Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Μαγκιά» της περιφέρειας Πελοποννήσου η Τουριστική προβολή !!!

Τατούλης: «Μαγκιά» της περιφέρειας Πελοποννήσου η Τουριστική προβολή (video)

  
Οι "μέντορες" μπορούν να βρουν στη διαύγεια πού πήγαν τα λεφτά της τουριστικής προβολής
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα ο οποίος ζητούσε στοιχεία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κυρίως έδωσε βάρος στις δαπάνες και στα τιμολόγια.
O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί μέχρι 2.000.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου, από τα μεγαλύτερα εργαλεία προβολής τουριστικού προϊόντος, γεγονός το οποίο αποκάλεσε και «μαγκιά» τους.
Ακόμα μίλησε για την απόλυτη διαφάνεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία αποδεικνύεται από το πρόγραμμα διαύγεια, που στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Στη συνέχεια σε έντονο ύφος ο Περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά ότι δε θα μας πατέ εσείς στις εκλογές έτσι, εμείς θα σας πάμε με αυτό τον τρόπο.
Έπειτα ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσουν  οι υποβολείς και οι μέντορες, όλα αυτά τα γνωστά υποκείμενα που τρέχουν εδώ και εκεί και έχουν ανθρώπους ανασφάλιστους και δεν τους πληρώνουν, και τώρα έγιναν φίλοι και σύμμαχοί σας, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, ο κόσμος ο δικός σας είναι ο κόσμος του παρελθόντος  της αποτυχίας, της μιζέριας της αδιαφάνειας, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα και τα επαγγελματικά στελέχη, δημιουργώντας προϋποθέσεις παράνομης και μαύρης οικονομίας, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις γιατί δε δεχτήκαν κανέναν έλεγχο. Και έρχεστε τώρα όντας σε απόλυτη άγνοια να μας εγκαλέσετε για το μεγάλο επίτευγμα που έχει καταφέρει η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Γόντικας ρωτά πού πήγαν τα 5.500.000 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ μέσω της Πελοποννήσου Α.Ε για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου κατά είδος δραστηριότητας, αλλά συνεχίζει λέγοντας και για τους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών. Επιπλέον ρωτά και για την επιχορήγηση της εταιρίας Εasy jet. Τα ερωτήματα συνεχίζονται με το γιατί χωρίς να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο εντάχθηκαν προγράμματα στο ΕΣΠΑ.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απάντησε στον κ. Γόντικα λέγοντας του ότι δεν πρέπει να κάνει αντιπολίτευση στην Πελοπόννησο, μη λειτουργείτε εναντίον της Πελοποννήσου βρείτε κάποιον άλλο τρόπο αν θέλετε να κάνετε το δικό σας προεκλογικό αγώνα, τη στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει όλες τις δυνάμεις το 2014 να είναι καλύτερο από το 2013 όπου ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.
Να σταματήσετε αυτό το μεγάλο παραμυθάκι κ. Γόντικα είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης, αφού όλα τα ποσά είναι αναρτημένα στο διαύγεια στο διαδίκτυο το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία υπάρχουν οι οργανισμοί που πρέπει να απευθυνθείτε δεν δεχόμαστε πια, αυτή την τακτική του παρελθόντος που νομίζετε ότι πρέπει να πολιτεύσετε. Κάθε δαπάνη ελέγχεται 10 φορές από τις υπηρεσίες από το ελεγκτικό συνέδριο και πολλές άλλες.
Τέλος η κ. Νικολάκου κάλεσε τον κ. Γόντικα να επισκεφθεί το γραφείο της, προκειμένου να του δείξει πώς λειτουργεί το πρόγραμμα διαύγεια για να δει ότι δεν έχει βγει ούτε ένα ευρώ από την Περιφέρεια χωρίς να αναρτηθεί στο πρόγραμμα διαδίκτυο.

Τατούλης: «Μαγκιά» της περιφέρειας Πελοποννήσου η Τουριστική προβολή (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου