Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ονόματα ζητούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι

Για το κύκλωμα φαρμάκων που αφορά και Μεσσήνιους
Την άλλη εβδομάδα θα σταλούν


οι εκθέσεις στις ΔΟΥ για να μπουν πρόστιμα






Επιστολή, με την οποία ζητούσε από το ΣΔΟΕ να ενημερωθεί εάν στο κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων εμπλέκονταν Μεσσήνιοι φαρμακοποιοί, είχε στείλει πριν από καιρό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, όπως ανέφερε χθες στο «Θ» ο πρόεδρός του Στέφανος Καμινιώτης. Τότε δεν είχε πάρει απάντηση, όμως τώρα ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, Νίκος Κολετζάκης, δηλώνει ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται όχι μόνο φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, αλλά και έμποροι φαρμάκων, καθώς και γιατροί, σε μια υπόθεση με πανελλαδικές διαστάσεις.


Χθες, μάλιστα, ο κ. Κολετζάκης ο οποίος βρέθηκε στην Καλαμάτα, μας είπε για το θέμα: «Τα αποτελέσματα της έρευνας, που είναι σχεδόν έτοιμα, αρχές της άλλης εβδομάδας θα αποσταλούν στις αρμόδιες ΔΟΥ και θα καταλογίσουν τα πρόστιμα, τα οποία πρώτα καταλογίζει η Εφορία. Θα αποστείλουμε τις εκθέσεις στις αρμόδιες Εφορίες και στη συνέχεια θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Είτε θα πάνε να συμβιβαστούν, να πληρώσουν, ή ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος. Είναι φαρμακεία και από τη Μεσσηνία. Εκτός από φαρμακοποιούς, και έμποροι φαρμάκων και γιατροί, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Να μη στοχοποιούμε περιοχές».






Ονόματα ζητούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι


«Εμείς, ως Σύλλογος, είχαμε ζητήσει από το ΣΔΟΕ να μας απαντήσουν εάν εμπλέκονται φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας και ποιοι είναι αυτοί, για να έχουν και πειθαρχική δίωξη από το πειθαρχικό του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Δεν έχουμε πάρει απάντηση. Θεωρούμε δε, ότι κακώς δεν είναι θεσμοθετημένο, όταν γίνονται τέτοιες έρευνες να μετέχουμε και εμείς, για να είμαστε γνώστες. Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού» ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Στέφανος Καμινιώτης.


Εν τω μεταξύ, επιστολή στον περιφερειακό διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Κολετζάκη παρέδωσε χθες και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, ύστερα από απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίαση την οποία πραγματοποίησε προχθές βράδυ, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων και εξαγωγών και στα οποία γίνεται λόγος για εμπλοκή φαρμακείου της Τρίπολης.


«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητεί να του δοθούν τα στοιχεία της έρευνας με τα ονόματα των εμπλεκομένων, προκειμένου να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα σε βάρος όσων μελών του εμπλέκονται στην απάτη αυτή εναντίον των ασφαλιστικών ταμείων και του Ελληνικού Δημοσίου».


Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βασιλική Φράγκου - Γεωργακοπούλου με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ζητούμε τα στοιχεία προκειμένου να κινήσουμε πειθαρχικές διαδικασίες, γιατί δε δεχόμαστε και δεν επιτρέπεται να θίγεται και να σπιλώνεται ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος, άνθρωποι, συνειδήσεις και οικογένειες, από ελάχιστους επίορκους. Μιλάμε για 600 φαρμακοποιούς συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων οι 65 είναι στην Αρκαδία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως επιστημονικός κλάδος να απομονώσουμε και να τιμωρήσουμε μειοψηφίες που αμαυρώνουν το σύνολο».


Η κα Φράγκου πρόσθεσε ότι «απαιτούμε να μπει τέλος στην ατιμωρησία και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, και τα ασφαλιστικά ταμεία να προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος και να αποδώσουν με παραδειγματικό τρόπο τις ευθύνες όπου αναλογούν. Σε ό,τι μας αφορά, οι φαρμακοποιοί, στο μέτρο που τους αναλογεί, θα επιβάλλουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται».
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου