Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Με αυτή την καινοτομική πρόταση δημιουργήθηκε το «παραθυράκι» στο νόμο με το οποίο η διακυβέρνηση του δήμου επίτρεψε, στους νάρκισσους «τζουμπέδες» κα

Με αυτή την καινοτομική πρόταση δημιουργήθηκε το «παραθυράκι» στο νόμο με το οποίο η διακυβέρνηση του δήμου επίτρεψε, στους νάρκισσους «τζουμπέδες» και τους σύγχρονους «μαγκουροφόρους» να κατασκευάσουν το θερμοκήπιο στη πλατεία των τριών Ναυάρχων.
Λαέρτης ο Πύλιος
«Το τεσσαράγωνο της αποκατιανής τεντώστρας ορθοστεκούμενου τριγώνου πατσίζει με τη σούμα των καρέ των δύο παϊδιών που στέκονται σούζα και κοπανιούνται κατακούτελα» [1]
Εισαγωγή: Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Πύλος με ζωγραφιά... Κατεβαίνοντας χαμηλά, όλο πιο χαμηλά έως τη στάθμη της θάλασσας τότε ξεχωρίζουν τα πάντα, ακόμη και όσα θέλουν να κρύψουν, όσοι έχουν πιάσει τα πόστα στη πλατεία και στους κοινόχρηστους χώρους, πουλώντας ακριβά θέα και αέρα.
Οι κοινόχρηστοι χώροι (πεζοδρόμια, πλατείες κλπ.), στη παραλιακή πλατεία των Τριών Ναυάρχων όπου δεσπόζουν εντυπωσιακά τα αιωνόβια πλατάνια [2], με τα δυο κανόνια και το μνημείο προς τιμή στους Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν, που ηγήθηκαν του συμμαχικού στόλου στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, απολαμβάνουν την δροσερή ανάπαυλα στις καθημερινές εξορμήσεις τους οι δημότες και οι τουρίστες κάτω από τις ανοιγμένες ομπρέλες των πλατανιών, που φανερώνουν την μυστική συμφωνία με το αλμυρό νερό της θάλασσας, αποτελούν πηγή εσόδων για τον δήμο Πύλου Νέστορος, ο οποίος είτε υπερβάλλει στην παραχώρηση αδειών είτε απέχει από το συστηματικό έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων για υπερβάσεις στις οποίες προχωρούν οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες.
Σύμφωνα με τον νόμο για τα τέλη χρήσεων πεζοδρομίων, πλατειών, ο δήμος μπορεί να παραχωρήσει με ενοίκιο μέχρι και το 70% της επιφάνειας σε καταστήματα που έχουν πρόσοψη σε αυτούς, εφόσον οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μην μετατρέπουν το κοινόχρηστο χώρο σε κλειστό ή ημίκλειστο χώρο, του οποίου το αποτέλεσμα να παρεμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών από το συγκεκριμένο σημείο. Η εκμίσθωση όμως των κοινόχρηστων χώρων δεν συνεπάγεται ότι δίνεται και η δυνατότητα ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων για τη λειτουργία αυτών των χρήσεων… Μια βόλτα στη πλατεία των τριών Ναυάρχων με το ομώνυμο μνημείο, αρκεί κανείς να διαπιστώσει ότι τα πεζοδρόμια και οι κεντρικές πλατείες είναι παραδομένες στα πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα, εμποδίζοντας την ελεύθερη διέλευση πεζών και υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Συγκεκριμένα, η διακυβέρνηση του δήμου με τους νάρκισσους «τζουμπέδες» και τους σύγχρονους «μαγκουροφόρους», έχει απορρίψει την Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα (η οποία ισχύει για τους Σατανικούς ξένους) και το Σύνταγμα
της χώρας, που απαιτούν ισότητα, αμεροληψία και αξιοκρατία, καθόσον το Άγιο Ρουσφέτι, το προσκυνά σε κάθε ευκαιρία με τάματα και ανθρωποθυσίες, όπως στον βωμό του συγγενή που κατασκεύασε «θερμοκήπιο» στη Πλατεία δίπλα στο μνημείο των τριών Ναυάρχων. Διακόσια χρόνια από την ίδρυση της νεότερης Πύλου, κανείς δεν ήταν αρκετά έξυπνος να κατασκευάσει θερμοκήπιο στη πλατεία γιατί χρειαζόταν ειδικές γνώσεις υψηλής αρχιτεκτονικής. έτσι οι νεόφερτοι πραματευτάδες επιστράτευσαν τις γνώστεiς της Ρωμανό-καλλιθεώτικης αρχιτεκτονικής και να το αποτέλεσμα!!! Τύφλα να έχει ο Καρατράβας.
Στο εν λόγω «θερμοκήπιο ή serra» με την στεγασμένη κλειστή πλαστική και διαφανή υπερκατασκευή θα καλλιεργούνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα φυτά «Παπαριά»[3] και «Μαϊντάνινθους Σαχλούμπιους κοινά Μαϊντανός »[4]. Ο τρόπος θέρμανσης του εν λόγω χώρου βασίζεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (effetto serra), όπου η φωτεινή ακτινοβολία "παγιδεύεται" στο χώρο και τελικά μετατρέπεται σε θερμότητα. Με τον τρόπο αυτό θερμαίνεται το εσωτερικό του θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι καλλιέργειες πάντα σε κατάλληλη και σχετικά σταθερή θερμοκρασία.
Σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος και τις διατάξεις του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας με τις οποίες απαγορεύεται, σε κοινόχρηστους χώρους κλειστές κατασκευές, τις Νομικές διατάξεις: Άρθρα 24 Σ, 20 Σ, άρθρο 19 ΓΟΚ 1985, άρθρα 246, 252, 360 Κ.Β.Π.Ν και της απόφασης 3447/2007 [5] του ΣτΕ: «κάθε κατασκευή προστεγασμάτων και των στηριγμάτων τους προσκρούει στο Σύνταγμα, εφόσον παρέχει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τη δυνατότητα να μετατρέπουν κοινόχρηστο χώρο σε κλειστό ή ημίκλειστο, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών από το σημείο αυτό. Διατάσσεται ότι θα πρέπει, οι κατά τόπους Δήμοι να αναλάβουν, με τα συνεργεία τους, να αφαιρέσουν τις τέντες από πλαστικά φύλλα ή τα τζάμια που χρησιμοποιούν ιδιοκτήτες προκειμένου να προεκτείνουν τους χώρους των καταστημάτων τους σε πεζοδρόμια.» [6 ].
Βάσει λοιπόν όλων αυτών, το εν λόγω «θερμοκήπιο» είναι παράνομο, ως εκ τούτου ο δήμος Πύλου Νέστορα θα πρέπει να κάνει το καθήκον του και να γκρεμίσει το έκτρωμα, που βρίσκεται μπροστά στο ιστορικό μνημείο και να μην αφήσει τον κάθε επιχειρηματία εν ονόματι του κέρδους να κλείνει, με το έτσι θέλω τους Ελεύθερους Χώρους που μας είναι τόσο πολύτιμοι, έστω και αν τα δημοτικά τέλη και ο φόρος είναι χρήσιμα για έναν Δήμο.
Ποινικές διώξεις εναντίον του δημάρχου, του υπεύθυνου αντιδημάρχου, του προέδρου της δημοτικής ενότητας και των επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών προβλέπετε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εφαρμογής των νόμων και των διατάξεων του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας και των άρθρων 24 Σ, 20 Σ, άρθρο 19 ΓΟΚ 1985, άρθρα 246, 252, 360 Κ.Β.Π.Ν και της απόφασης 3447/2007 του ΣτΕ, στο συγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο.
Επίλογος: Το εν λόγω θερμοκήπιο ή serra με την στεγασμένη κλειστή πλαστική και διαφανή υπερκατασκευή, κατασκευάστηκε από κρητικό μάστορα ο οποίος βασίστηκε στο πυθαγόρειο θεώρημα που λέει: «Το τεσσαράγωνο της αποκατιανής τεντώστρας ορθοστεκούμενου τριγώνου πατσίζει με τη σούμα των καρέ των δύο παϊδιών που στέκονται σούζα και κοπανιούνται κατακούτελα» και θα καλλιεργούνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα φυτά «Παπαριά» και «Μαϊντάνινθους Σαχλούμπιους κοινά Μαϊντανός», Η παραγωγή από τα φυτά «Παπαριά» και «Μαϊντάνινθους Σαχλούμπιους κοινά Μαϊντανός» θα επεξεργάζονται στη κολυμβήθρα της Ενδοπαλαμικής πεοταλάντωσης, και θα παρασκευάζονται βιταμίνες, οι οποίες θα βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα στις αλφαμίνες και στις γαμαμίνες. Με αυτή την καινοτομική πρόταση δημιουργήθηκε το «παραθυράκι» στο νόμο με το οποίο η
διακυβέρνηση του δήμου επίτρεψε, στους νάρκισσους «τζουμπέδες» και τους σύγχρονους «μαγκουροφόρους» να κατασκευάσουν το θερμοκήπιο στη πλατεία των τριών Ναυάρχων.
ΥΓ: Αμθυποκλητήρα με το κοκοσαΐνι σου, μήπως και αυτό το «έργο του δήμου» που καταγγέλλεται στο άρθρο είναι ένα άλλο ψέμα; επιπλέον, λες ότι γνωρίζεις την ιστορία του τόπου, και ότι ο Λαέρτης δεν ξέρει τι γράφει, γιατί δεν γνωρίζει ποιος είναι ο καπετάν Κορέλας, σου ανακοινώνω επίσημα ότι τυγχάνει ο καπετάνιος να είναι προς πάππου μου. Τσίπα δεν έχεις!! Σοβαρέψου, γιατί με παρθενορραφή αξιοπρέπεια ……..δεν γίνεται.
Πηγές:
[1] το Πυθαγόρειο θεώρημα στη κρητική διάλεκτο
[2] newsmessinia.blogspot.com/.../platanus-ke «Κούρεψε» τις ανοικτές πράσινες ομπρέλες, κάνοντας τα Platanus kerrii …. Cupressus Λαέρτης ο Πύλιος 8 -4-2011
[3] frikipaideia.wikia.com/wiki/Παπαριά: ανήκει στην οικογένεια των Papariae, στην οποία ανήκει και η παπάγια και το αγγούρι.
[4] frikipaideia.wikia.com/wiki Ο Μαϊντανός (Μαϊντάνινθους Σαχλούμπιους) είναι ένα βοτάνι - αρωματικό φυτό διάσημο στους Έλληνες καθώς συνοδεύει τα περισσότερα ελληνικά φαγητά εκτός , δύστυχος, της ,άγιας για όλους τους Έλληνες, φασολάδα. [5] www.nomosphysis.org.gr Απόφαση ΣτΕ 3447/2007 [Κατασκευή προστεγάσματος (τέντας) σε κοινόχρηστο χώρο]
[6] www.nomosphysis.org.gr Σχολιασμός απόφασης ΣτΕ 3447/2007, Γιώργος Παπαδημητρίου Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου