Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα

Η πλατεία Συντάγματος έχει ήδη ντυθεί στα… γαλανόλευκα. Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, για να διαδηλώσουν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, που εχει  ξεκινήσει στις 2 μ.μ.

Ήδη έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων προς το Σύνταγμα, ενώ η περιοχή κινείται στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.

Ο κόσμος τραγουδούσε τραγούδια όπως το «Πότε θα κάμει ξαστεριά» και έδωσαν τόνο πολιτικής διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά των πολιτικών.








ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
13:59: Έφτασαν οι Ηπειρώτες με μια ελληνική σημαία 22 μέτρων

13:29: Σε εξέλιξη βρίσκεται αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια από τις 12 το μεσημέρι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Με κεντρικό σύνθημα «καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό» οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο Σύνταγμα καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο».

13.14: Live από την εξέδρα του συλλαλητηρίου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου