Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/08/2013

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Συγκέντρωση για την επέμβαση στη Συρία

 29/08
Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ προγραμματίζει συγκέντρωση σχετικά με την επέμβαση στη Συρία και ενάντια στη χρησιμοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, την Παρασκευή  30/8 στις 7 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. 

Προσυγκεντρώσεις, ώστε να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο με αυτοκινητοπομπή: 

6:30 μμ στο προαύλιο της Υπαπαντής στην Καλαμάτα
6:30 μμ στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης 

----------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας με τη χρησιμοποίηση μάλιστα του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Τα προσχήματα που εφευρίσκουν για να επέμβουν (χρήση χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις) θυμίζουν αυτά τα  οποία κατέρρευσαν στη συνέχεια, όπως έκαναν στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης. Πολύ δε περισσότερο που η κατηγορία αυτή στηρίζεται σε ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων αντικαθεστωτικών.

Η πραγματική βάση των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή είναι η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι αυτή ακριβώς την αλήθεια επιχειρούν να κρύψουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ χρησιμοποιώντας κάθε είδους προσχήματα.

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερη την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει να μην εμπλακεί η χώρα μας στην νέα αυτή ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά υποδομή από το ελληνικό έδαφος ούτε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Καλαμάτα 28/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου