Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί ψηφίζουν Ναι! Λαμπρόπουλος-Νάντια

Γιατί ψηφίζουν Ναι! Λαμπρόπουλος-Νάντια

Με τις ομιλίες τους στην Βουλή είπαν ότι θα ψηφίσουν Ναι! Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος (Ν.Δ) και Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ) απόψε στην ψηφοφορία που θα γίνει για τους λόγους που αναφέρουν ο καθένας ξεχωριστά και δείχνει την δραματική κατάσταση που βρίσκεται τώρα η χώρα:
Ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του Γιάννη Λαμπρόπουλου
Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ μεταξύ άλλων τόνισε:
«Εδώ, που δυστυχώς, έφθασε η χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε τον δύσκολο, τον επώδυνο, τον ανηφορικό για τον λαό μας δρόμο, από αυτόν της πτώχευσης και της ολικής καταστροφής.
Πρέπει να ψηφισθεί η σύμβαση γιατί θα μειωθεί το χρέος μας κατά 100 δις ευρώ και παράλληλα θα λάβουμε δάνειο ύψους 130 δις ευρώ, ώστε να μείνει η χώρα μας όρθια και να ωφεληθούμε άμεσα από φέτος κατά περίπου 5 δις ευρω τον χρόνο από τοκοχρεολύσια που θα καταβάλαμε.
Σε αυτούς που λένε ΟΧΙ, απαντάμε:
Με πτώχευση δεν θα καταβληθούν μισθοί, συντάξεις, βοηθήματα και θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις στις Τράπεζες.
Δεν θα έχει χρήματα το κράτος για την εισαγωγή πετρελαίου, βενζίνης, τροφίμων, φαρμάκων, πρώτων υλών, και θα επανέλθουμε στη δραχμή, με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα.
Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία, νοσοκομεία, Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες και θα κινδυνεύσει η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Με άλλα λόγια ο λαός μας θα ζήσει κατοχική περίοδο.
Σε αυτούς που λένε με πολύ ευκολία και ανευθυνότητα «να πτωχεύσουμε και να διαγράψουμε μόνοι μας τα χρέη», απαντάμε πως οι δανειστές δεν χάνουν τα χρήματά τους. Για παράδειγμα ακόμη και στη Ρωσία, αμέσως μετά από τη Ρώσικη Επανάσταση του 1917 ο Λένιν συνέχισε να πληρώνει τα χρέη του προηγούμενου καθεστώτος.
Με το ΝΑΙ επιδιώκουμε την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και δίνουμε ελπίδα στον λαό μας ότι με δύσκολο αγώνα μπορούμε να βγούμε από την κρίση.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες είμαστε υποχρεωμένοι να αγνοήσουμε το πρόσκαιρο αρνητικό πολιτικό κόστος και να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον και τη σωτηρία της πατρίδος μας.
Αξιοπρέπεια δεν είναι να ζει κανείς σε μια χώρα πτωχευμένη, απομονωμένη, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τύπου «Χότζα» και «πρώην Ανατολικών Καθεστώτων».
Αξιοπρέπεια, είναι με πολύ δουλειά, σύνεση και συνεννόηση να παλέψουμε, να βγούμε από την κρίση, αφού πρώτα κρατήσουμε την Ελλάδα σταθερά μέσα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στην Ευρωζώνη.
Σε αυτή την κρίσιμη εθνικά ώρα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Μας χωρίζει ουσιαστικά ένα βήμα από τον γκρεμό.
Με την ψήφο μου δεν θέλω να ανοίξω την πόρτα του χάους για την πατρίδα μου» .

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ 10-2-2012
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το Κίνημά μας, αλλά και καθένας από εμάς, βρίσκεται πάλι μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα συνείδησης και ευθύνης.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κληθεί να σηκώσουμε στις πλάτες μας τις ευθύνες για τα λάθη πολλών 10ετιών και να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση της πατρίδας μας.
Πήραμε αποφάσεις δύσκολες, σκληρές και συχνά άδικες.
Αλλά ήταν αναγκαίες.
Έτσι μας λέγατε, τουλάχιστον...
Ορισμένες ήταν και λανθασμένες, αλλά σε αυτό το κλίμα ποιος δεν θα έκανε λάθη;
Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και τους Έλληνες, με τεράστιο πολιτικό και προσωπικό κόστος για τον καθένα από εμάς και για το κόμμα μας, συνολικά.
Και το κάναμε, γιατί βάλαμε πάνω απ' όλα το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων, που δεν άξιζαν να βιώσουν τον όλεθρο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας που θα διέλυε τις ζωές όλων μας και θα ταπείνωνε πολιτικά και ηθικά την πατρίδα μας.
Επί δυόμισι χρόνια, σηκώνουμε μόνοι μας το βάρος δύσκολων αποφάσεων, την ώρα που κάποιοι ήταν έξω από το χορό και επένδυαν στο χαρτί του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Μέχρι που τα γεγονότα, τους προσγείωσαν όλους στην πραγματικότητα και τους έφεραν, θέλοντας και μη, ενώπιον των ευθυνών τους.
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μετά από 2,5 περίπου χρόνια, είναι λογικό να υπάρχει κόπωση, απογοήτευση και έλλειμμα ηθικού.
Είναι ανθρώπινο, αλλά δεν είναι λύση.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να σταθεί όρθιο μέχρι τέλους.
Να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση.
Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε.
Η εγκατάλειψη της προσπάθειας σε αυτή τη φάση θα είναι ολέθρια για τη χώρα και μοιραία για το κίνημά μας.
Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα αποτελείωνε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Θα οδηγούσε στο χάος. Και φταίμε γιατί 2,5 χρόνια τώρα ποτέ κανείς δεν εξήγησε στους Έλληνες πολίτες με ψυχραιμία και ηρεμία το τι ακριβώς σημαίνει άτακτη χρεοκοπία. Τώρα που το κάνετε, φοβάμαι ότι είναι αργά. Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ.
Οφείλουμε λοιπόν, εάν το πιστεύουμε, να μην το αφήσουμε να συμβεί.
Πολύ περισσότερο στο όνομα μιας δήθεν υπερήφανης στάσης που προσπαθεί να παρουσιάσει ως πράξη αντίστασης την εθνική παραίτηση και την εγκατάλειψη κάθε στόχου.
Όμως, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει ένα πρόβλημα...
Το είχα θέσει και την προηγούμενη φορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το θέτω και τώρα.
Το πρόβλημα είναι ότι τόσο σε εμένα, όσο και σε πολλούς άλλους συναδέλφους έχει δημιουργηθεί πλέον η αμφιβολία ότι η συνταγή που μας προσφέρουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μην είναι σωστή.
Ψηφίσαμε πολλές φορές σκληρά, άδικα μα και αναγκαία – έτσι μας λέγατε – μέτρα για να σώσουμε την πατρίδα.
Όμως, η πατρίδα δεν σώζεται και κάθε φορά οι δανειστές μας, μάς ζητούν νέα μέτρα χωρίς αποτέλεσμα.
Για αυτό, κύριε Πρόεδρε, και ερωτώ ...
Μας διαβεβαιώνει κανείς ότι αν ψηφίσουμε και τα νέα μέτρα η πατρίδα μας δεν θα χρεοκοπήσει;
Δυστυχώς κύριε πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι, κανείς δεν μας διαβεβαιώνει... Οφείλουμε όμως με την ίδια επίταση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ζητούν διαβεβαιώσεις, να ζητήσουμε κι εμείς με την σειρά μας διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα αυτά θα αποδώσουν, ότι η συνταγή δεν είναι λάθος! Ότι η στήριξή τους θα συνεχιστεί!
Κι, έτσι, εδώ και κάποιους μήνες δείχνουμε ότι ξεμείναμε από πολιτική βούληση, μεταρρυθμιστικό σθένος και αποφασιστικότητα.
Κάποιοι, μάλιστα, από εμάς άρχισαν να κοιτάζουν πώς θα διασωθούν οι ίδιοι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει αυτή τους η στάση στην κεντρική πολιτική πορεία του κινήματος, αλλά σημαντικότερα στην πορεία διάσωσης της πατρίδας μας.
Και αυτή η εικόνα του κόμματός μας, ως άτακτου λόχου, είναι που το οδήγησε τόσο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις!
Εγώ, ως νέα Βουλευτής, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας που δεν κρυφτήκαμε σε καμία μάχη, αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε.
Γι αυτό θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ και σε αυτή την μάχη οφείλει να προσέλθει συντεταγμένα.
Κι εν τέλει, ας μου εξηγήσει όποιος διαφωνεί τι άλλαξε σε σχέση με το αρχικό μνημόνιο, τι άλλαξε σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο και τι άλλαξε σε σχέση με τα μέτρα του Σεπτεμβρίου;
Τότε δηλαδή χρεοκοπούσε η χώρα, ενώ τώρα όχι;
Τότε η στήριξη όλων ήταν υποχρεωτική, τώρα είναι εθελοντική;
Τότε δεν μπορούσε να αφεθεί η χώρα να βουλιάξει, ενώ τώρα μπορεί;
Αν δεν υπάρχει ζήτημα επιβίωσης της χώρας, να μας το πείτε ευθέως κύριε Πρόεδρε.
Να το πούμε κι εμείς στους πολίτες.
Και να πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του.
Αλλά αν η κατάσταση είναι όντως κρίσιμη και δραματική, τότε το μόνο βέβαιο είναι πώς δεν μπορούμε να προσέλθουμε στην ψηφοφορία κάνοντας οι μισοί το καθήκον μας απέναντι στη χώρα και οι άλλοι μισοί κάνοντας το καθήκον τους στον προσωπικό προεκλογικό τους αγώνα για την πολιτική τους επιβίωση.
Γι αυτό μπράβο σας κ.Πρόεδρε, για την συνέπεια της απόφασής σας.
Φοβάμαι, κύριε Πρόεδρε, ότι αν δεν πάμε συντεταγμένα θα διαλυθούμε.
Θα σκορπίσουμε σαν του λαγού τα παιδιά, που λέμε στο χωριό μου.
Επιτέλους είμαστε συντεταγμένο κόμμα ή είμαστε σκορποχώρι;
Γιατί δεν είναι δυνατόν, κορυφαία στελέχη του Κινήματος με πολυετή βουλευτική και υπουργική θητεία αλλά και αρχισυνδιακαλιστές, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την σημερινή κατάσταση της χώρας, να φοβερίζουν ότι θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και να περιμένουν να τα υπερψηφίσουν οι χθεσινοί βουλευτές που στο κάτω – κάτω της γραφής δεν έχουμε καμία ευθύνη για το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Τώρα θυμήθηκαν οι υπουργοί, νύν και τέως, να γίνουν αντάρτες, που στο κάτω κάτω της γραφής εάν αυτοί έκαναν σωστά την δουλειά τους και προχωρούσαν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η χώρα μας αυτήν την στιγμή θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση; Γιατί δεν τα έλεγαν όταν ήταν υπουργοί; Τι άλλαξε τώρα;
Δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ που μας έφτασαν δεν υπάρχει άλλη λύση;
Ας μην προσπαθούν τώρα να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω, γιατί μόνο θυμηδία προκαλεί η στάση τους αυτή, και σε εμάς και στην κοινή γνώμη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αμφισβητώ ευθέως σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να είναι περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητος από τους υπόλοιπους!
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι προσωπικά έχω εμπιστοσύνη και στον κοινωνικό κορμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους Έλληνες πολίτες συνολικά. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι η δύσκολη πολιτική που ακολουθήσαμε ήταν πράγματι μονόδρομος. Αυτό το απέδειξαν οι ίδιες οι εξελίξεις και η στροφή εκείνων που έως πρόσφατα μας αποκαλούσαν περίπου εθνικούς μειοδότες.
Ναι, κάναμε λάθη αλλά δεν ήταν μια χαμένη διετία, γιατί η Ελλάδα έμεινε όρθια. Γιατί αποφύγαμε τα χειρότερα. Η δύναμη της αλήθειας και του εθνικού χρέους θα είναι το όπλο μας στις εκλογές. Απέναντι στις αυταπάτες των εύκολων λύσεων και της ανευθυνότητας που προτείνει χρεοκοπία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει δύναμη ευθύνης και σταθερότητας. Αυτή θα είναι η επένδυσή μας, ώστε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τους Έλληνες ξανά στα μάτια.
Προέχει το συμφέρον της πατρίδας και ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του!
Ευχαριστώ θερμά!
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου