Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


ANAΓΕΝΝΗΣΗ! ΑΠ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ?

Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ σάπισε» - Καταργούνται όλα τα όργανα και ξεκινά η αναγέννηση!

11/05/2012 
«Το ΠΑΣΟΚ σάπισε». Καταργούνται όλα τα όργανα και ξεκινά η αναγέννηση του κόμματος. Θα φύγουν όλοι οι υπουργοί» , είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο

«Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει» είπε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος και αμέσως ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά τις εκλογές! Είπε και κάτι ακόμη: «Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30αντάρης». Προανήγγειλε ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις σε βάρος στελεχών του κόμματος «τύπου Τσοχατζόπουλου» που θα πλήξουν τον πολιτικό φορέα! Μία ακόμη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προϊδεάζει για τα χειρότερα, καθώς ο ίδιος είπε ότι «ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζησή του. Όταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό»!
Στην «επεισοδιακή» συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος, μπήκε, μίλησε, δέχθηκε τις παραιτήσεις και αποχώρησε χωρίς κανένα από τα στελέχη να λάβουν το λόγο, καθώς ο αιφνιδιασμός τους ήταν απόλυτος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη διοργάνωση του συνεδρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Το μόνο όργανο που θα λειτουργεί στο επόμενο διάστημα είναι η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και άλλα στελέχη τα οποία θα επιλέξουν μια ολιγομελή γραμματεία.

«Το ΠΑΣΟΚ σάπισε», είπε χαρακτηριστικά. « Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος» και πρόσθεσε: «Δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης. Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα πάει σε βάθος. Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30 ετών».  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταργούνται οι τοπικές οργανώσεις με τη σημερινή τους μορφή αλλά και τα μητρώα μελών και φίλων και αυτοοργανώνεται το κόμμα από μηδενική βάση.
Σε ποια βάση όμως; Ο κ. Βενιζέλος προϊδέασε για την κατεύθυνση, λέγοντας  ότι «η νέα μας ιδεολογική ταυτότητα θα είναι η ευρωπαϊκή κεντροαριστερά», ως αντίβαρο στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά του κ. Σαμαρά.
Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΝΕΤ Β. Γιακουμής, όλα μπορούν πλέον να ξανασυζητηθούν στο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έχει δεχθεί εισηγήσεις, ακόμη και για την αλλαγή στου συμβόλου και του τίτλου του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται κατηγορηματικά ότι μπορεί να τεθεί εκτός, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου!...
«Το ΠΑΣΟΚ του 13% έχει πεθάνει, έχει τελειώσει, από κυβερνητισμό και παρασιτισμό», είπε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος «φωτογράφισε» τους κ.κ. Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη, σημειώνοντας: «Θα φύγουν όλοι οι υπουργοί, γιατί πάσχουν από κυβερνησιμότητα»!
Όπως έγινε γνωστό ο κ. Βενιζέλος, επιθυμεί να μη συμμετάσχουν υπουργοί –στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση εάν προκηρυχθούν εκλογές και οπωσδήποτε να μη συμμετέχουν σε κυβέρνηση σε περίπτωση που θα σχηματιστεί υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα θετικά που προσέφερε διαχρονικά η παράταξη στη χώρα, αναγνώρισε όμως και τις γενικότερες ευθύνες της, τη νοοτροπία του κρατισμού και της πελατειακής λογικής που καλλιέργησε. «Η παράταξη ηττήθηκε εδώ και καιρό από αυτή τη λογική να απομυζούμε το κράτος, και ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζησή του. Όταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό» προειδοποίησε!
Προανήγγειλε νέα σκάνδαλα «τύπου Τσοχατζόπουλου»!
Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε ότι η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν το χαριστικό χτύπημα στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η περίπτωση αυτή αποτελεί την «επιτομή της σήψης ενός ολόκληρου συστήματος». Προανήγγειλε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται και από άλλες περιπτώσεις» που θα έρθουν στο φως «και θα μας πλήξουν»!...
«Για όλα αυτά ο κόσμος δεν μας πίστωσε τη γενναία προσπάθεια που κάναμε για να σταθεί όρθια η χώρα. Όμως δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Θα τα πω όλα για να γνωριστούμε καλύτερα»...
Το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στους βουλευτές  και στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος.
Ο κ. Βενιζέλος, ανέλυσε την κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί η διάλυση των πάντων και επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου, στη νέα εποχή.
Εκτιμάται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια διάλυση της κομματικής δομής ενόψει εκλογών, εάν δεν γνώριζε δημοσκοπικά, ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει σαφώς χαμηλότερα ποσοστά και από αυτά του 13% της 6ης Μαϊου και γι΄ αυτό προανήγγειλε την απόλυτη αποστασιοποίηση του παλιού από το νέο ΠΑΣΟΚ που θα αναγεννηθεί επί της ηγεσίας του.
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία».  Το ΠΑΣΟΚ θα συστήσει  με απόφαση του προέδρου του, Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί σε όσους εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου, μαζί με εκείνους που ήταν υποψήφιοι «σε όλα τα ψηφοδέλτια»,   την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. στο ξενοδοχείο Caravel.
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος θα δώσει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ταυτότητα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς «της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου