Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Για την ύδρευση της Πύλου
ImageΠοσό 2,27 εκατ. ευρώ ενέκρινε ο Τατούλης
Στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 εντάχθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, για χρηματοδότηση το έργο «Εξωτερικό υδραγωγείο Πύλου» με συνολικό προϋπολογισμό 2,27 εκατ. ευρώ και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1,85 εκατ. ευρώ περίπου.
Με τα χρήματα αυτά θα κατασκευαστούν:
• Μια νέα δεξαμενή, σε υψόμετρο 194μ, κοντά στον οικισμό Ελαιόφυτου, χωρητικότητας 400κ.μ.,
• Δύο αντλιοστάσια, ένα σε κάθε ήδη κατασκευασμένη από το Δήμο Πύλου (υψηλή, χαμηλή) γεώτρηση,
• Καταθλιπτικό αγωγό 510μ. που θα συνδέει την υψηλή γεώτρηση με την δεξαμενή,
• Καταθλιπτικό αγωγό μήκους 2.700μ. που θα συνδέει τη χαμηλή γεώτρηση με την δεξαμενή και
• Εξωτερικό υδραγωγείο, συνολικού μήκους 8.540μ. περίπου, που θα συνδέει τη νέα δεξαμενή με την υπάρχουσα υψηλή δεξαμενή Πύλου.
Σχολιάζοντας την ένταξη του έργου στο ΔΕΠΙΝ και τη χρηματοδότησή του, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του. Όπως σημείωσε, ήταν στόχος και διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, καθώς το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει αποτελεσματικά στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπήρχαν σε Πύλο, Γιάλοβα και τις πέριξ αυτών τουριστικές περιοχές και με την ολοκλήρωσή του θα υπάρχουν ποσότητες νερού, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου.
Υπογράμμισε πως ήταν το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την αιρετή Περιφέρεια, που απέδωσε καρπούς, ενώ πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή υπήρχε σε αρχικό στάδιο μελέτης και «ωρίμασε» μετά τις έντονες προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου