Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Συμμαχία αγροτών-εργατών σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση της Καλαμάτας
Συμμαχία αγροτών-εργατών σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση της Καλαμάτας
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Μια τεράστια πορεία, που απλώθηκε σε όλη σχεδόν την Αριστομένους, από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι την Κροντήρη, σχημάτισαν το μεσημέρι αγρότες και εργάτες, στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας…
(φωτογραφίες)
Αγρότες από το μπλόκο του Σουληναρίου, με πολλές δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, μπήκαν κορνάροντας στην Καλαμάτα λίγο πριν από το μεσημέρι, προκειμένου να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους και στην πρωτεύουσα. Στο ύψος του Νέδοντα υποδέχτηκαν το κομβόι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, ενώ στο ύψος των δικαστηρίων τους υποδέχτηκαν και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ανοιχτής Συνέλευσης. Οι αγρότες είχαν προορισμό το Διοικητήριο, όπου τους υποδέχτηκαν και άλλοι απεργοί, κυρίως από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου του Σουληναρίου απεύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο από τις σκάλες του Διοικητηρίου και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λάππας, από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας πρέπει να συμπαρασταθούν στους αγρότες, γιατί όσο αυτοί θα είναι εξαθλιωμένοι τόσο περισσότερο θα στενάζει η αγορά της Καλαμάτας.
Στη συνέχεια η Συντονιστική Επιτροπή ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και επέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, το ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών.
Ο Θανάσης Κατσάς ανέφερε στον αντιπεριφερειάρχη ότι ο τόπος δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα όσο ο αγροτικός κόσμος ζει στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Ο Παναγιώτης Λάππας τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος μιλάει για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα 15 χρόνια τώρα και πως αυτά οφείλονται στην αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες.
Ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν, αντίθετα τη λύση θα τη δώσει ο ταξικός αγώνας των αγροτών με τις άλλες ταξικές δυνάμεις.
Ο Γιάννης Λεντούδης αναφέρθηκε στο ενωτικό και αγωνιστικό κλίμα που επικράτησε και τις 15 ημέρες που οι αγρότες βρίσκονταν στο μπλόκο του Σουληναρίου.
Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, είπε από την πλευρά του ότι ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα για να επιλυθεί χρειάζεται δομικές και ριζικές αλλαγές, για τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συγκεκριμένες προτάσεις.
Οι αγρότες παρέμειναν έξω από το Διοικητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα σταματημένα στο δρόμο και ακολούθως αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι το μπλόκο του Σουληναρίου σταματάει, προσωρινά όμως γιατί στο μέλλον θα επιστρέψει ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό.
Στ.Μ.
 
 

Έκθεση εικόνων

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου