Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κοζομπόλης για πόρισμα ελέγχου ΕΑΣ "Θα δώσουμε εξηγήσεις όταν κληθούμε από τον εισαγγελέα"

Κοζομπόλης για πόρισμα ελέγχου ΕΑΣ

Image"Θα δώσουμε εξηγήσεις όταν κληθούμε από τον εισαγγελέα"

Στο πόρισμα ελέγχου που έγινε στα διαχειριστικά και οικονομικά της ΕΑΣ και το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στα χέρια του εισαγγελέα, αναφέρθηκε χθες, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοζομπόλης.

«Ο έλεγχος αυτός διετάχθη από τον κ. εισαγγελέα, γιατί εδέχθη μία ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε πρόσωπα, εμένα και κάποιον άλλον συνάδελφο από το συμβούλιο, καθώς και κάποια θέματα διαχειριστικά της Ένωσης.

Όσον αφορά στα προσωπικά θέματα, δε θέλω να αναφερθώ. Όταν και εφόσον αποφασίσει ο κ. εισαγγελέας να μας καλέσει, θα δώσουμε τις εξηγήσεις μας. Και, πάντως, δεν είναι αυτό το οποίο κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν να παρουσιάσουν» σημείωσε ο κ. Κοζομπόλης, ενώ πρόσθεσε: «Όσον αφορά, όμως, στα διαχειριστικά της Ένωσης, το πόρισμα της κας επιθεωρήτριας, που ήρθε, δεν είχε κανέναν απολύτως έλεγχο πέραν της απλής αντιγραφής των δύο ελέγχων μέσα από το σύστημα αυτοελέγχου που είχε κάνει η οργάνωση. Και αναφέρομαι σε δύο πορίσματα που έγιναν σε προγενέστερο χρόνο, με πρωτοβουλία της διοίκησης. Μιλάω, πρώτον, για την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών του ΣΟΛ, σχετικά με τα ανοίγματα κάποιων συγκεκριμένων πελατών, που υπερβαίνουν το 1 εκ. Το πόρισμα αυτό των ελεγκτών του ΣΟΛ συμπεριελήφθη στο κατηγορητήριο, όταν πήραμε την απόφαση του πειθαρχικού ελέγχου και της οριστικής απόλυσης του τότε γενικού διευθυντή. Επίσης, πήρε στοιχεία και αντέγραψε το δεύτερο πόρισμα. Αυτό που προέκυψε, με πρωτοβουλία δική μου, όταν, μετά από ενημέρωση του λογιστηρίου ότι στη διακίνηση ελαιολάδου λογιστικά βλέπει μία διαφορά, κάλεσα τους ορκωτούς ελεγκτές που είχε ορίσει η γενική συνέλευση για τον έλεγχο του ισολογισμού και από 1/1/2010 έως 30/6/2011 έκαναν έλεγχο της διακίνησης ελαιολάδου της Ένωσης για την περίοδο αυτή. Ήταν συνεργείο εδώ πέρα του ορκωτού ελεγκτή 15 μέρες. Επισκέφθηκαν όλες τις αποθήκες, θέλαμε όλα να βγουν στο φως. Οποιαδήποτε απορία υπήρχε, ζήτησε τη συνδρομή τη δική μου και την είχε. Και μας παρέδωσε το πόρισμα αυτό, την έκθεση. Όταν ήρθε η επιθεωρήτρια, της γνωστοποιήσαμε τον έλεγχο αυτό, τον οποίο συμπεριλαμβάνει στο πόρισμά της. Δεν έχει κάνει τίποτα παραπάνω.

Όσον αφορά στην έκθεση διακίνησης ελαιολάδου, αμέσως μετά την παράδοση από τον ορκωτό, συνήλθε το Δ.Σ. όπου για το έλλειμμα του ελαιολάδου της απογραφής 30/6/2011, κατά πλειοψηφία, έγινε καταλογισμός των ελλειμμάτων σε όλους τους διαχειριστές που αφορούσε. Είτε ήταν στο υποκατάστημα του Μελιγαλά, είτε της Κυπαρισσίας, είτε στο εργοστάσιο της Θουρίας».

Μ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου