Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

«ΕΛΠΙΔΑ 2017» στο ΝΑΥΑΡΙΝΟ



«ΕΛΠΙΔΑ 2017» στο ΝΑΥΑΡΙΝΟ
 Πάνω από 1.000 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνουν ραντεβού στην Πελοπόννησο για να εξερευνήσουν τα βουνά της, να απολαύσουν τη φύση της, να βιώσουν τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ομαδικής ζωής.
Αφορμή η 5η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση του Κλάδου ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017» που διοργανώνουν οι Έλληνες Πρόσκοποι και θα πραγματοποιηθεί 4-14 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Οι περισσότεροι από τους 800 Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών με 200 Ενήλικα Στελέχη, χωρισμένοι σε 4 ομάδες, θα εξερευνήσουν τέσσερα διαφορετικά βουνά της Πελοποννήσου: τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τον Χελμό.
Εκτός από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ορεινής διάσχισης, οι έφηβοι πρόσκοποι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, με την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση του τόπου, ενώ πριν αποχωρήσουν θα προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες.
Στη δεύτερη φάση της δράσης, όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα κατασκηνώσουν δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί θα τους περιμένει ένας καταιγισμός δράσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: διάσχιση του ποταμού, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής, καταδύσεις, canyoning, αλλά και πολιτιστικές επισκέψεις σε μουσεία και φυσικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Πρόγραμμα δεύτερης φάση:




· Sea-kayak, ιστιοπλοϊα και καταδύσεις στην Πύλο

· Rafting στον ποταμό Ερύμανθο και Αλφειό

· Ορεινή ποδηλασία στο δάσος της Φολόης

· Διάσχιση φαραγγιού Χαρατσάρη Νεμούτας

· River trekking και canyoning στη Νέδα

· Σινεμά

· Φεστιβάλ Φαγητού

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου