Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εμπρός όλοι μαζί!!!!! για την «αλλαγή».????

Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του Θ. Μπρεδήμα που παρουσίασε υποψήφιους συμβούλους

Γιάννης Χριστόπουλος, Θόδωρος Μπρεδήμας και Παύλος Γκραίκης Γιάννης Χριστόπουλος, Θόδωρος Μπρεδήμας και Παύλος Γκραίκης

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δύο πρώην δήμαρχοι, ένας πρώην γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πρώην υποψήφιοι βουλευτές και πολλοί υποστηρικτές του Θόδωρου Μπρεδήμα, παραβρέθηκαν νωρίτερα στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Καλαμάτας και των 30 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Αλλαγής»…
(Φωτογραφίες)

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους του, Γιάννη Χριστόπουλο και Παύλο Γκραίκη, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση του συνδυασμού του, «για να πάει μπροστά αυτή η χιλιάκριβη και ιστορική πόλη και όλος ο νέος καλλικρατικός Δήμος, από τη Θουρία, τον Άρι ως τα Αρφαρά. Εμπρός όλοι μαζί για νέους αγώνες. Για αγώνες που θα δώσουν τη νίκη στις λαϊκές δυνάμεις. Όλοι μαζί με έμβλημα του συνδυασμού μας την αλλαγή».
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο Θόδωρος Μπρεδήμας είναι:
1 ΑΛΑΜΑΡΑΣ Πέτρος του Κων/νου, Πρακτορείο ΟΠΑΠ και Γραμματέας του Σωματείου ΟΠΑΠ νομού Μεσσηνίας
2 ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα, Ασφαλίστρια
3 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δημήτρης, Κτηνοτρόφος
4 ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης, Αγρότης
5 ΒΛΑΧΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Τεχνικές Εργασίες
6 ΓΚΡΑΙΚΗΣ Παύλος, Δημ. Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
7 ΓΟΥΛΟΣ Κώστας, Υπάλληλος ΤΕΙ - Λογιστής
8 ΔΕΡΤΙΜΑΝΗΣ Σωκράτης, Υπάλληλος Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας
9 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, Πτυχιούχος ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης
10 ΖΑΜΠΑΡΑ Γεωργία, Διοικητική Υπάλληλος Νοσοκομείου Καλαμάτας
11 ΚΑΠΟΥΛΕΑΣ Γεώργιος, συγγραφέας, Μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων
12 ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Νικόλαος, Κτηματίας
13 ΚΟΝΤΟΥ-ΜΠΟΡΟΜΠΟΚΑ Κωνσταντίνα, Οικιακά
14 ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, πρώην Αξιωματικός Πυροσβεστικής
15 ΚΩΣΤΑΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
16 ΛΥΡΙΤΖΗΣ Δημήτριος, Ξενοδοχοϋπάλληλος
17 ΜΕΝΤΖΑΣ Γεώργιος, Συνταξιούχος ΙΚΑ
18 ΜΟΥΚΑΣ Σταύρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
19 ΜΠΡΟΥΜΑΣ Αθανάσιος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας  Άρι
20 ΠΕΡΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, συνταξιούχος ΔΕΗ
21 ΡΕΤΣΙΝΗΣ Βασίλειος, Αγρότης
22 ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος, Πρόεδρος του Μεσσηνιακού- Μορφωτικού Συλλόγου Άριος
23 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη, οικιακά
24 ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης, Συνταξιούχος ΙΚΑ
25 ΣΤΡΑΤΗΓΑΡΕΑ Ματίνα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
26 ΤΖΑΝΝΕΣ Νικόλαος, πρώην Εφοριακός, Γραμματέας του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας
27 ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος, Υπάλληλος Νοσοκομείου Καλαμάτας
28 ΦΛΕΣΣΑΣ Αναστάσιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
29 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, Συνταξιούχος ΟΤΕ
30 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης, Δημ. Σύμβουλος, Δ/ντης 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης και Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος, οι πρώην γραμματείς της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Αλευράς (πρώην υποψήφιος βουλευτής και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας) και Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο πρώην υποψήφιος νομάρχης Ηλίας Τσιμπλής (πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Φιλιππόπουλος, η Δήμητρα Ψαρούλη, ο Γρηγόρης Μασούρας, ο Κώστας Τσαπόγας, ο Δημήτρης Πουλοκέφαλος, ο Διονύσης Στασινάκης, η Ευγενία Κοκκέβη, ο Γιώργος Νταγιόπουλος, ο Γιάννης Μπούρας.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με τοποθέτηση του Γιάννη Χριστόπουλου - δημοτικός σύμβουλος της Αλλαγής και γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - που αναφέρθηκε στις δράσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια και μίλησε ακόμη για τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας πενταετίας. Τόνισε επίσης ότι η δημοτική παράταξη έχει μια μεγάλη ιστορία η οποία δεν μπορεί να χαθεί, κάτι που συναισθάνονται ο Θόδωρος Μπρεδήμας και τα μέλη του συνδυασμού γι’ αυτό και μπαίνουν και πάλι στη νέα εκλογική μάχη. Κάλεσε δε όσους έχουν στηρίξει την παράταξη στο παρελθόν να τη στηρίξουν και τώρα και να σταθούν στο πλάι του Θόδωρου Μπρεδήμα.
Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου, Θόδωρου Μπρεδήμα, έχει ως εξής:
«Πριν τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας για να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα στο δήμο Καλαμάτας, δώσαμε έναν λόγο στους δημότες. Ότι είμαστε εδώ όχι περαστικοί, αλλά για να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων ενός μεγάλου δήμου.
Η «ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» συνεχίζει αυτό τον αγώνα και σήμερα. Και ξεκινάμε δυνατά και αισιόδοξα, βεβαίως καθυστερήσαμε. Αλλά αυτό οφείλεται στην ευαισθησία μας να προτάξουμε το εμείς αντί του εγώ και προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιστήκαμε μέχρι την τελευταία ώρα...
Γνωρίζετε όλοι σας, αλλά και οι αντίπαλοί μας ότι η ΑΛΛΑΓΗ δεν είναι χτεσινή στην πόλη μας. Είναι μια ζωντανή παράταξη με συνέχεια. Μια παράταξη με δράση και προγραμματική επάρκεια. Έχει δώσει μάχες για την Πόλη. Για τους ελεύθερους χώρους, για την κοινωνική συνοχή, για την δημοκρατία στην γειτονιά, πέρα και πάνω από κόμματα χρώματα και πολιτικά «συρματοπλέγματα».
Δεν μας αρκούν πια αυτά
Γνωρίζετε επίσης ότι: Η παράταξη μας από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης εργάστη­κε συστηματικά, στα πλαίσια του θε­σμικού της ρόλου, εισέφερε προτά­σεις, έκανε κριτική, ανέλαβε πρωτο­βουλίες είπε αλήθειες, απέφυγε τη δημαγωγία λειτούργησε υπεύθυνα και έβαλε πλάτη στα δύσκολα.
Αγωνισθήκαμε, αλλά δεν εισακου­στήκαμε, για την καθιέρωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως η ώρα του δημότη στα δημοτικά συμβού­λια και δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα (π, χ. παρέμβαση στην πλατεία),στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Δήμου, όπως το μεγάλης αξίας ακίνητο Αναστασοπούλου στο Δήμο του Πειραιά  Διεκδικήσαμε την ανέγερ­ση μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλαμάτα από τους Γερμανούς κα­τακτητές, το 1944 καθώς και την κα­ταβολή Γερμανικών αποζημιώσεων, που ο δήμαρχος μας αγνόησε επι­δεικτικά.
Αγαπητές φίλες και φίλοι
Ο βασικός πυρήνας της παράταξη μας έρχεται από μακριά, με άξιους δημάρχους, αντιδημάρχους και δη­μοτικούς συμβούλους και συναισθάνεται το ιστορικό της βάρος και έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει στην περιοχή και τους κατοίκους της.
Όμως θεωρούμε χρέος μας να υπογραμμίσουμε τη  μεγάλη πολιτιστική ιστορία αυτής της πόλης, που πρωτοπορεί χάρη στους πρωτόγνωρους θεσμούς από τις αλλεπάλληλες δημοτικές αρχές της παράταξής μας, οι οποίες ανύψωσαν την πόλη στο πολιτιστικό  στερέωμα, όχι μόνο της χώρας  μας αλλά και της Ευρώπης και πέραν αυτής και υπάρχουν τα «θεμέλια» για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου να καταστεί η Καλαμάτα Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως της αξίζει    Η πολιτιστική όμως αυτή ανάπτυξη προχωρεί  μετ’ εμποδίων από τη σημερινή δημοτική αρχή. Εμείς θα επαναφέρουμε την πολιτιστική αίγλη της πόλης και της περιοχής και θα συμβάλουμε αποφασιστικά στην πρόοδο της
Απαράδεκτη ήταν και είναι η κοινωνική πολιτική του απερχόμενου Δημάρχου.
Άλλοι Δήμοι, κατά πολύ μικρότεροι του δικού μας μοιράζουν διπλάσιες μερίδες, ενώ για την διανομή δωρεάν τροφίμων, υποχρεώνει ανήμπορους και υπερήλικες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο, στην άκρη της πόλης, και δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία. Δεν αποδέχθηκε την πρότασή μας, τις ημέρες της διανομής ν’αναλάβει ο Δήμος την μεταφορά  όσων βρίσκονται σε αδυναμία.
Οι αναπλάσεις περιορίστηκαν στο κέντρο της πόλης, ιστορικό κέντρο, Φαρών, Πλάτωνος, κεντρική «κινέζικη» πλατεία, πεζοδρόμιο Αριστομένους, ασφαλτοστρώσεις. Όλα στο κέντρο κι ας πνίγονται στην περιφέρεια του Δήμου σε μια έντονη βροχή. Ακόμα, και την Λευκή Νύχτα που επαίρεται, έξω από κάποια μαγαζιά στο κέντρο, στα υπόλοιπα επεκράτησε νέκρα. Οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, ο κ. Νίκας δεν έχει αντιληφθεί ότι Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, οι δε συνοικίες βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης
Μεγάλο μέρος του Δήμου αποτελείται επίσης από αγροτικές περιοχές, Δεν έχει γίνει ούτε ένα αξιόλογο έργο (π. χ. Θουρία)  που θα διευκολύνει το έργο των αγροτών δημοτών. Τους έχει εγκαταλείψει πνιγμένους από βροχή και προβλήματα. Ούτε τα ρέματα δεν είχε σωστά καθαρίσει η δημοτική αρχή.
Στις εκλογές αυτές, η ΑΛΛΑΓΗ κάνει το μεγάλο βήμα. Καλεί τους πολίτες να έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον δήμο και να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Η Καλαμάτα, ο Άρις, η Θουρία, τα Αρφαρά, ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου, η Βέργα, η Μικρή Μαντίνεια έχουν τις δυνατότητες και οι πολίτες έχουν την δύναμη για να φέρουν μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή. Έχουν την δύναμη να πάρουν το δήμο στα χέρια τους.
Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή.
Τώρα είναι η δικιά μας ευκαιρία.
Φίλες και Φίλοι.
Είναι φανερό ότι οι υποστηρικτές της σημερινής καταστροφικής πολιτικής, θέλουν ο κόσμος μπροστά στην κάλπη να ξεχάσει τί έζησε την προηγούμενη μέρα και τί θα ζήσει την επόμενη. Και αυτή είναι μια υποκριτική, αλλά και πολιτικότατη αντιμετώπιση των εκλογών.
Όμως εμείς δεν θεωρούμε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές απλά ένα δημοψήφισμα. Ούτε θα βγούμε να πούμε κάτι τέτοιο, για να προσεταιριστούμε την οργή της τραυματισμένης κοινωνίας. Γιατί το δημοψήφισμα τελειώνει μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Ενώ για μας η μάχη για να γίνει ο ΔΗΜΟΣ σπίτι για όλους  ξεκινάει με τις εκλογές. Με την συνειδητή απόφαση των Καλαματιανών να φέρουν την Άνοιξη στην πόλη.
Η κάλπη θα δώσει εντολή. Εντολή να μπει μπροστά ένα εναλλακτικό σχέδιο για την πόλη. Ένα σχέδιο για την Πρωτεύουσα και τις γειτονιές της, για τις κοινότητες, για τα χωριά της. Και για να είναι αυτός ο ΔΗΜΟΣ βιώσιμος, φιλικός, και ζωντανός, για να μπορεί να αναπτυχθεί και να ομορφύνει, για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά της, χρειάζεται ένα σχέδιο που θα έχει στο επίκεντρό του το πολυτιμότερο κεφάλαιο της: τους ανθρώπους της! Τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους.
Δεν ζητάμε ψήφο για να πανηγυρίσουμε ένα αποτέλεσμα. Θέλουμε κάτι περισσότερο. Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για την μεγάλη αλλαγή που έχει στερηθεί η Καλαμάτα. Ψήφο για μια νέα συμμαχία Δήμου και πολιτών. Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για το καλό του Δήμου.
Σήμερα δεν θα αναφερθούμε λεπτομερώς στα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Νίκας μας ανακοίνωσε με πομπώδη τρόπο ότι αφήνει στο δήμο Καλαμάτας πλεόνασμα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρα από τις λογιστικές αλχημείες και μαγειρέματα που κρύβουν τα παραπάνω νούμερα θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι την ίδια ώρα υπάρχει απουσία από κρίσιμους τομείς στήριξης των αδυνάτων κατοίκων του ΔΗΜΟΥ. Πόσο θα έβλαπτε αν ενίσχυε με 50.000 ευρώ περισσότερα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αν έδινε περισσότερα συσσίτια στον κόσμο, αν ενίσχυε τις δομές του Κοινωνικού Ιατρείου, αν έφτιαχνε το μνημείο για τους εκτελεσθέντες πατριώτες;
Και κάτι ακόμα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναλώθηκε σε πρόχειρες και «στο πόδι» παρεμβάσεις, φιλικές «εξυπηρετήσεις», εγκαίνια μακέτας. Κατέστησε το Δήμο όμηρο μιας ξεπερασμένης και αναχρονιστικής διοίκησης. Πορεύτηκε με τη λογική του «Μαυρογιαλούρου». Εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιου είδους εμπειρίες και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό!
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν θέλω σήμερα να σας κουράσω με πολλά λόγια. Θέλω όμως να σας δώσω το πολιτικό στίγμα μας για το δήμο Καλαμάτας
«Δέκα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε»:
Μπορούμε:
1) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη της αλληλεγγύης. Ο Δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν. Για όσους δεν έχουν στέγη, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όσους απειλούνται με κατάσχεση στο σπίτι τους, ή δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
2) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη πρότυπο οργάνωσης απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις στην πόλη, να παράσχει υποστήριξη σε συνεργατικά εγχειρήματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
3) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη του πολιτισμού, της μόρφωσης και της δημιουργίας. Η Καλαμάτα μπορεί να απελευθερώσει τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις. Η πολιτιστική δημιουργία μπορεί να ξαναζωντανέψει τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.
4) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη φιλική και βιώσιμη για όλους. Μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, να αποδώσουμε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, να βοηθήσουμε το ποδήλατο, τους πεζούς, και κυρίως τους ανθρώπους με αναπηρία.
5) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον σχεδιασμό και την λήψη των αποφάσεων, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες.
6) Να επιβάλλουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στον Δήμο. Να συμβάλλουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
7) Να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, ώστε ο Δήμος να γίνει λειτουργικότερος, αποτελεσματικότερος και παραγωγικότερος, ειδικά στην σχέση του με τους πολίτες.
8) Να δώσουμε ταυτότητα και κύρος στον Δήμο. Οι κάτοικοι σήμερα θυμούνται ότι υπάρχει Δήμος μόνο όταν δεν μαζεύονται τα σκουπίδια και κάθε δημοτικές εκλογές. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι παρών με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πρωτοβουλίες σε πολύ περισσότερα πράγματα.
9) Να κάνουμε την Καλαμάτα  τόπο προσέλκυσης επισκεπτών. Όχι μόνο για το ιστορικό κέντρο αλλά για ολόκληρη την πόλη και για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Με εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αναπλάσεις και εξωραϊσμό, αναβάθμιση των υπηρεσιών, ώστε η πόλη να είναι απολύτως φιλική για τους επισκέπτες.
10) Να αντισταθούμε σε εκβιασμούς και να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Η Αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί πολλά χρόνια τώρα σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όπου άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτήν: η κεντρική εξουσία και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό τελειώνει.
Αυτές οι βασικές αρχές θα αποτυπωθούν στο συνοπτικό αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμά μας που θα διαγράφει τους άξονες που θα κινηθούμε με στοιχεία τεχνοκρατικά και επιστημονικά.
«Δέκα πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε»
Δεν μπορούμε:
1) Να υποσχεθούμε πράγματα που είναι έξω από τις αρμοδιότητες και την δικαιοδοσία του Δήμου.
2) Να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στις επικοινωνιακές ανάγκες μιας σύντομης τηλεοπτικής προεκλογικής περιόδου.
3) Να παριστάνουμε κάτι που δεν είμαστε, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιον θα εξαπατήσουμε.
4) Να εκχωρήσουμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αστικών αναπλάσεων εν λευκώ σε ιδιωτικούς φορείς.
5) Να υλοποιούμε κάθε επιχειρηματικό αίτημα που καταστρέφει την Πόλη.
6) Να προσανατολίσουμε όλους τους πόρους του Δήμου σε έργα βιτρίνας, αδιαφορώντας για τις υποβαθμισμένες γειτονιές.
7) Να κάνουμε αλληλεγγύη μόνο με χορηγούς, χωρίς παρέμβαση και αποφασιστική δραστηριοποίηση του Δήμου.
8) Να μην πάρουμε θέση για μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων χώρων που είναι στα σκαριά.
9) Να μην πάρουμε θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που τσακίζει την εμπορική κίνηση και τα καταστήματα στις γειτονιές.
10) Να υιοθετήσουμε την λογική «ο Δήμος κοιτάει τη δουλειά του και δεν παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, ακόμα και όταν αφορούν την πόλη και τους ανθρώπους της».
Σήμερα απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, τους άνδρες και τις γυναίκες και τους καλούμε να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση του  συνδυασμού μας. Για να πάει μπροστά αυτή η χιλιάκριβη και ιστορική πόλη και ό­λος ο νέος Καλλικρατικός Δή­μος από τη Θούρια, τον Άρι ως τα Αρφαρά. Εμπρός όλοι μαζί για νέους αγώνες. Για αγώνες που θα δώσουν τη νίκη στις λαϊκές δυνάμεις. Όλοι μαζί με έμβλημα του συνδυασμού μας την αλλαγή. Είναι αυτή η αλλαγή δηλωτική της μεγάλης αλλαγής που συντελείται κάθε φορά στην πο­λιτική  και αυτοδιοικητική πο­ρεία της χώρας και της πόλης και τώρα του διευρυμένου Δή­μου  μας.  Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή για τις μεγάλες και ανεπανάληπτες  στιγμές  που ζούμε όλοι μαζί και ο καθένας: χωριστά για την ανάπτυξη και την πρόοδο του αγαπημένου μας Δήμου.
Εμπρός όλοι μαζί! για την «αλλαγή».
             
 

Έκθεση εικόνων


  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Προσκλητήριο Μπρεδήμα για την ανατροπή στο Δήμο Καλαμάτας

    Τελευταία Ενημέρωση: 15/04/2014

    Παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού στη χθεσινή εκδήλωση της “Αλλαγής” στο ξενοδοχείο “Ρέξ”


    Του Αντώνη Πετρόγιαννη


    Η ανατροπή της πολιτικής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν πρόσφερε τίποτα περισσότερο από έργα βιτρίνας και καλλιέργησε όσο μπορούσε τις πελατειακές σχέσεις στο Δήμο Καλαμάτας, είναι το στοίχημα της «Αλλαγής» και του υποψήφιου δημάρχου, Θόδωρου Μπρεδήμα, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
    «Οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, ο κ. Νίκας δεν έχει αντιληφθεί ότι Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, οι δε συνοικίες βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης. Μεγάλο μέρος του Δήμου αποτελείται, επίσης, από αγροτικές περιοχές. Δεν έχει γίνει ούτε ένα αξιόλογο έργο (π.χ. Θουρία) που να διευκολύνει το έργο των αγροτών δημοτών. Τους έχει εγκαταλείψει πνιγμένους από βροχή και προβλήματα. Ούτε τα ρέματα δεν είχε σωστά καθαρίσει η Δημοτική Αρχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Πορεύτηκε, γενικότερα, με τη λογική του “Μαυρογιαλούρου”. Εμείς δε διαθέτουμε τέτοιου είδους εμπειρίες και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό» συμπλήρωσε.
    Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Ρεξ», χθες βράδυ, ο επικεφαλής της σημερινής μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι η παράταξή του τίμησε το συμβόλαιο που υπέγραψε στις εκλογές του 2010: «Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας για να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο Καλαμάτας, δώσαμε ένα λόγο στους δημότες. Ότι είμαστε εδώ όχι περαστικοί, αλλά για να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων ενός μεγάλου Δήμου».
    Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο έργο της παράταξής του την προηγούμενη τετραετία, σημείωσε ότι εργάστηκε συστηματικά, κατέθεσε προτάσεις, άσκησε, ως όφειλε, εποικοδομητική κριτική, δε δημαγώγησε. Όμως, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή είχε τ’ αφτιά της κλειστά, παρά το γεγονός ότι προτάσεις της παράταξής του έτυχαν της αποδοχής ευρύτερων δυνάμεων, ακόμα και εντός της πλειοψηφίας.
    «Αγωνισθήκαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε, για την καθιέρωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως η ώρα του δημότη στα δημοτικά συμβούλια και δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα (π.χ. παρέμβαση στην πλατεία), για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Δήμου, όπως το μεγάλης αξίας ακίνητο Αναστασοπούλου στο Δήμο του Πειραιά. Διεκδικήσαμε την ανέγερση μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλαμάτα από τους Γερμανούς κατακτητές, το 1944, καθώς και την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων, που ο δήμαρχος μας αγνόησε επιδεικτικά», σχολίασε.
    Επιπλέον, ο κ. Μπρεδήμας είπε ότι «δεν ζητάμε ψήφο για να πανηγυρίσουμε ένα αποτέλεσμα. Θέλουμε κάτι περισσότερο. Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για τη μεγάλη αλλαγή που έχει στερηθεί η Καλαμάτα. Ψήφο για μια νέα συμμαχία Δήμου και πολιτών. Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για το καλό του Δήμου».


    «Δέκα πράγματα που
    μπορούμε να κάνουμε»
    Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τις γενικές αρχές του προγράμματός του, δεσμεύτηκε για κάποια πράγματα που θα διεκδικήσει, αλλά και ορισμένα που δε θα γίνουν, διότι πρόκειται για κενές παροχολογίες.
    Χαρακτηριστικά, επισήμανε: «1) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη της αλληλεγγύης. Ο Δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν. Για όσους δεν έχουν στέγη, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όσους απειλούνται με κατάσχεση το σπίτι τους, ή δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
    2) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη πρότυπο οργάνωσης απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις στην πόλη, να παράσχει υποστήριξη σε συνεργατικά εγχειρήματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
    3) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη του πολιτισμού, της μόρφωσης και της δημιουργίας. Η Καλαμάτα μπορεί να απελευθερώσει τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις. Η πολιτιστική δημιουργία μπορεί να ξαναζωντανέψει τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.
    4) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη φιλική και βιώσιμη για όλους. Μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, να αποδώσουμε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, να βοηθήσουμε το ποδήλατο, τους πεζούς και, κυρίως, τους ανθρώπους με αναπηρία.
    5) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο σχεδιασμό και τη λήψη των αποφάσεων, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες.
    6) Να επιβάλλουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στο Δήμο. Να συμβάλλουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    7) Να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, ώστε ο Δήμος να γίνει λειτουργικότερος, αποτελεσματικότερος και παραγωγικότερος, ειδικά στη σχέση του με τους πολίτες.
    8) Να δώσουμε ταυτότητα και κύρος στο Δήμο. Οι κάτοικοι σήμερα θυμούνται ότι υπάρχει Δήμος μόνο όταν δε μαζεύονται τα σκουπίδια και κάθε δημοτικές εκλογές. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι παρών με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πρωτοβουλίες σε πολύ περισσότερα πράγματα.
    9) Να κάνουμε την Καλαμάτα τόπο προσέλκυσης επισκεπτών. Όχι μόνο για το Ιστορικό Κέντρο, αλλά για ολόκληρη την πόλη και για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Με εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αναπλάσεις και εξωραϊσμό, αναβάθμιση των υπηρεσιών, ώστε η πόλη να είναι απολύτως φιλική για τους επισκέπτες.
    10) Να αντισταθούμε σε εκβιασμούς και να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Η Αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί πολλά χρόνια τώρα σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όπου άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτήν: η κεντρική εξουσία και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό τελειώνει.


    Δέκα πράγματα που δεν
    μπορούμε να κάνουμε
    Δεν μπορούμε:
    1) Να υποσχεθούμε πράγματα που είναι έξω από τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία του Δήμου.
    2) Να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στις επικοινωνιακές ανάγκες μιας σύντομης τηλεοπτικής προεκλογικής περιόδου.
    3) Να παριστάνουμε κάτι που δεν είμαστε, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιον θα εξαπατήσουμε.
    4) Να εκχωρήσουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αστικών αναπλάσεων εν λευκώ σε ιδιωτικούς φορείς.
    5) Να υλοποιούμε κάθε επιχειρηματικό αίτημα που καταστρέφει την πόλη.
    6) Να προσανατολίσουμε όλους τους πόρους του Δήμου σε έργα βιτρίνας, αδιαφορώντας για τις υποβαθμισμένες γειτονιές.
    7) Να κάνουμε αλληλεγγύη μόνο με χορηγούς, χωρίς παρέμβαση και αποφασιστική δραστηριοποίηση του Δήμου.
    8) Να μην πάρουμε θέση για μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων χώρων που είναι στα σκαριά.
    9) Να μην πάρουμε θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που τσακίζει την εμπορική κίνηση και τα καταστήματα στις γειτονιές.
    10) Να υιοθετήσουμε τη λογική “ο Δήμος κοιτάει τη δουλειά του και δεν παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, ακόμα και όταν αφορούν στην πόλη και τους ανθρώπους της”».


    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
    1. ΑΛΑΜΑΡΑΣ Πέτρος του Κων/νου, Πρακτορείο ΟΠΑΠ και Γραμματέας του Σωματείου ΟΠΑΠ νομού Μεσσηνίας.
    2. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα, Ασφαλίστρια.
    3. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δημήτρης, Κτηνοτρόφος
    4. ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης, Αγρότης.
    5. ΒΛΑΧΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Τεχνικές Εργασίες
    6. ΓΚΡΑΙΚΗΣ Παύλος, Δημοτικός σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
    7. ΓΟΥΛΟΣ Κώστας, Υπάλληλος ΤΕΙ – Λογιστής.
    8. ΔΕΡΤΙΜΑΝΗΣ Σωκράτης, Υπάλληλος Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π. Ε. Μεσσηνίας.
    9. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, Πτυχιούχος ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    10. ΖΑΜΠΑΡΑ Γεωργία, Διοικητική Υπάλληλος Νοσοκομείου Καλαμάτας.
    11. ΚΑΠΟΥΛΕΑΣ Γεώργιος, συγγραφέας, Μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.
    12. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Νικόλαος, Κτηματίας
    13. ΚΟΝΤΟΥ-ΜΠΟΡΟΜΠΟΚΑ Κωνσταντίνα, Οικιακά
    14. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, πρώην Αξιωματικός Πυροσβεστικής
    15. ΚΩΣΤΑΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος Ελεύθερος Επαγγελματίας.
    16. ΛΥΡΙΤΖΗΣ Δημήτριος, Ξενοδοχοϋπάλληλος
    17. ΜΕΝΤΖΑΣ Γεώργιος, Συνταξιούχος ΙΚΑ
    18. ΜΟΥΚΑΣ Σταύρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
    19. ΜΠΡΟΥΜΑΣ Αθανάσιος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Άρι.
    20. ΠΕΡΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, συνταξιούχος ΔΕΗ
    21. ΡΕΤΣΙΝΗΣ Βασίλειος, Αγρότης
    22. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος, Πρόεδρος του Μεσσηνιακού- Μορφωτικού Συλλόγου Άριος
    23. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη, οικιακά.
    24. ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης, Συνταξιούχος ΙΚΑ.
    25. ΣΤΡΑΤΗΓΑΡΕΑ Ματίνα, Ιδιωτικός Υπάλληλος.
    26. ΤΖΑΝΝΕΣ Νικόλαος, πρώην Εφοριακός, Γραμματέας του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας.
    27. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος, Υπάλληλος Νοσοκομείου Καλαμάτας.
    28. ΦΛΕΣΣΑΣ Αναστάσιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
    29. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, Συνταξιούχος ΟΤΕ
    30. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης, Δημοτικός σύμβουλος, Διευθυντής 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου