Τέλος στο σήριαλ ή κορύφωση του δράματος; Την ονομαζόμενη “κουφή” εβδομάδα πριν το Μεγαλοβδόμαδο αναμένεται η πολύκροτη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Συγκεκριμένα το θέμα που έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί ή να γιγαντωθεί στο Γύθειο την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.
Όπως έχει γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ οι Μανιάτες φαίνεται να το κρατούν μανιάτικο στην ηγεσία της Εκκλησίας και να μην βλέπουν με καλό μάτι τον νέο ποιμένα τους.
Αν και πρόσφατα υπήρξε μια ταύτιση απόψεων, εκκλησιαστικών και πολιτικών, για το θέμα με παρέμβαση του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου.
Όπως φαίνεται το θέμα επιχειρείται να λυθεί με πολιτικοεκκλησιαστική συνεννόηση παραμερίζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου.
Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Χρυσοστόμου Παπαθανασίου, ενώ μαζί με τους κατοίκους είχαν ταχθεί και πρόσωπα από την πολιτική ή την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης που μετά την παρέμβαση Ευτάθιου άλλαξαν ρότα.
Υπενθυμίζεται πως με επιστολή τους 30 πολίτες της Μάνης ζητούν από τον Δήμαρχο να απέχει από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης.
Το πλέον ανησυχητικό πάντως είναι μια…ευχή από μια άτυπη επιτροπή Μανιατών που εξέδωσε ανακοίνωση πριν από την χειροτονία ότι δεν θα παραστεί σε αυτήν, με αιχμές και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του τοποτηρητή μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου. Η εν λόγω ανακοίνωση κλείνει με την ευχή περί «καλής αντάμωσης» η οποία και προκαλεί έντονη ανησυχία για το τι δύναται να επακολουθήσει μέχρι και την ώρα της ενθρόνισης στο Γύθειο.