Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τρανταχτά ονόματα Πελοποννησίων πρ. βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά



Τρανταχτά ονόματα Πελοποννησίων πρ. βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά


117 πρώην βουλευτές πιστεύουν ότι η Πολιτεία και οι Έλληνες πολίτες τους χρωστούν ακόμη για τις Υπηρεσίες που προσέφεραν στο Έθνος!
Έτσι επιμένουν να πάρουν αναδρομικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , ζητώντας επιπλέον και αποζημίωση 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη καθώς παρέλειψε η νομοθετική εξουσία να θεσπίσει ρύθμιση εξίσωσης των αποδοχών των προέδρων Ανωτάτων Δικαστηρίων με αυτές των βουλευτών!
Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου(πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου)εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).
Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005.
Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου προς τα πίσω και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου και αφού προηγουμένως τις εξισώνουν πάντα με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ.
Τονίζουν ότι η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.Θεωρούν λοιπόν ότι …αδικήθηκαν !
Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δε μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.
Για παράδειγμα: Ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες (τρία χρόνια και κάτι) διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.
Γίνεται αντιληπτή λοιπόν η ….πρόκληση ιδίως αυτό το διάστημα που οι πολίτες δοκιμάζονται από τη σκληρή λιτότητα και το πολιτικό σύστημα αποδοκιμάζεται συλλήβδην.
Μέσα στους βουλευτές που διεκδικούν, είναι και αρκετοί που …πλήγωσαν το φιλότιμο των Ελλήνων όπως οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος, Παυλίδης, Μαντούβαλος, Δούκας κλπ.
Ο moriasnews σας παρουσιάζει τα ονόματα των ….θιγμένων και …αδικημένων πρώην βουλευτών της Πελοποννήσου που συνεχίζουν να διεκδικούν τα αναδρομικά!
Από το ΠΑΣΟΚ :Παν. Αντωνακόπουλος, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος (πατέρας της βουλευτού ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου), Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Θεόδ. Κοτσώνης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.
Από την πλευρά της ΝΔ : Σοφία Καλαντζάκου, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Νικ. Νικολόπουλος, Δημ. Σαμπαζιώτης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Πέτρ. Τατούλης, Γεώργ. Τσούρνος.
Από τα ονόματα των Πελοποννησίων ιδιαίτερη αίσθηση κάνουν τα ονόματα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη , του Ιωάννη Γιαννακόπουλου πατέρα της βουλευτού Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου και των εν δυνάμει πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.Δημήτρη Σαμπαζιώτη στη Μεσσηνία και κας Αθηνάς Κόρκα-Κώνστα στην Κορινθία.
Απορούμε πως θα χειρισθούν τους αγανακτισμένους πολίτες που κι αυτοί απώλεσαν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους εν μία νυκτί , από εδώ και πέρα τόσο ο Περιφερειάρχης , όσο και οι ενδιαφερόμενοι πολιτευτές!
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου