Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

“ΚΟΛΑΦΟΣ” ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΡΙΒΕΑ, ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Τ. “ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ”

Δημοσιεύθηκε: 10/01/2014
filipidis


Μια σειρά από επισφαλή δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες από το υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.
Στο 150 σελίδων πόρισμά της η εισαγγελέας διαπιστώνει “μαύρη τρύπα” που αγγίζει τα 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ!
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκονται κόκκινα δάνεια ύψους τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε εταιρείες και σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς να πληρούνται -όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα-, τα τραπεζικά κριτήρια, και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εντοπίζονται περιπτώσεις δανείων για τα οποία δεν έχει καταβληθεί στην Τράπεζα “ούτε ένα ευρώ”!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο πόρισμα της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ο τότε διευθυντής του Τ.Τ., Άγγελος Φιλιππίδης.
Ο κύριος Φιλιππίδης χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα λαμβάνοντας δάνεια Τ.Τ. όπου διαπιστώνεται από την εισαγγελέα ότι τα χρήματα αυτά δεν επενδύθηκαν αλλά χρησιμοποιήθηκαν για τη “δημιουργία προσωπικού πλούτου”.
Πιο συγκεκριμένα, μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία όπως φαίνεται από το εισαγγελικό πόρισμα δεν δικαιολογούνται, εντοπίστηκαν σε έξι λογαριασμούς του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη.
Μετά από όλες αυτές τις βαριές κατηγορίες κρίνεται αβέβαιη η επιστροφή του κυρίου Φιλιππίδη στην Ελλάδα.
ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Διοχετεύτηκαν σε off shore εταιρίες…
Χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων στο εξωτερικό…
Ενώ σε σύμβαση δανείου εντοπίστηκε ακόμα και όρος που απαγορεύει στο ΤΤ να ελέγξει που πήγαν τα χρήματα που χορήγησε για επενδύσεις.
Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος 25 ατόμων, υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και επιχειρηματιών για τις κατηγορίες:
- Απάτη κατά του δημοσίου, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.
- Απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση και μη που τιμωρείται ακόμα και με ισόβια
- Άμεση συνέργεια σε απιστία
- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και
- Άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”.
Στο μικροσκόπιο της έρευνας της δικαιοσύνης βρίσκεται και η συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της εταιρίας πιστωτικών καρτών, DEMCO, που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η εξαγορά μεριδίου στην εταιρία χρυσοπληρώθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι συνέπειες από τη ζημιά που προκλήθηκε ήταν αλυσιδωτές. Το κόστος αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρίας υποστηρίζει ότι όλα είναι νόμιμα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 
Η Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και μη εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ σε βάρος των:
1) Αγγέλου Φιλιππίδη, 2) Μάριου Βαρότση, 3) Αντώνιου Καμινάρη, 4) Γεωργίου Στάμνου, 5) Γεώργιου Μπριντάλου, 6) Λυμπέρη Κατσιουλέρη, 7) Σπύρου Πολίτη, 8) Χαράλαμπου Γιαγκούδη, 9) Φωτεινής Κρέστα, 10) Διονύσιου Γκολφινόπουλου, 11) Κλεάνθη Παπαδόπουλου, 12) Χάρη Σιγανού, 13) Γεώργιου Ξυφαρα, 14) Δημήτριου Κυπαρρίση, 15) Αναστασίας Σακελλαρίου, 16) Περικλή Χανάκη, 17) Παναγιώτας Μπέζα, 18) Χρήστου Μαρούσου, 19) Ιωάννη Τσαγδή, 20) Σπυρίδωνα Παντελιά, 21) Λυδίας Κεκρίδου, 22) Αθανάσιου Χασάπη και 23) Ιωάννη Λεβεντίδη.
Σε βάρος των: 1) Κυριάκου Γριβέα και 2) Αναστασίας Βάτσικα άσκησε ποινική δίωξη για α) άμεση συνέργεια στην ανωτέρω υπό στοιχείο I πράξη, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα.
Σε βάρος των: 1) Μάριου Βαρότση και 2) Παναγιώτας Μπέζα. για άμεση συνέργεια στην ανωτέρω υπό στοιχείο II β πράξη, υπό την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 1β του άρθρου 45 του Ν. 3168/2008
Σε βάρος των: 1) Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 2) Περικλή Λιβα για α) άμεση συνέργεια στην ανωτέρω υπό στοιχείο I πράξη, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και β) εις βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα
Σε βάρος των: 1) Αγγέλου Φιλιππίδη, 2) Δημητρίου Κοντομηνά 3) Ιωάννη Ρόρρη, 4) Αλεξάνδρας Λιακοπούλου και 5) Μάριου Βαρότση για απάτη στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, τελεσθείσα από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσεως, αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας), εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.
Σε βάρος του Δημητρίου Κοντομηνά για α) άμεση συνέργεια στην ανωτέρω υπό στοιχείο I πράξη, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’επάγγελμα.
ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗ
«Αν έχω πάρει έστω κι ένα ευρώ, να μπω φυλακή» είπε και πρόσθεσε πως «θα έρθω στην ελληνική δικαιοσύνη και θα δώσω εξηγήσεις ένα ένα για τα δάνεια. Τα δάνεια δόθηκαν σε συγκεκριμένες συνθήκες και θα τα ξαναέδινα. Μια ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να κάνει και νίκη και ήττα. Αν ήταν στημένο το παιχνίδι και αν έχουν δωροδοκηθεί άνθρωποι να μπουν φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί.
Ζήτησε ξανά η κατάθεσή του να γίνει μπροστά σε κάμερες για να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός Όλα έγιναν νόμιμα, τόνισε και πρόσθεσε πως η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, χωρίς να πει ποιος κατά την άποψή του κρύβεται από πίσω.
Διαβάστε επίσης: 
Λαυρεντιάδης: Ανυπόστατη η εμπλοκή μου στα επισφαλή δάνεια του ΤΤ
Νέα παρέμβαση Φιλιππίδη: Έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα από το 1999 – Δεν μπήκα φτωχός στο ΤΤ αλλά πλούσιος (βίντεο)
Τελευταία ενημέρωση 10:00
Ενημέρωση 10/1/14  07:30
Πρώτη δημοσίευση 10/1/14 στις 00:30

ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσιεύθηκε: 10/01/2014
ph-konto


Καταπέλτης είναι στο πόρισμά της η Επίκουρη Εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου για τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη, για τον οποίο ζητεί την σύλληψή του όχι μόνο επειδή τον θεωρεί ύποπτο φυγής λόγω της οικονομικής επιφάνειας και των διασυνδέσεων που έχει, αλλά και γιατί μπορεί, όπως εκτιμά, να αλλοιώσει και σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που μπορούν να αποτρέψουν την πλήρη διαλεύκανση της.
 Η Εισαγγελική λειτουργός που άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 25 προσώπων για τα επισφαλή δάνεια του Ταμιευτηρίου, η ζημία από τα οποία υπολογίζεται στα τουλάχιστον 347 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμά ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης είχε κεντρικό ρόλο, αφού όπως εκτιμά:
«Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Αγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου Γριβέα/ Αναστασίας Βάτσικα, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Δημήτρη Κοντομηνά), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου.»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ 
Με απλά λόγια δηλαδή τι έκανε ο κ.Φιλιππίδης; 
Τα έκανε “πλακάκια” με τον καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά προκειμένου να του δώσει την εργολαβία με τις πιστωτικές κάρτες και να πάρει ως αντάλλαγμα από την τράπεζα Millenium (συμφερόντων τότε Κοντομηνά), τεράστιο χρηματικό αντάλλαγμα  ( 6εκατ.ευρώ) και στη συνέχεια να τα διοχετεύσει σε οffshore εταιρείες και σε τρίτους.
Θυμάστε τις πιστωτικές κάρτες που μας ζαλίζανε στα τηλεφωνα τότε;
Δηλαδή κ.Φιλιππίδη με απλά ελληνικά στα “χωσε” ο Κοντομηνάς για να του δώσεις την εργολαβία. “Δούναι και λαβείν” λοιπόν με εκατομμύρια ευρώ και βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛ.4 και 5 του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ 
porisma-4

porisma-5

Σε πολύ δύσκολη θέση λοιπόν βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ και απ ότι όλα δείχνουν δεν είναι πιθανό να γυρίσει στην Ελλάδα.
Παρά ταύτα ο ίδιος επιμένει ότι το όλο θέμα ειναι σκευωρία και ότι την Παρασκευή θα επιστρέψει για να απολογηθεί στον ανακριτή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ “ΦΩΤΙΑ” ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: “ΜΠΗΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΟ ΤΤ. ΑΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου