Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μαγική βραδιά στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας με τον Βασίλη Λέκκα και την Klaudia Delmer

Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2013   
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Μαγική ήταν η προχθεσινή βραδιά στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσία με τη μουσική, τα τραγούδια και τις ξεχωριστές ερμηνείες του Βασίλη Λέκκα και της Klaudia Delmer! Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Ωδείο Πύλου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Σταθόπουλου και τη συνδρομή της ΑΜΚΕ «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης» πέτυχε ακριβώς το σκοπό της, ο κόσμος, με τα τραγούδια, να ζήσει μια βραδιά μαγική και να ξανααγαπήσει την Παλιά Πόλη. Να τη δει φωτεινή, λαμπερή, γεμάτη χρώματα, μεθυστικά αρώματα της μουσικής και με τους στίχους των τραγουδιών να αφυπνίσει συνειδήσεις για την προστασία και ανάδειξη του πλούτου της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, η οποία είναι ανακηρυγμένος διατηρητέος και ιστορικός οικισμός και αρχαιολογικός χώρος. Με τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς και τραγούδια από προσωπικούς τους δίσκους, ο Βασίλης Λέκκας και η Klaudia Delmer ταξίδεψαν το κοινό στο χρόνο, από το παρελθόν δρομοδείχνοντας το μέλλον.
Το Ηρώο ήταν γεμάτο, το όλο σκηνικό της εκδήλωσης λιτό, απέριττο μα συνάμα ολοζώντανο και πλούσιο, με τους ερμηνευτές και την ορχήστρα απέναντι, κάτω από το παλιό πετρόχτιστο κτήριο που παρά τις φθορές του χρόνου, η ομορφιά του παραμένει αναλλοίωτη.
 Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Λέκκας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Κυπαρισσία, «συμμετέχοντας σ’ αυτή την προσπάθεια και κινητοποίηση για την αναγνώριση και τη στήριξη για να ισχύσουν αυτά τα μνημεία – δείχνοντας το πέτρινο κτήριο – γιατί όσο ισχύουν αυτά τα μνημεία, η Παλιά Πόλη, τόσο η ταυτότητα και η κληρονομιά, μας κάνει ακόμα πιο στέρεους».
 
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-klaudia-delmer#sthash.vLHTCJ28.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου