Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ντίνα (Νικολάκου) εναντίον
Ντίνου (Πλεμμένου)

 4/07
«Δεν μπορώ να καταλάβω, μου είναι αδιανόητο, πως είναι δυνατόν να μεταφέρεται στους πολίτες ότι οι μετακινήσεις της κας Νικολάκου, δημιουργούν πρόβλημα  και χρέη, θέλοντας το θυμικό των πολιτών να περάσει η άποψη ότι εγώ σπαταλώ χρήματα. Μα δεν ξέρουν οι πολίτες, ποια είναι η κα Νικολάκου; Δεν την γνωρίζουν; Δεν την ξέρουν τόσα χρόνια, ότι είναι και θα παραμείνει ένας άνθρωπος της καθημερινότητας. Είναι δυνατόν να νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με αυτό τον τρόπο». Τα παραπάνω, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελούν την απάντηση Νικολάκου σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της μεσσηνιακής εφημερίδας «Ελευθερία».
 
 
Nα σημειωθεί ότι το δημοσίευμα προκάλεσε την κάθοδο Ντ. Νικολάου στην Καλαμάτα και την παραχώρηση σχετικής συνέντευξης, στην οποία αναφέρθηκαν αυτολεξεί τα αμέσως παρκάτω.
 
 
----------
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
 
 
<< Στην επαφή μου με τους πολίτες είχα πάντα επιλέξει έναν καθαρό πολιτικό λόγο και να τους κοιτάω στα μάτια.
 
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχω δεχτεί έναν μεγάλο προσωπικό πόλεμο, μεγάλης δυσφήμισης, που έχει να κάνει με τις μετακινήσεις μου. Κάποιοι προσπαθούσαν να πουν ότι μετακινούμε μη νόμιμα, με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και πως είμαι η αιτία που χρωστάει χρήματα η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας. Αν κάποιοι θεώρησαν, ότι επειδή είμαι γυναίκα πολιτικός, είμαι αδύναμη, θέλω να τους πως ακόμα μια φορά ότι έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο σφάλμα. Για να τελειώνουμε μια και καλή. Δεν θα τους επιτρέψω, σε καμία περίπτωση για να παίξουν μικροπολιτικά ή μεγάλα πολιτικά παιχνίδια, γιατί είμαι πεπεισμένη  πλέον ότι το συγκεκριμένο έντυπο, είναι το επίσημο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσουν το πολιτικό παιχνίδι εναντίον μου.
 
Με απόλυτα υπηρεσιακό νόμιμο τρόπο, που δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ άλλοτε, είχα μετακινηθεί για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους, από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνία προς την έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη, με 4 υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων. Ποτέ δεν θέλησα να μετακινηθώ χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας. Είναι επιλογή μου να κινούμαι εντός της νομιμότητας. Ο πόλεμος που δέχτηκα ήταν πολύ μεγάλος και είχε πολλές διαστάσεις. Μέχρι και ανώνυμες επιστολές, στον κ. Αγγελάκα, εναντίον μου αναφέροντας απίστευτα ψεύδη. Επιστολές, που τις υπέγραφε κάποιος δήθεν οδηγός της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, με ένα όνομα που δεν υπάρχει.
 
Γνωρίζω ότι ο δρόμος της πολιτικής είναι δύσκολος, δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Όμως δεν έχω σκύψει ποτέ το κεφάλι, δεν δέχομαι κανέναν πολιτικό κουμανταδόρο, δεν δέχομαι κανέναν παράγοντα και σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι κάποιος να συνδιοικεί με την περιφερειακή αρχή. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι ο μοναδικός, ο οποίος χαράζει πολιτική στην Πελοπόννησο. Οι 5 αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι 3 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες εκ του νόμου, επικουρούν το έργου του Περιφερειάρχη.
 
Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα και συγκεκριμένα. Δεν ξέρω αν κάποιοι θεωρούσαν ότι για να βρεθεί μια θεματική αντιπεριφερειάρχης με τόσο σημαντικές αρμοδιότητες, σε ένα γραφείο, σε μια ενότητα, θα έπρεπε να πάρει την άδεια κάποιου Μέσου Ενημέρωσης. Είναι κάτι όμως που υποβαθμίζει την πολιτική. Υποβαθμίζει την κοινωνία και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Τότε που για να σταθεί ένας πολιτικός στο ύψος που πρέπει, έπρεπε να έχει πάντα ένα Μέσο Ενημέρωσης πίσω του. Δεν με εκφράζει πολιτικά. Είμαι ένας άνθρωπος που λέει πάντα τη αλήθεια και θα συνεχίσω να την λέω. Και ξέρω στη θέση που είμαι σήμερα, μπορεί να μην είμαι αύριο. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει να κάνω καλά τη δουλειά μου, από όποια θέση με έχει θέση ο μεσσηνιακός λαός, ο οποίος μου έχει κάνει την πολύ μεγάλη τιμή για 3 συνεχιζόμενες 4ετίες να με ψηφίζει και να είμαι αντάξια της επίσης, πολύ μεγάλης τιμής και εμπιστοσύνης, που μου έδειξε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, δίνοντάς μου τόσο μεγάλες αρμοδιότητες. Με ενδοαφέρει μόνο αυτό και τίποτα άλλο.
 
Σε ότι αφορά τη δυσφήμηση, την υπερβολή, που γίνεται στο πρόσωπό μου από την εφημερίδα «Ελευθερία» με εμμονή, συνεχιζόμενα, για συγκεκριμένα θέματα, είναι κάτι το οποίος δεν έχω μιλήσει και έχω πει ότι σέβομαι το κάθε Μέσο όταν αυτό κάνει τη δουλειά του και κάνει κριτική. Όμως, ξεπεράσθηκαν τα όρια. Η συγκεκριμένη εφημερίδα κάποτε μου ζήταγε χρήματα, με πήγε στα δικαστήρια, δικαιώθηκα. Στη συνέχεια προσπάθησε να μου δημιουργήσει τεράστιο οικογενειακό πρόβλημα, γνωρίζοντας καλά ότι δεν έλεγε την αλήθεια.
 
Στη συνέχεια με μήνυσε διότι ήμουν υπεύθυνη που δεν έπαιρνε από την περιφέρεια κάποιες δημοσιεύσεις, γνωρίζοντας καλά ότι δεν έχω καμία αρμοδιότητα, διότι είμαι αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσης και δεν έχω καμία σχέση με τις δημοσιεύσεις. Κι όμως μου έκανε μήνυση. Κι αυτά τα ασφαλιστικά τα έχασε και δικαιώθηκε η περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα συνεχίσει, η περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει, με ποιο στεντόρεια και δυνατή φωνή να είναι εναντίον του λαϊκισμού, εναντίον όλων εκείνων που τα βλέπουν όλα μαύρα. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα, πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στη χώρα μας για να έρθουν καλύτερες ημέρες. Η δική μας πολιτική, είναι μια πολιτική σύνεσης, σκληρής δουλειάς, υπεύθυνη για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερο το μέλλον των συμπολιτών μας στην Πελοπόννησο. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει. Για εμάς δεν υπάρχει έκπτωση ούτε μιας ημέρας, ανεξάρτητα να πλησιάζουν ή όχι εκλογές δεν αλλάζουμε το ρυθμό δουλειάς μας.
 
Δεν σταματάμε, τρέχουμε μέχρι τελευταία στιγμή για να πετύχουμε το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Αισθάνθηκα την ανάγκη να τα πω αυτά, με δεδομένο ότι πιστεύω ότι θα ενταθούν οι ρυθμοί που εναντίον της περιφερειακής Αρχής, του περιφερειάρχη, αλλά και εμένα προσωπικά, το συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης κάνει αυτόν τον απίστευτο πόλεμο, ο οποίος δεν είναι κριτική πολιτική που τη σέβομαι απολύτως και το έχω αποδείξει αυτό.
 
Δεν μπορώ να καταλάβω, μου είναι αδιανόητο, πως είναι δυνατόν να μεταφέρεται στους πολίτες ότι οι μετακινήσεις της κας Νικολάκου, δημιουργούν πρόβλημα  και χρέη, θέλοντας το θυμικό των πολιτών να περάσει η άποψη ότι εγώ σπαταλώ χρήματα. Μα δεν ξέρουν οι πολίτες, ποια είναι η κα Νικολάκου; Δεν την γνωρίζουν; Δεν την ξέρουν τόσα χρόνια, ότι είναι και θα παραμείνει ένας άνθρωπος της καθημερινότητας. Είναι δυνατόν να νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με αυτό τον τρόπο.
 
Στέλνουμε ένα μήνυμα, ως περιφέρεια Πελοποννήσου  προς όλες τις κατευθύνσεις: Η Νέα Πελοπόννησος ήταν και θα παραμείνει ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, ένας συνδυασμός που μίλησε εδώ και πολύ καιρό για μια Νέα Ελλάδα που έρχεται και που τη πιστεύει Ένας συνδυασμός που μίλησε για ελπίδα, για δημιουργία, για σκληρή δουλειά, για νέους όρους πολιτικής, για συσπείρωση όλων των δυνάμεων του  ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για καθαρούς κανόνες μεταξύ της εξουσίας όποιας μορφής και τω  Μέσων Ενημέρωσης. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι θα συνεχίσουμε, έτσι θα βαδίσουμε. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, τότε οι πολίτες ας είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν. Μέχρι τότε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατευθύνει τους πολίτες.
 
Σήμερα η ίδια εφημερίδα είπε, «υπάρχει πρόβλημα στη Μεσσηνία με τον κ. Τατούλη». Που το στοιχειοθετεί αυτό. Τα δημοσκοπικά μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα αποτελέσματα, μετρήσεις που υπάρχουν, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Είναι κάτι που λέμε για πρώτη φορά. Λένε ακριβώς το αντίθετο, Οι πόθοι λοιπόν και οι επιθυμίες οι ανεκπλήρωτοι είτε του κ. Πλεμμένου, είτε του αρχισυντάκτη του, είτε του οποιουδήποτε άλλου σε όλους τους τομείς, δεν μπορούν να μεταφέρονται ως ειδήσεις. >>
 

----------
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) ΤΟ ΕΠIMAXO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ “Μηχανισμός Νικολάκου, «καπέλο» στον Αλευρά”   
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου