Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η Υπαπαντή, ο Κατρούγκαλος και οι άλλοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ               
 Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015        
Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την επιστροφή της εικόνας στην Υπαπαντή Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την επιστροφή της εικόνας στην Υπαπαντή
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αρκετά διαφορετική φέτος η κατάσταση στη λιτανεία της Υπαπαντής. Εκείνο το κομμάτι του κόσμου που βλέπει τη μεγάλη γιορτή της πόλης και ως ένα γεγονός με κοσμικές και πολιτικές πινελιές, έψαχνε να δει ποιοι είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην πομπή πίσω από την εικόνα, ποιος είναι αυτός ο Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης…
Πράγματι, τα περισσότερα βλέμματα έψαχναν να βρουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που έχει και μεσσηνιακή καταγωγή, όπως μας είπε (η μητέρα του από τη Φαρακλάδα της Κυπαρισσίας και το Αμπελόφυτο, ενώ ο παππούς του από τη Μεσσηνιακή Μάνη). Ο Γιώργος Κατρούγκαλος λοιπόν ήταν στην πρώτη σειρά πίσω από τους Μητροπολίτες, πάντα δίπλα από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, ενώ πιο δίπλα ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Ο δε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Άδωνης Γεωργιάδης, προτίμησε να μείνει πολύ πίσω, παρέα με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Πέρα όμως από τα κάπως κοσμικά στιγμιότυπα, η γιορτή ήταν και φέτος λαμπρή, παρά τον άσχημο καιρό. Την ώρα που η εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής βγήκε από την εκκλησία έβρεχε, μέχρι να φτάσει όμως στην πλατεία 23ης Μάρτη η βροχή σταμάτησε και έτσι η λιτανεία ακολούθησε την καθιερωμένη πορεία, αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει περικοπή του δρομολογίου.
Ο εορτασμός έγινε με τη συμμετοχή εννέα Μητροπολιτών, των Σεβαστείας Δημήτριο (από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), Κωνσταντίας Βασίλειο (από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου), Ιλίου Αθηναγόρα, Γρεβενών Δαβίδ, Ελασσώνος Χαρίτων, Φωκίδος Θεόκτιστο, Μεγάρων Κωνσταντίνο, Μεθώνης Κλήμη (βοηθός επίσκοπος και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) και Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Συμμετείχαν επίσης στη λιτανεία έξι φιλαρμονικές, της Καλαμάτας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Μεσσήνης, της Σπάρτης και της Τρίπολης.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου