Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

καμιά Γαλάζια Σημαία σε παραλια του δημου Πυλου Νεστορος

Ποιες παραλίες της Μεσσηνίας πήραν Γαλάζια Σημαία για το 2014. 08/05/2014
galazia simaiaΔεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα
Σε σύ­νο­λο 408 βρα­βευ­μέ­νων α­κτών α­νά τον κό­σμο η Ελ­λά­δα κα­τά­φε­ρε για μια α­κό­μη χρο­νιά να πα­ρα­μεί­νει στη 2 θέ­ση α­νά­με­σα σε 51 χώ­ρες.
Στην Μεσ­ση­νί­α βρα­βεύ­τη­καν πέν­τε πα­ρα­λί­ες και αυ­τές εί­ναι:
Για τον Δή­μο Κα­λα­μά­τας η πα­ρα­λί­α της Μι­κρής Μαν­τί­νειας και η πα­ρα­λί­α της Α­να­το­λι­κής Κα­λα­μά­τα 1 / Α­νά­στα­ση.
Για τον Δή­μο Μεσ­σή­νης γα­λά­ζια ση­μαί­α πή­ρε η πα­ρα­λί­α της Μπού­κας.
Ε­νώ στον Δή­μος Τρι­φυ­λί­ας βρα­βεύ­τη­καν οι πα­ρα­λί­ες του Ά­ι Λα­γού­δης και του Κα­λού Νε­ρού.
Η “Γα­λά­ζια Ση­μαί­α” εί­ναι δι­ε­θνές σύμ­βο­λο ποι­ό­τη­τας και α­πο­νέ­με­ται α­πό το 1987, στις α­κτές και τις μα­ρί­νες οι ο­ποί­ες πλη­ρούν τις αυ­στη­ρές προ­ϋ­πο­θέ­σεις της βρά­βευ­σης.
Ι­δρυ­τής και Δι­ε­θνής Συν­το­νι­στής του Προ­γράμ­μα­τος εί­ναι το Ί­δρυ­μα FEE (Foundation for Environmental Education), που ε­δρεύ­ει στη Δα­νί­α, με 63 χώ­ρες-μέ­λη α­πό ό­λες τις η­πεί­ρους.
Εκ­προ­σω­πεί­ται στην Ελ­λά­δα α­πό την Ελ­λη­νι­κή Ε­ται­ρί­α Προ­στα­σί­ας της Φύ­σης (ΕΕΠΦ), την πα­λαι­ό­τε­ρη πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή ορ­γά­νω­ση ε­θνι­κής εμ­βέ­λειας της χώ­ρας (1951), που δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται σε πε­ρι­βαλ­λον­τι­κές πα­ρεμ­βά­σεις, σε δρά­σεις και προ­γράμ­μα­τα προ­στα­σί­ας της φύ­σης, στην πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή εκ­παί­δευ­ση με 5 δι­α­χρο­νι­κά προ­γράμ­μα­τα εγ­κε­κρι­μέ­να α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των, Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού και στη γε­νι­κό­τε­ρη ε­νη­μέ­ρω­ση και ευ­αι­σθη­το­ποί­η­ση του κοι­νού.
Τα Κρι­τή­ρια του Δι­ε­θνούς Προ­γράμ­μα­τος συ­νο­ψί­ζον­ται στις ε­ξής τέσ­σε­ρις κα­τη­γο­ρί­ες:
Α. Κα­θα­ρι­ό­τη­τα θά­λασ­σας και α­κτής
Β. Ορ­γά­νω­ση α­κτής
Γ. Α­σφά­λεια ε­πι­σκε­πτών
Δ. Προ­στα­σί­α της φύ­σης και πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή ευ­αι­σθη­το­ποί­η­ση

1 σχόλιο:

  1. Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος καμία ???? , η αξεπέραστη Βοιδοκοιλιά και το Ντιβάρι είναι φυσικά αφημένα στο έλεος των τροχόσπιτων και της απραξίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή