Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΝΙΚΑΣ ,ΤΑΤΟΥΛΗΣ να μιμηθούμε το παράδειγμα της θυσίας του Παπαφλέσσα .....



Τίμησαν στην Πολιανή τη μνήμη των Ηρώων Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

στις .
Εορτή στη μνήμη των καταγομένων από την Πολιανή Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Οι Ήρωες θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έτος 1825, ο μεν πρώτος στο Μανιάκι, ο δε δεύτερος στη Σφακτηρία.
Το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, στην Τοπική Κοινότητα Πολιανής του Δήμου Καλαμάτας, τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των Ηρώων από ιερείς, πραγματοποιήθηκε έπαρση της Σημαίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Χρήστος Κορομηλάς. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Αμφειείς» και παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο πρώην Δημοτικό Σχολείο.
Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, ευχαρίστησε και επαίνεσε τους τοπικούς φορείς για την αρτιότητα της εκδήλωσης, τονίζοντας επιπλέον ότι οι εθνικές γιορτές στοχεύουν όχι στη διασκέδαση, αλλά στην ενίσχυση του πατριωτικού φρονήματος και, κυρίως, στον παραδειγματισμό. Ο Παπαφλέσσας και ο Αναγνωσταράς υπήρξαν παραδείγματα πατριωτισμού, ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας, όταν αυτό χρειάσθηκε.
Επίσης, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε στους δεκάδες παρευρεθέντες Πολιανίτες ότι σύντομα η υδροδότηση της Πολιανής θα γίνει πράξη, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος και με μελέτη που εκπονείται από τη ΔΕΥΑΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου