Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Έχασε το χιούμορ και την ψυχραιμία του o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτος!


Έχασε το χιούμορ και την ψυχραιμία του o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτος!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Πολιτικά
Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2011 10:02

Έχασε ακόμη και το γνωστό του χιούμορ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτος, απαντώντας σε χθεσινό σχόλιο της στήλης για τους «κομπάρσους» και το «χαβιάρι» και βλέποντας παντού αντιπολιτευτικά φαντάσματα κάνει λόγο για «δυσφημιστική καμπάνια» εναντίον του, ενόψει εκλογών.
Προφανώς έχει ξεχάσει ότι για το μόνο που μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος είναι για τη… «δυσφημιστική διαφήμισή» του όλα αυτά τα χρόνια. Ιδού η απάντηση του Γιώργου Καραμπάτου, στην οποία τολμώ να
μαντέψω ότι υπάρχει και «δάκτυλος» από την «παράγκα» του γνωστού καραγκιόζη!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ
«Κύριε Διευθυντά,
Είμαστε ειλικρινά έκπληκτοι από το σημερινό δημοσίευμα στην Εφημερίδας σας, σχετικά με χθεσινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, με την οποία προσκαλούσε όσους συντοπίτες μας επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στα γυρίσματα της νέας ταινίας του εκλεκτού έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» που γυρίζεται στη Μεσσηνία. Για λόγους αρχής, είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε τα αυτονόητα και να μπούμε στη διαδικασία να επισημάνουμε τα εξής:
· Ο υπογράφων το δημοσίευμα παρέλειψε να αναφέρει, ότι όταν διάσημοι σκηνοθέτες, όπως ο Γ. Σμαραγδής, που η ταινία του EL GRECO είχε διεθνή αναγνώριση, γυρίζουν μια ταινία σε μια περιοχή, στην ουσία προβάλλουν ανέξοδα την περιοχή αυτή και το τουριστικό της προϊόν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, το Επιμελητήριο με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του, στηρίζει την ταινία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προβολή της Κρήτης μέσω της ταινίας EL GRECO. Την ίδια στήριξη, που επαναλαμβάνουμε -δεν κοστίζει τίποτε- παρείχε το Επιμελητήριο και σε προηγούμενες παραγωγές ταινιών, που γυρίστηκαν στη Μεσσηνία, όπως η ταινία «Οι ιππείς της Πύλου» με πρωταγωνιστή τον συντοπίτη μας Ν. Καλογερόπουλο.
· Είναι θλιβερό, στο πλαίσιο μιας δυσφημιστικής καμπάνιας κατά του προσώπου προέδρου του Επιμελητηρίου και του έργου του να θίγεται ένας τόσο γνωστός και αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, όπως ο Γ. Σμαραγδής, για τον οποίο ο γράφων δεν βρήκε να πει δυο λόγια, ώστε να τον διαχωρίσει από την παρέμβαση, την οποία τόσο άκριτα στηλιτεύει.
· Η αντιπολιτευτική «αξιοποίηση» της λέξης «χαβιάρι» (η οποία, πρέπει να σημειώσουμε, ότι αποτελεί μέρος του τίτλου της ταινίας και ουδεμία σχέση έχει με το Επιμελητήριο) ξεπερνάει κάθε όριο καλοπιστίας. Η μανία δυσφήμισης είναι τέτοια που ο γράφων δεν διστάζει να πιαστεί απ’ όπου να’ ναι (στην περίπτωση αυτή από τη λέξη χαβιάρι) αρκεί να δώσει την εντύπωση ότι στο Επιμελητήριο «τρώμε με χρυσά κουτάλια», για να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις εις βάρος μου!!!
· Τέλος, η επίσης αντιπολιτευτική «αξιοποίηση» της έννοιας «κομπάρσος» είναι εξ ίσου ακατανόητη. Ο γράφων προειδοποιεί: «Προσέξτε συμπολίτες, θα σας μετατρέψουν σε κομπάρσους!». Πού, όμως; Σε μια ταινία, που εύλογο είναι να έχει επαγγελματίες πρωταγωνιστές και στην οποία πολλοί συμπολίτες μας θα ήθελαν να συμμετάσχουν με τη βούλησή τους τιμώντας έτσι το έργο του σκηνοθέτη και συμβάλλοντας με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο στην προβολή του τόπου τους;
Κύριε Διευθυντά,
Όλα έχουν ένα όριο και η αντιπολιτευτική δημοσιογραφία υπόκειται και αυτή στα όρια της καλής πίστης. Η Εφημερίδα σας ξεχώριζε πάντα για τις εύστοχες επισημάνσεις και την καινοτόμο αντίληψη των πραγμάτων. Προτείνουμε να διατηρήσει αυτή τη γραμμή πλεύσης και να μη περιπίπτει σε μονοπάτια δυσφήμησης που κανέναν δεν τιμούν».

Όταν κάποιος εννοεί τις λέξεις που χρησιμοποιεί, εν προκειμένω «δυσφήμιση», τουλάχιστον αυτοπροστατεύεται ή προσπαθεί, αλλιώς κινδυνεύει να αυτοχαρακτηρισθεί από τις ενέργειές του ως γραφικός και πανικόβλητος που αντιδρά επιθετικά για να… τρομάξει τους άλλους που θεωρεί αντιπάλους! Όταν κάποιος χάνει το βασικό του όπλο πριν τη μάχη είναι σαν να αναγνωρίζει την ήττα του, σηκώνοντας… λευκή σημαία! Κάτι τέτοιο συμβαίνει, προφανώς, με τον Γ. Καραμπάτο, ο οποίος τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι… έχασε και τα κουτάλια! Γι’ αυτό και προτιμάει το «χαβιάρι» και τα… χρυσά κουτάλια, έστω και αν πρόκειται για σενάρια κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, στα οποία χώνεται για δωρεάν προβολή!!!
Θ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου