Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

O εορτασμός της Πολιούχου Καλαμάτας Παναγίας της Υπαπαντής


O εορτασμός της Πολιούχου Καλαμάτας Παναγίας της Υπαπαντής
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδος, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό.
Ο εορτασμός έγινε με τη συμμετοχή εννέα Μητροπολιτών, των Σεβαστείας Δημήτριο (από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), Κωνσταντίας Βασίλειο (από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου), Ιλίου Αθηναγόρα, Γρεβενών Δαβίδ, Ελασσώνος Χαρίτων, Φωκίδος Θεόκτιστο, Μεγάρων Κωνσταντίνο, Μεθώνης Κλήμη (βοηθός επίσκοπος και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) και Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.
Στη λιτανεία έξι φιλαρμονικές, της Καλαμάτας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Μεσσήνης, της Σπάρτης και της Τρίπολης
ippanti 3
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία τους στον εορτασμό τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τονίζοντας την ανάγκη της σύμπνοιας του λαού για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα, ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία και την ευλογία της Μεγαλόχαρης.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου