Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

•Ανακοίνωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, για τη φωτιά της τρίτης στον Αγ. Νικόλαο στην Πύλο.

ΕικόναΚομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 
Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας 
Φαρών και Παπατσώνη 22 
Τηλ/φαξ: 2721026512 
Email: kke.messinia@gmail.com 
 
 
Δελτίο Τύπου 
Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σχετικά με τη φωτιά το απόγευμα της Τρίτης στον Άγιο Νικόλαο της Πύλου. 
Η φωτιά το απόγευμα της Τρίτης στον Άγιο Νικόλαο της Πύλου, στον χώρο του δεματοποιητή, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτά που λέει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ.  
Οι δεματοποιητές δεν είναι τίποτα άλλο από το κρύψιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί, για να μην τα «βλέπει η πεθερά» (ο λαός στην προκειμένη περίπτωση). 
Έχουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις αλλά και η Περιφέρεια καθώς και η Δημοτική Αρχή της Πύλου, που στήριξαν και εφάρμοσαν αυτή την πολιτική με χέρια και με πόδια.  
Το ΚΚΕ από την πρώτη ώρα ήταν αντίθετο στις χωματερές (π.χ. στην Μαραθόλακκα στην Καλαμάτα) αλλά και στους δεματοποιητές, όταν οι δήμαρχοι  εκλεκτοί των κομμάτων του κεφαλαίου πανηγύριζαν ότι σωθήκαμε. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων ούτε με την συμφωνία της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ, η οποία θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια για 40 χρόνια, θα αποφασίζει η ίδια για το πότε και που αυτά θα πηγαίνουν και πόσα θα κοστίζουν υπέρογκα στο λαό (η τιμή θα εκτιναχθεί στα 150€ τον τόνο). 
Ευθύνες όμως έχουν και όσοι ωραιοποιούν την Ε.Ε. ως φιλοπεριβαλλοντική, που κοιτάει το καλό του λαού και του περιβάλλοντος και όχι των σκουπιδοεργολάβων.  
Η Ε.Ε. ορίζει τους κανόνες με βάση τα «θέλω» των εργολάβων, φτιάχνει τους κανόνες στα μέτρα τους για να μπορούν να βγάζουν χρυσάφι από τα σκουπίδια. 
     Η μόνη ρεαλιστική, σύγχρονη πρόταση που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και συμφέρει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι αυτή του ΚΚΕ, που λέει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων και το οικονομικό κόστος πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους. Να δημιουργηθεί ένας Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης ο οποίος με Κεντρικό Σχεδιασμό θα εφαρμόζει κάθε σύγχρονη μέθοδο επεξεργασίας επιστημονικά τεκμηριωμένη με τις ελάχιστες επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, που θα δίνει βάρος στην πρόληψη και την διαλογή στην πηγή. Διαφωνούμε με την επιλογή της καύσης. Διαφωνούμε με οποιαδήποτε εμπλοκή του ιδιωτικού κεφαλαίου στη διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Αυτά πρέπει να παλέψει ο λαός της Πύλου και όλης της Μεσσηνίας, γιατί διαφορετικά θα ακολουθούμε τους «σωτήρες» εργολάβους ή θα πέφτουμε σε τοπικιστικά αδιέξοδα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου