Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


Πληρώνουν 30 ευρώ για την ενεργοποίηση

Γράφτηκε από τον  
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Πληρώνουν 30 ευρώ για την ενεργοποίηση
Πληρώνει και φέτος ο κόσμος με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Και ήταν αρκετός αυτός που προσήλθε χθες, πρώτη μέρα της ενεργοποίησης δικαιωμάτων στα καταστήματα της Ενωσης Μεσσηνίας και στα συνεργεία που λειτουργούν γι’ αυτό το σκοπό. Στην Καλαμάτα, στο κεντρικό κατάστημα, όπου λειτουργούσαν 7 κομπιούτερ, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν περάσει 107 άτομα, ενώ και σε άλλες περιοχές παραγωγοί περίμεναν από νωρίς το πρωί να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ολοι οι παραγωγοί πληρώνουν και φέτος 30 ευρώ με την ενεργοποίηση.  Η γενική διευθύντρια της Ενωσης Διονυσία Βλαχονικολού μας είπε ότι το ποσό αυτό «δεν είναι για την ενεργοποίηση, αλλά για τη διαχείριση του αρχείου του κάθε παραγωγού και αφορά δουλειά που γίνεται όλο το χρόνο (βεβαιώσεις - μεταβολές - διαχείριση φακέλου)».
Για την ενεργοποίηση η Ενωση έχει συγκροτήσει 12 εξωτερικά συνεργεία (έχει ακόμα στον Αρι και τ’ Αρφαρά), για να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος. Κι έχει προσλάβει ως έκτακτο προσωπικό 53 άτομα, τα οποία θα εργαστούν κυρίως στη συγκέντρωση των αιτήσεων. Οποιος επιθυμεί και γνωρίζει καλά τη διαδικασία, μπορεί να κάνει ηλεκτρονικά την ενεργοποίηση.
Υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις ενεργοποίησης σε όλη τη Μεσσηνία θα είναι 44.000 με 45.000 αιτήσεις. 
ΑΛΛΑΓΗ  ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ
Από την Ενωση ανακοινώθηκε αλλαγή στο πρόγραμμα στην περιοχή της Κορώνης. Και σήμερα μπορούν να κάνουν ενεργοποίηση στο ΚΕΠ του Χαρακοπιού οι παραγωγοί από το τοπικό διαμέρισμα. Από τη Δευτέρα 22 Απριλίου το συνεργείο θα λειτουργεί στην Κορώνη, στο πρώην Δημαρχείο, με το ακόλουθο πρόγραμμα: 22/4: Βουνάρια. 23/4: Καπλάνι - Ζιζάνι - Υάμεια. 24/4: Κορώνη Α-Ο. 25/4: Κορώνη Π-Ω. 26/4 Φαλάνθη. 29/4: Ακριτοχώρι - Κόμποι.
Γ.Σ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/25341-energopoiisi-enwsi-dikaiwmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου