Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ἐφυγε από την ζωή ο Ηρακλής Τσικλητήρας

 Ἐφυγε από την ζωή  και ο τελευταίος Τσικλητήρας .

                                                      ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ

Πληρης ημερών εφυγε από την ζωη  (96 χρονων ) και ο τελευταίος επιζών Τσικλητήρας , η κηδεία του εγινε το περασμένο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου  στο νεκροταφείο της Νεας Σμύρνης .
Γιος του ηταν ο μακαρίτης, πια, καθηγητής Σταύρος (Λούλης) Τσικλητήρας, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου LeMans (εγγονός του βουλευτή που έφερε το ίδιο ονοματεπώνυμο με κείνον και ήταν αδελφός του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα,


                                                      ΣΤΑΥΡΟΣ (ΛΟΥΛΗΣ) ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ
                                                        
ο εκλιπών συμπατριώτης μας Ηρακλής Τσικλητήρας   ειχε διατελέσει    άλλοτε σύμβουλος Επικρατείας. )
Ο Ηρακλής Τσικλητήρας, γεννήθηκε το 1923 στο Ναύπλιο. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην Πύλο και το γυμνάσιο στην Ευαγγελική Σχολή της Αθήνας, στη Νέα Σμύρνη, όπου η οικογένεια έζησε μετά το θάνατο του πατέρα του. Στη συνέχεια, έδωσε εξετάσεις και μπήκε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Άσκησε τη δικηγορία για τρία περίπου χρόνια και έπειτα έδωσε εξετάσεις και διορίστηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου και παρέμεινε ώς και τη συνταξιοδότησή του το 1995, με το βαθμό του αντιπροέδρου.
  Όταν αποφάσισε να αποκτήσει τη δικιά του οικογένεια, παντρεύτηκε, το 1953, τη Σταυρούλα Φρέντζου, του Γεωργίου, από την Πύλο και έκανε μαζί της δυο παιδιά, την Καλλιόπη  και τον Σταύρο. Η Σταυρούλα Φρέντζου τελείωσε το σχολείο στο Αρσάκειο και εργάστηκε ως δασκάλα για δύο χρόνια, ώσπου παντρεύτηκε και επέλεξε να εγκαταλείψει το επάγγελμά της για να αφοσιωθεί στον άντρα της και τα παιδιά της. Πέθανε στις 31 Ιανουαρίου του 2009.


Θερμά συλλυπητήρια στην κόρη του Καλλιόπη .


Πηγή πληροφοριών .
http://www.ellinismos.gr/content/%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B7
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου