Σάββατο 12 Μαΐου 2012


«ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, "μετεξεταστέοι" οι υπόλοιποι

12/05
Αισθητή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστη αυξητική τάση ή και απομείωση ποσοστών για τα υπόλοιπα κόμματα δείχνουν όλες οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από πουθενά, όμως, δεν προκύπτει ισχυρή κυβέρνηση ακόμα κι αν ξαναπάμε στις κάλπες τον Ιούνιο. Ούτε από Αριστερά ακόμα και με το ΚΚΕ αλλά χωρίς το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ούτε σε καμία περίπτωση από κεντροδεξιά συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Στο 20,2% αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνουν κάμψη, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis και συγκεκριμένα, η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4%, το ΚΚΕ στο 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3% και η Χρυσή Αυγή στο 3,7%.

Το 50% των ερωτηθέντων, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis δήλωσε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της κεντροαριστεράς και μόλις το 34% επιλέγει κυβέρνηση της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική αυτοδυναμία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί: Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές 2012 της 6ης Μαίου δίνανε στην ΝΔ από 23 έως 25%. Τελικά έλαβε 6-7 μονάδες λιγότερο, γύρω στο 18%


ΠΟΣΟΣΤΟ – ΕΚΠΛΗΞΗ Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «EXTRA TV»
  Νέα δημοσκόπηση 2012 έγινε στην Αττική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον καθηγητή οικονομετρίας Επ. Πανά για τον τηλεοπτικό σταθμό Extra.

Σύμφωνα με το γκάλοπ, η Δημιουργία Ξανά μετά το αξιόλογο 2,15% στις εκλογές του Μαΐου συνεχίζει να ανεβαίνει και φαίνεται οτι συσπειρώνει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν Δράση και Δημοκρατική Συμμαχία.

Εκτός από τα αυξημένα ποσοστά της Δημιουργίας Ξανά, η δημοσκόπηση δείχνει αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αιμορραγία της ΝΔ και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές 2012 διαμορφώνεται:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,9%
ΝΔ: 12,5%
ΠΑΣΟΚ: 7,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,2%
ΚΚΕ: 6,2%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
ΔΗΜΑΡ: 5%
Δημιουργία Ξανά: 3,2%
Οικολόγοι: 3,1%
ΛΑΟΣ: 2,7%
ΔΗΣΥ: 1,1%
Δράση: 1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,5%


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA TV
  Με την αυτοδυναμία «φλερτάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc.

Η δημοσκόπηση της Marc έγινε μετά τις εκλογές 2012 σε δείγμα 1.021 νοικοκυριών πανελλαδικά με τηλεφωνικές ερωτήσεις την περίοδο 8-9 Μαΐου.

Σύμφωνα με το νέο γκάλοπ, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται να λαμβάνει ποσοστό 27%. Οριακή άνοδο εμφανίζει και η ΝΔ που δείχνει να φτάνει στο 20% ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που παλεύει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την τρίτη θέση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας για τον ALPΗΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι πλέον μη «αντιμετωπίσιμος», ενώ ο δικομματισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική κατάρρευση.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση Aplha-Marc χωρίς λευκά και άκυρα είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: 23,2%
ΝΔ: 19,6%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,4%
ΚΚΕ: 6,9%
Χρυσή Αυγή: 5,9%
ΔΗΜΑΡ: 5,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,7%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2,5%
ΛΑΟΣ: 2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2%
ΔΡΑΣΗ: 1,6%
ΑΛΛΟ: 5,1%

Έδρες με βάση την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Alpha:

ΣΥΡΙΖΑ 128
ΝΔ 57
ΠΑΣΟΚ 36
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 29
ΚΚΕ 20
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 16
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 14

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 53,1% των πολιτών δεν έμεινε ευχαριστημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το 46.9% που ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου