Δευτέρα 1 Απριλίου 2013


ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Μεσσηνία: Προτάθηκε η δημιουργία
διαστημικού ερευνητικού κέντρου (!)

 1/04
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων  της Νέας Υόρκης «Αριστομένης» Σταύρο Γιαννόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Συλλόγου Παναγιώτη Κιρκιλή. Ο κ. Γιαννόπουλος εκπροσωπώντας το Μεσσήνιο και διακεκριμένο επιστήμονα δόκτορα Περικλή Παπαδόπουλο, ερευνητή της ΝΑΣΑ, συζήτησε με το Δήμαρχο τη δυνατότητα να δημιουργηθεί στη Μεσσηνία ένα ερευνητικό κέντρο κατά τα πρότυπα του Silicon Valley - Κέντρο Ερευνών ΝΑΣΑ - ενώ παράλληλα να αναπτυχθούν δραστηριότητες σχετιζόμενες με υποδομές που απαιτούνται ώστε η περιοχή να θεωρηθεί διαστημική πύλη.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το μέλος του Συλλόγου για την επίσκεψη και για τις άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις. Υπογράμμισε ότι είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και πρωτοβουλία που προάγει τη δημιουργία ερευνητικού – διαστημικού κέντρου στη Μεσσηνία, καθώς και σε υποδομές διαστημικού τουρισμού.

Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει τρεις σημαντικούς χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανωτέρω δράσεις με τις ενδεικνυόμενες επενδυτικές παρεμβάσεις: Το αεροδρόμιο της Τριόδου, παραλιακό κτήμα 220 περίπου στρεμμάτων  και το ημιτελές  φιλοσοφικό κέντρο 3.000 τ.μ. περίπου.

Ενίσχυση σε άπορους

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή της πρότασης και την ύπαρξη κατάλληλων κτιριακών υποδομών στο Δήμο Μεσσήνης ενώ παράλληλα ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι ο ίδιος προσωπικά, υλοποιώντας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του, διέθεσε χρηματικό ποσό σε άπορες οικογένειες στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε και για την ευαισθησία υποστήριξης των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων  της Νέας Υόρκης «Αριστομένης» Σταύρος Γιαννόπουλος και το μέλος του Συλλόγου Παναγιώτης Κιρκιλής, επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, στο διοικητήριο και το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου