Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Έσπασε το “απόστημα” των σκουπιδιών με έξι συλλήψεις

Έσπασε το “απόστημα” των σκουπιδιών με έξι συλλήψεις 11/01/2014
9000Για σύ­στα­ση εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, ρύ­παν­ση και υ­πο­βάθ­μι­ση πε­ρι­βάλ­λον­τος κα­τη­γο­ρούν­ται ερ­γο­λά­βος σκου­πι­δι­ών, οι δύ­ο γιοί, ο α­δερ­φός του και δύ­ο συ­νερ­γά­τες του
Ο α­σκός του Αι­ό­λου ά­νοι­ξε στο θέ­μα των σκου­πι­δι­ών, με­τά α­πό δε­κά­δες ε­πει­σό­δια που προ­η­γή­θη­καν και το τε­λευ­ταί­ο δι­ή­με­ρο οι ε­ξε­λί­ξεις ή­ταν κα­ται­γι­στι­κές. Με εν­τάλ­μα­τα που ε­ξέ­δω­σε η Α­να­κρί­τρια Η­λεί­α και ε­νώ εί­χαν προ­η­γη­θεί δη­μο­σι­εύ­μα­τα στον Τύ­πο πα­νελ­λα­δι­κά σχε­τι­κά με την πα­ρα­βα­τι­κή συμ­πε­ρι­φο­ρά συγ­κε­κρι­μέ­νων προ­σώ­πων, οι Αρ­χές συ­νέ­λα­βαν τον ερ­γο­λά­βο που σχε­τί­ζε­ται στη με­τα­φο­ρά σκου­πι­δι­ών Θε­ό­δω­ρο Κα­ράμ­πε­λα, τους δύ­ο γιου του, τον α­δερ­φό του και δύ­ο συ­νερ­γά­τες του.
Τους έ­ξι σύμ­φω­να με τις Αρ­χές βα­ρύ­νουν κα­τη­γο­ρί­ες σύ­στα­σης εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, ρύ­παν­σης και υ­πο­βάθ­μι­σης του πε­ρι­βάλ­λον­τος, πα­ρά­νο­μης αμ­μο­λη­ψί­ας κα­θώς και πα­ρα­βά­σεις της νο­μο­θε­σί­ας πε­ρί δα­σών. Μά­λι­στα τα ο­νό­μα­τα των κα­τη­γο­ρου­μέ­νων δό­θη­καν στη δη­μο­σι­ό­τη­τα με σχε­τι­κή Δι­ά­τα­ξη της Ει­σαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Η­λεί­ας.
Σύμ­φω­να με την α­να­κοί­νω­ση της Α­στυ­νο­μί­ας , συ­νε­λή­φθη­σαν προ­χθές το βρά­δυ – ό­πως α­να­φέ­ρα­με και σε χθε­σι­νό μας ρε­πορ­τάζ – και σή­με­ρα το πρω­ί, «έ­ξι ά­το­μα και συγ­κε­κρι­μέ­να 46χρονος ερ­γο­λά­βος μα­ζί με τον 44χρονο α­δελ­φό του, δυ­ο γιούς του 22 και 21 ε­τών κα­θώς και δυ­ο α­κό­μα συ­νερ­γά­τες του 41 και 57 ε­τών, σε ε­κτέ­λε­ση εν­ταλ­μά­των σύλ­λη­ψης της Α­να­κρί­τριας Η­λεί­ας.
Ει­δι­κό­τε­ρα, οι έ­ξι συλ­λη­φθέν­τες βα­ρύ­νον­ται με τις κα­τη­γο­ρί­ες της έν­τα­ξης σε εγ­κλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, της ρύ­παν­σης και υ­πο­βάθ­μι­σης του πε­ρι­βάλ­λον­τος, της πα­ρά­νο­μης αμ­μο­λη­ψί­ας κα­θώς και για πα­ρα­βά­σεις της νο­μο­θε­σί­ας πε­ρί δα­σών.
Πρό­κει­ται για τους Κα­ράμ­πε­λα Θε­ό­δω­ρο του Χα­ρα­λάμ­πους και της Ε­λέ­νης που γεν­νή­θη­κε το 1967, κά­τοι­κο Φλό­κα Η­λεί­ας, Κα­ράμ­πε­λα Αν­τώ­νιο του Χα­ρα­λάμ­πους και της Ε­λέ­νης που γεν­νή­θη­κε το 1969, κά­τοι­κο Φλό­κα Η­λεί­ας, Κα­ράμ­πε­λα Χα­ρά­λαμ­πο του Θε­ό­δω­ρου και της Ε­λέ­νης που γεν­νή­θη­κε το 1991, κά­τοι­κο Φλό­κα Η­λεί­ας, Κα­ράμ­πε­λα Βα­σί­λει­ο του Θε­ό­δω­ρου και της Ε­λέ­νης που γεν­νή­θη­κε το 1992, κά­τοι­κο Φλό­κα Η­λεί­ας, Γε­ωρ­γα­κό­που­λο Χρή­στο του Γε­ωρ­γί­ου και της Γε­ωρ­γί­ας που γεν­νή­θη­κε το 1956, κά­τοι­κο Α­χλα­δι­νής Η­λεί­ας και Γι­αν­νό­που­λο Νι­κό­λα­ο του Φω­τί­ου και της Χρυ­σού­λας που γεν­νή­θη­κε το 1972, κά­τοι­κο Πύρ­γου Η­λεί­ας.
Σε βά­ρος τους, με­τα­ξύ άλ­λων, α­σκή­θη­κε ποι­νι­κή δί­ω­ξη για εγ­κλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, κα­θώς σύμ­φω­να με την κα­τη­γο­ρί­α που τους α­πο­δί­δε­ται, του­λά­χι­στον α­πό το 2010, συγ­κρό­τη­σαν και εν­τά­χθη­καν σε δο­μη­μέ­νη εγ­κλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, με δι­α­κρι­τούς ρό­λους και δια­ρκή δρά­ση, προ­κει­μέ­νου να δι­α­πρά­ξουν εγ­κλή­μα­τα κα­τά του πε­ρι­βάλ­λον­τος, με σκο­πό το οι­κο­νο­μι­κό ό­φε­λος.
Η δη­μο­σι­ο­ποί­η­ση των στοι­χεί­ων ταυ­τό­τη­τας και της ποι­νι­κής δί­ω­ξης που α­σκή­θη­κε σε βά­ρος των πα­ρα­πά­νω συλ­λη­φθέν­των πραγ­μα­το­ποι­εί­ται σε ε­κτέ­λε­ση σχε­τι­κής Δι­ά­τα­ξης της Ει­σαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Η­λεί­ας και α­πο­σκο­πεί στην προ­στα­σί­α του κοι­νω­νι­κού συ­νό­λου και στην ευ­χε­ρέ­στε­ρη πραγ­μά­τω­ση της α­ξί­ω­σης της Πο­λι­τεί­ας για τον κο­λα­σμό των πα­ρα­πά­νω εγ­κλη­μά­των.
Στο πλαί­σιο αυ­τό, πα­ρα­κα­λεί­ται ό­ποι­ος πο­λί­της γνω­ρί­ζει ο­τι­δή­πο­τε σχε­τι­κά με την πα­ρά­νο­μη δρα­στη­ρι­ό­τη­τα των έ­ξι συλ­λη­φθέν­των να ε­πι­κοι­νω­νή­σει με τα τη­λέ­φω­να : 26210-81740 της Υ­πο­δι­εύ­θυν­σης Α­σφά­λειας Πύρ­γου και 26210-81730 του Κέν­τρου Ε­πι­χει­ρή­σε­ων της Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Η­λεί­ας. Ση­μει­ώ­νε­ται ό­τι δι­α­σφα­λί­ζε­ται η α­νω­νυ­μί­α και το α­πόρ­ρη­το της ε­πι­κοι­νω­νί­ας.
Ε­πι­ση­μαί­νε­ται ό­τι, η ποι­νι­κή ε­ξέ­λι­ξη της υ­πό­θε­σης συ­ναρ­τά­ται με τις προ­α­να­κρι­τι­κές και λοι­πές α­στυ­νο­μι­κές ε­νέρ­γει­ες των αρ­μο­δί­ων Υ­πη­ρε­σι­ών της Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Η­λεί­ας, στο πλαί­σιο της δι­ε­ρεύ­νη­σης και αν­τι­με­τώ­πι­σης της ό­λης υ­πό­θε­σης.
Συγ­κε­κρι­μέ­να α­πό τις το­πι­κές α­στυ­νο­μι­κές Αρ­χές εί­χαν σχη­μα­τι­στεί σε βά­ρος του 46χρονου ερ­γο­λά­βου εί­κο­σι ε­πτά συ­νο­λι­κά δι­κο­γρα­φί­ες, σε ο­κτώ α­πό τις ο­ποί­ες κα­τέ­στη δυ­να­τή η ε­φαρ­μο­γή της αυ­τό­φω­ρης δι­α­δι­κα­σί­ας, στο πλαί­σιο των δι­κο­γρα­φι­ών εί­χαν κα­τα­σχε­θεί δέ­κα Ι.Χ. φορ­τη­γά αυ­το­κί­νη­τα, έ­ξι μη­χα­νή­μα­τα έρ­γων και έ­να ρυ­μουλ­κό με πλά­κα ε­πι­κα­θή­σε­ως. Στις δι­κο­γρα­φί­ες συμ­πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και η ποι­νι­κή δι­κο­γρα­φί­α η ο­ποί­α εί­χε σχη­μα­τι­στεί την 21/9/2012 α­πό το Α­στυ­νο­μι­κό Τμή­μα Αρ­χαί­ας Ο­λύμ­πιας και α­φο­ρού­σε α­πό­πει­ρα αν­θρω­πο­κτο­νί­ας σε βά­ρος πέν­τε α­στυ­νο­μι­κών, ε­νώ ε­πι­πλέ­ον έ­χουν βε­βαι­ω­θεί και δι­οι­κη­τι­κά πρό­στι­μα συ­νο­λι­κού ύ­ψους 12.000 ευ­ρώ.
Οι συλ­λη­φθέν­τες ο­δη­γή­θη­καν σή­με­ρα στον Ει­σαγ­γε­λέ­α Πλημ­με­λει­ο­δι­κών και στον Α­να­κρι­τή Η­λεί­ας και κρα­τούν­ται προ­κει­μέ­νου την ε­πό­με­νη ε­βδο­μά­δα (Δευ­τέ­ρα – Τρί­τη) να α­πο­λο­γη­θούν. Με βά­ση τα πα­ρα­πά­νω προ­κύ­πτει ό­τι δεν αν­τα­πο­κρί­νον­ται στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα τα α­να­φε­ρό­με­να σε πρό­σφα­τα δη­μο­σι­εύ­μα­τα (πα­νελ­λα­δι­κών και το­πι­κών Μ.Μ.Ε.) σχε­τι­κά με το χει­ρι­σμό της υ­πό­θε­σης α­πό τις το­πι­κές Α­στυ­νο­μι­κές Αρ­χές.
Οι αρ­μό­δι­ες Υ­πη­ρε­σί­ες της Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Η­λεί­ας ε­νήρ­γη­σαν με πλη­ρό­τη­τα και ε­πάρ­κεια, στο πλαί­σιο της νο­μι­μό­τη­τας» α­να­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά η α­να­κοί­νω­ση της Α­στυ­νο­μί­ας.
Τέ­λος σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες α­πό τα ευ­ρή­μα­τα των Αρ­χών στο σπί­τι και στην ε­πι­χεί­ρη­ση του 46χρονου, υ­πάρ­χουν δε­κά­δες στοι­χεί­α σε η­λε­κτρο­νι­κούς υ­πο­λο­γι­στές και έγ­γρα­φα, που εμ­πλέ­κουν αρ­κε­τά άλ­λα ά­το­μα στο θέ­μα των σκου­πι­δι­ών κυ­ρί­ως, της με­τα­φο­ράς και τη δι­α­χεί­ρι­σης και α­να­μέ­νον­ται ρα­γδαί­ες οι ε­ξε­λί­ξεις ί­σως με πολ­λές εκ­πλή­ξεις για την το­πι­κή κοι­νω­νί­α, μέ­σα α­πό μια σει­ρά α­πο­κα­λύ­ψε­ων.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου