, ένας 38χρονος Βούλγαρος και μία 36χρονη φίλη του, νωρίς το πρωί, στο 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό τους. Τους είδαν όμως διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και μαζί με κατοίκους, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο σημείο που έβαλαν φωτιά οι δύο Βούλγαροι, μετά από απόσταση περίπου 1 χλμ. ξεκινάει δασική έκταση, ενώ εκείνη τη στιγμή στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου περίπου στις 11.00 το πρωί εντόπισαν το αυτοκίνητο των Βούλγαρων και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 δοχεία με εύφλεκτο άγνωστο υγρό, το οποίο στάλθηκε για εξέταση και 1 αναπτήρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία. Πάντως, οι ίδιοι, μέχρι στιγμής,  αρνούνται την κατηγορία.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου