Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο μαυρογιαλουρισμός ασφαλώς ανθεί και σε αυτόν επιδίδονται επιτυχώς οι έχοντες ασκηθεί σε επίπεδο διδακτορικού με το πολιτικό αυτό άθλημα.

Αεροδρόμιο και προεκλογικά δώρα Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αεροδρόμιο και προεκλογικά δώρα
 
 
Ο μαυρογιαλουρισμός ασφαλώς ανθεί και σε αυτόν επιδίδονται επιτυχώς οι έχοντες ασκηθεί σε επίπεδο διδακτορικού με το πολιτικό αυτό άθλημα.
 
Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι στο παρά πέντε των εκλογών εξαγγέλλεται η παραχώρηση 35 στρεμμάτων από την Πολεμική Αεροπορία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κατασκευή χώρου στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Για την ιστορία θα χρειαστεί να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και σε άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει σε αυτήν εδώ τη στήλη στις 26 Ιανουαρίου 2008: «Εχουμε επισημάνει πριν από 3 ακριβώς χρόνια ότι υπάρχει μελέτη για την επέκταση του αεροδρομίου προς το βορρά κατά 80 στρέμματα, διπλασιασμό του υφιστάμενου κτηρίου του αεροσταθμού καθώς και τον τριπλασιασμό του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι χώροι των οχημάτων και των μέσων εξυπηρέτησης αεροσκαφών όπως και το πάρκο καυσίμων)».
Δηλαδή συζητούμε για μια υπόθεση 9 και πλέον χρόνων για την οποία κανένας δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα και παραμονές εκλογών μετά από μια ακόμη κυβίστηση του Αντώνη Σαμαρά, για να στηριχθεί η υποψηφιότητα Τατούλη, ο φίλος του πρωθυπουργού που τοποθετήθηκε για να κάνει κουμάντο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (και δεν έκανε τίποτε επίσης εδώ και 2 χρόνια), κομίζει δώρο… 35 στρεμμάτων για να μεγαλώσει ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών. Ουδεμία έκπληξη φυσικά όχι μόνο γιατί ο μαυρογιαλουρισμός είναι εκ των παλαιότερων ασθενειών του πολιτικού συστήματος, αλλά και γιατί ουσιαστικά είχε εξαγγελθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι εξαγγελίες και τι θα γίνει μετά τις εκλογές, είναι βέβαιο όμως ότι έστω και με αυτό τον τρόπο δικαιώνεται η επιμονή εκείνων που πιέζουν εδώ και χρόνια για να προχωρήσει η ιστορία της αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου. Μπροστά στον κίνδυνο να υποστεί δεινή ήττα εντός έδρας ο πρωθυπουργός πληρώνοντας το τίμημα της επιλογής Τατούλη που έκανε τα πάντα για το αεροδρόμιο Τρίπολης και τίποτα για την Καλαμάτα, σπεύδει να μαζέψει με εξαγγελίες τα πράγματα. Φυσικά τα όσα αναμασάνε τα παπαγαλάκια για δυσκολίες στην παραχώρηση λόγω της φύσης του χώρου, αποτελούν αστειότητες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων. Γιατί ο Τατούλης πρόλαβε να "εξασφαλίσει" ολόκληρο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη και εκεί δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από την Πολεμική Αεροπορία. Αλλά στην Καλαμάτα η διευκόλυνση ουσιαστικά που δεν επηρεάζει σε τίποτε τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου αποδείχθηκε τιτάνιο… προεκλογικό έργο.
Τα όσα άλλα λέγονται περί του αεροδρομίου εννοείται ότι δεν αντέχουν την κριτική. Απλώς υποδηλώνουν ότι έχει χαθεί η αίσθηση του μέτρου, κάτι που έχει γίνει πλέον αντιληπτό από τον κόσμο ο οποίος στις κρίσιμες υποθέσεις βρήκε την Περιφέρεια απέναντί του. Η ιστορία με τους λιγνίτες (αλήθεια δεν μας είπε ο κ. Τατούλης τι του απάντησε ο κ. Σαμαράς), η υπόθεση του σκουπιδοεργοστασίου (για την οποία έκοβαν πέταλο τα στελέχη της ΝΔ), το δημοπρατήριο που έκανε φτερά από την Τριφυλία, είναι πράγματα για τα οποία κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να τοποθετηθούν καθαρά.

Ηλίας Μπιτσάνης Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-kyrie-dimarxe/item/37514

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου