Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Φυλακές στη Μεσσηνία έταξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης !!!!!


Φυλακές στη Μεσσηνία έταξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης


    Κώστας Μαργέλης και Νικόλας Κανελλόπουλος στην πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης και Νικόλας Κανελλόπουλος στην πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
    «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ»
    Φυλακές στη Μεσσηνία εξήγγειλε ο γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλας Κανελλόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Είπε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον για τη χωροθέτηση…
    Ο κ. Κανελλόπουλος σημείωσε ότι σκοπός των δικαστικών φυλακών που θα κατασκευαστούν είναι η εξυπηρέτηση του Εφετείου Καλαμάτας, γι’ αυτό και θα γίνουν στη Μεσσηνία.
    Κατά τα άλλα, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας και κατά τις επίσημες ομιλίες και χαιρετισμούς διατυπώθηκαν αντίθετες απόψεις. Από τη μια ο γραμματέας του υπουργείου και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασαν την άποψη ότι φτιάχνουν τα πράγματα στη χώρα, από την άλλη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, τόνισε ότι η δικαιοσύνη έχει γίνει ένα «πολυτελές αγαθό», που μπορούν να το απολαύσουν μόνο οι οικονομικά ισχυροί, ενώ για την ανάκαμψη σημείωσε: «Ανάκαμψη θα υπάρξει μόνο όταν ο ίδιος ο λαός προσπαθήσει με τις δικές του δυνάμεις και για το δικό του όφελος».
    Το φλουρί της πίτας βρέθηκε στο κομμάτι του ιερέα Νεόφυτου, ο οποίος συνοδεύει τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας στις εκδηλώσεις και τελετές και αντιστοιχεί σε μια χρυσή λύρα.
    Αναφερόμενος στα θέματα της δικαιοσύνης ο γραμματέας του υπουργείου, κ. Κανελλόπουλος, ανήγγειλε ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα υπάρχουν καινούργιοι κώδικες (αστικός, ποινικός, εμπορικός), σημείωσε ότι προωθείται η ηλεκτρονική δικαιοσύνη και ότι σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι πολίτες να εξυπηρετούνται σύντομα από τη δικαιοσύνη.
    Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες που θέλουν την καταστροφή, αρκεί να είναι όλοι ενωμένοι για τη σωτηρία της χώρας. Άφησε επίσης αιχμές για τους δικαστικούς που αποφάσισαν ότι η περικοπή των αποδοχών τους δεν είναι νόμιμη, σημειώνοντας ότι με τέτοιες αποφάσεις προκαλείται αναστάτωση και διχασμός μεταξύ των υπαλλήλων του δημοσίου.
    Χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, ενώ η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη, έχει ως εξής: «Κάθε νέο χρόνο συνηθίζουμε να κάνουμε αναφορές σε προσδοκίες και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Η κοινή ευχή των Ελλήνων όμως για το 2014 συρρικνώνεται το έτος αυτό να αποτελέσει ανάχωμα στη λαίλαπα των εξελίξεων της προηγούμενης χρονιάς. Μιας χρονιάς γεμάτη γεγονότα, αντιλήψεις και συμπεριφορές που ανέδειξαν την ανεπάρκεια της πολιτικής ιδεολογίας της μεταπολίτευσης και την ένδεια της ελληνικής πολιτικής σκηνής, της χρονιάς, στην οποία, η ελληνική κοινωνία δεν έπαψε να μετράει τις πληγές της από τις ολοένα και μεγαλύτερες θυσίες των δικαιωμάτων της, στον βωμό της ανάγκης για στοιχειώδη επιβίωση, με κανόνες που πολύ απέχουν από τη βαθειά ριζωμένη στις συνειδήσεις των Ελλήνων απαίτηση για εθνική ανεξαρτησία, αλλά καθορίζονται απροκάλυπτα από τους διεθνείς δανειστές της.  Τη χρονιά που η ελληνική κοινωνία, είδε να εξανεμίζονται τα αποτελέσματα αγώνων δεκαετιών για την κατοχύρωση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, μοίρασε συσσίτια στα σχολεία της και  χαιρέτησε μελαγχολικά τα παιδιά της να φεύγουν μετανάστες  για να προσφέρουν σε άλλες πολιτείες όσα έχει ήδη επενδύσει σε αυτά για το μέλλον της.
    Η κατάσταση αυτή δε θα μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις και στο δικό μας κλάδο. Οι δικηγόροι είδαν το εισόδημά τους  να μειώνεται δραματικά και διαπίστωσαν ότι πλέον κατά την απονομή της δικαιοσύνης το κυρίως ζητούμενο δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, αλλά η ασταμάτητα θεσμοθετούμενη εισπρακτική ικανοποίηση του Δημοσίου, που έχει πλέον αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της δικαιοσύνης, προσδίδοντάς της χαρακτήρα «πολυτελούς αγαθού», το οποίο δεν μπορούν να απολαμβάνουν με κριτήρια ισονομίας όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, αλλά μόνο οι οικονομικά ισχυροί.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι τέτοια η φύση του δικηγορικού λειτουργήματος, ώστε ο προσωπικός απολογισμός του κάθε ενός από εμάς αναμφισβήτητα να περνάει μέσα από το κανάλι του επαγγελματικού απολογισμού, μέσα από διαδρόμους και αίθουσες δικαστηρίων, δικόγραφα και δικαστικές αποφάσεις που γεμίζουν την κάθε μας ημέρα και χαρακτηρίζουν πολλές από τα στιγμές του κάθε χρόνου που περνά.
    Αυτή τη σκληρή καθημερινότητα όλων όσων δρουν επαγγελματικά στο χώρο της δικαιοσύνης προσπάθησε και φέτος ο Δ.Σ. να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα και αποδοτική, αναγνωρίζοντας ότι δεν αποτελεί ένα μονοσήμαντο συνδικαλιστικό φορέα που υπάρχει για να υπάρχει, αλλά αντιθέτως ένα ενεργό κύτταρο που μπορεί και πρέπει να μπορεί να προσφέρει στα μέλη του και αφετέρου να προσφέρει στην ίδια την κοινωνία ως συλλογικός φορέας.
    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας υποστήριξε κάθε καινούρια πρόταση για τη χρήση των νέων τεχνολογιών προς εκσυγχρονισμό και διευκόλυνση του διαδικαστικού σκέλους της δικαστηριακής πρακτικής. Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, αγκάλιασε αμέσως το θεσμό της Διαμεσολάβησης, συναισθανόμενος την υποχρέωσή του να συμβάλλει στη δημιουργία σύγχρονων και εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών, που, χωρίς να υποκαθιστούν το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης, στοχεύουν στην ουσιαστικοποίηση και αποσυμφόρησή της. Παλέψαμε για να ενισχύσουμε την έννοια και τις δομές της αλληλεγγύης μέσα στη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.
    Η παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και το κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης για την εδραίωση του οποίου εργαστήκαμε επίμονα, συνέβαλε στην υποδειγματική συνεργασία δικαστών και δικηγόρων στα δικαστήρια της Καλαμάτας και την αποδοχή του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από την απονομή της δικαιοσύνης, που επιτυγχάνεται καλύτερα, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες αναγνωρίζουν, αποδέχονται και τιμούν τη θεσμική ιδιότητα ο ένας του άλλου.
    Οι δραστηριότητες του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα είχαν μένει ουτοπικοί στόχοι, αν πολλοί συνάδελφοι και φίλοι του Συλλόγου, δεν είχαν πιστέψει στο όραμα της αναβάθμισης και της προώθησης του Συλλόγου και δεν είχαν συνεισφέρει κατά οιονδήποτε τρόπο σε όλες τις πρωτοβουλίες του.
    Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Συλλόγου που καθημερινά συμβάλλουν τα μέγιστα για να έχει ο Σύλλογός μας το χαρακτήρα μιας πραγματικής οικογένειας και κυρίως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που με την παρουσία τους, την κριτική συμμετοχή τους και τις συνθετικές απόψεις τους, εργάστηκαν με συνέπεια όλον τον προηγούμενο χρόνο για τον κοινό μας σκοπό.
    Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η σημερινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας δεν προσφέρεται για απολογισμό των πεπραγμένων μας, καθώς αποτελεί μια καθιερωμένη επετειακή προσέγγιση του Συλλόγου με την πόλη της Καλαμάτας και τους φορείς της.
    Έτσι μη θέλοντας να σας κουράσω άλλο εύχομαι καλή υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Το έτος 2014 το περιβόητο πλεόνασμα  να το αναζητήσουμε όλοι στην ικανότητα και στην εντιμότητα, γιατί η ανάκαμψη δεν είναι σαν την βροχή για να την περιμένουμε άπραγοι. Ανάκαμψη θα υπάρξει μόνο όταν ο ίδιος ο λαός προσπαθήσει με τις δικές του δυνάμεις και για το δικό του όφελος».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου