Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Αχαρνών υπέγραψε η βιώσιμη πόλη

 

Νέα Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Αχαρνών υπέγραψε η βιώσιμη πόλη 

 
23/03/2021
 

Picture
Μια νέα Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, ανάμεσα στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και το Δήμο Αχαρνών, η οποία αφορά στην εκπόνηση μελετών για τη διαμόρφωση πάρκου στην περιοχή Λαθέα. Ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Ιωάννης Γεώργιζας, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Αχαρνών, κ. Σπυρίδωνα Βρεττό, και τους Αντιδημάρχους, κ. Χρύσανθο Κόνταρη και κ. Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να επικυρώσουν τις λεπτομέρειες της Προγραμματικής Σύμβασης.

Το εν λόγω έργο αφορά στην αξιοποίηση οικοπέδου στην περιοχή της Λαθέας για τη δημιουργία ενός πάρκου πόλης, το οποίο θα ανταποκρίνεται και θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών, αλλά και των παρακείμενων περιοχών. Το πάρκο θα προσφέρει ασφαλείς και προσβάσιμους χώρους πρασίνου μεγάλης έκτασηςπαιδική χαράυπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους βοηθητικούς χώρους σε μια περιοχή του Δήμου που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη αντίστοιχων υποδομών. Η διαμόρφωση του πάρκου θα βασιστεί στα σύγχρονα πρότυπα σχεδιασμού των αστικών χώρων πρασίνου.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, προκειμένου να ενισχύσει την αναδιάρθρωση του αστικού ιστού και να συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, στηρίζει ενεργά το Δήμο Αχαρνών και συνεισφέρει με την τεχνογνωσία, το προσωπικό και τους συνεργάτες της στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας

Picture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου