Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών ξεκινά διαδικασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στην Καλαματα

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών ξεκινά διαδικασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου 11/01/2014
mpexrakis2Το Δί­κτυ­ο Ε­νερ­γών Πο­λι­τών εν ό­ψει των ε­κλο­γών του Μα­ΐ­ου ξε­κι­νά δι­α­δι­κα­σί­ες δη­μό­σιας συ­ζή­τη­σης. Σκο­πός των δι­α­δι­κα­σι­ών αυ­τών εί­ναι η δη­μι­ουρ­γί­α προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων για τη συγ­κρό­τη­ση ευ­ρύ­τα­του αν­τι­μνη­μο­νια­κού αυ­το­δι­οι­κη­τι­κού ψη­φο­δελ­τί­ου στις ε­περ­χό­με­νες ε­κλο­γές.
Συγ­κε­κρι­μέ­να με δή­λω­σή του ο ε­πι­κε­φα­λής του «Δι­κτύ­ου Ε­νερ­γών Πο­λι­τών» Στα­μά­της Μπε­χρά­κης το­νί­ζει ό­τι:
«Για την ε­πι­τυ­χί­α αυ­τού του στό­χου ε­πι­δι­ώ­κου­με τη συ­νερ­γα­σί­α και συμ­πα­ρά­τα­ξη πλα­τι­ών κοι­νω­νι­κών και αυ­το­δι­οι­κη­τι­κών δυ­νά­με­ων ώ­στε να γί­νει ε­φι­κτή η α­να­τρο­πή της ση­με­ρι­νής φι­λο­μνη­μο­νια­κής αυ­ταρ­χι­κής δη­μο­τι­κής αρ­χής, η ο­ποί­α πε­ρι­ο­ρί­ζε­ται στα έρ­γα βι­τρί­νας, πα­ρα­βλέ­πον­τας τις πραγ­μα­τι­κές κοι­νω­νι­κές α­νάγ­κες και μη έ­χον­τας έ­να συ­νο­λι­κό σχέ­διο για το Δή­μο .
Οι δη­μό­τες του δή­μου Κα­λα­μά­τας δι­α­πι­στώ­νουν κα­θη­με­ρι­νά ό­τι οι κα­τα­στρο­φι­κές συ­νέ­πει­ες των μνη­μο­νί­ων δεν α­φο­ρούν μό­νο τα νοι­κο­κυ­ριά αλ­λά και την αυ­το­δι­οί­κη­ση. Βι­ώ­νουν συ­νε­χώς τα α­δι­έ­ξο­δα που πα­ρά­γει το θε­σμι­κό πλαί­σιο του Καλ­λι­κρά­τη.
Γι αυ­τό λοι­πόν θα πά­ρουν την υ­πό­θε­ση στα χέ­ρια τους ώ­στε να αλ­λά­ξει με σχέ­διο και ό­ρα­μα προ­σα­να­το­λι­σμό ο δή­μος σε κα­τεύ­θυν­ση α­να­πτυ­ξια­κή,δη­μο­κρα­τι­κή, φι­λο­πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή, στο πλευ­ρό δο­κι­μα­ζο­μέ­νων πο­λι­τών .
Κα­λού­με ι­δι­αί­τε­ρα να πά­ρουν μέ­ρος οι συν­δη­μό­τες μας α­πό τους πρώ­ην Κα­πο­δι­στρια­κούς δή­μους Δ.Ε Αρ­φα­ρών, Θου­ρί­ας και Ά­ριος, των το­πι­κών κοι­νο­τή­των των χω­ρι­ών του Ταυ­γέ­του ώ­στε να κα­τα­γρα­φεί η φω­νή της ‘πε­ρι­φέ­ρεια­ς’ της Κα­λα­μά­τας που θί­γον­ται τό­σο α­πό την πο­λι­τι­κή της δη­μο­τι­κής αρ­χής ό­σο και α­πό την αυ­το­δι­οι­κη­τι­κή καλ­λι­κρα­τι­κή υ­πο­βάθ­μι­ση τους. Στα πα­ρα­πά­νω πλαί­σια θα συγ­κρο­τη­θούν α­πό τη συ­νέ­λευ­ση το­πι­κές ε­πι­τρο­πές στα πλαί­σια της νέ­ας συν­το­νι­στι­κής ε­πι­τρο­πής ώ­στε να εκ­φρά­ζε­ται ε­πί ί­σοις ό­ροις η φω­νή ό­λων των πε­ρι­ο­χών. Κα­λού­με τους πο­λί­τες που συμ­φω­νούν με τα πα­ρα­πά­νω να συμ­με­τέ­χουν ι­σό­τι­μα στην πρώ­τη αυ­τή α­νοι­κτή συ­νέ­λευ­ση στο ξε­νο­δο­χεί­ο R­EX την Κυ­ρια­κή στις 5.00 μ.μ. ώ­στε να ε­κλέ­ξου­με νέ­α Συν­το­νι­στι­κή Ε­πι­τρο­πή να συν­δι­α­μορ­φώ­σου­με α­πό κοι­νού την ε­κλο­γι­κή μας τα­κτι­κή και πρό­γραμ­μα μπρο­στά στην ε­περ­χό­με­νη ε­κλο­γι­κή α­να­μέ­τρη­ση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου