Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

106 μαθητές υποσιτίζονται - Κινητοποίηση των φορέων μετά την έρευνα της "Ε"
106 μαθητές υποσιτίζονται - Κινητοποίηση των φορέων μετά την έρευνα της "Ε"
Είναι μικρός ο αριθμός των μαθητών που πεινάνε στην Καλαμάτα σε σχέση με το σύνολο των παιδιών που φοιτούν στα 92 σχολεία και τους 8 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς - άρα η δημοσιότητα που πήρε το θέμα είναι δυσανάλογη και κάνει κακό στην εικόνα της πόλης και του δήμου. Με τον λογιστικό αυτό τρόπο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέγγισε το σοβαρό φαινόμενο μαθητών που πεινούν στα σχολεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας - το οποίο ήδη από τα Χριστούγεννα είχε αναδείξει η «Ε», για να αναπαραχθεί πανελλαδικά στη συνέχεια.
«Από τους 12.000 μαθητές στα 100 σχολεία του δήμου, μόνο 106 παιδιά έχουν πρόβλημα σίτισης. Αρκετά παιδιά από αυτά είναι τσιγγανόπουλα, μόνο στο Ασπρόχωμα είναι 43», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι η διάσταση που δόθηκε από πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης «πλήττει την εικόνα της πόλης. Παρουσιάστηκε η Καλαμάτα ως η πόλη που τα παιδιά πεινούν».
Συνεχίζοντας ο Π. Νίκας υποστήριξε ότι «η εικόνα που βγαίνει αδικεί κατάφωρα τους εκατοντάδες εθελοντές, τον δήμο και τους άλλους φορείς που καθημερινά δίνουν έναν γιγάντιο αγώνα για να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαΐ όσοι το έχουν ανάγκη». Οποιος χτύπησε την πόρτα του δήμου, όποιος και ό,τι κι αν ήταν αυτός, βρήκε ανταπόκριση, πρόσθεσε ο δήμαρχος, ο οποίος παρατήρησε πάντως:
«Κατανοώ ότι όσοι το διέδωσαν το έκαναν από ενδιαφέρον και καλοσύνη, επειδή είναι ευαίσθητοι άνθρωποι. Ομως ο τρόπος που παρουσιάστηκε πλήττει την Καλαμάτα και αδικεί όλους όσοι προσφέρουν, συχνά χωρίς να το γνωρίζει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου