Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012


Κανάκης κατά Καφαντάρη:
 Image«Απαξιώνετε την περιοχή...» 

Σκληρή επιστολή κατά του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη εξέδωσε ο Ηλίας Κανάκης, επιχειρηματίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, κατηγορώντας τον για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και καλώντας τον να σταματήσει να είναι κοινοτάρχης στο Ρωμανού (τόπος καταγωγής του δημάρχου), αλλά δήμαρχος όλου του καλλικράτειου Δήμου.
Ο κ. Κανάκης κατηγορεί τον κ. Καφαντάρη ότι απαξιώνει την περιοχή, «προκειμένου να την ξεπουλήσει σε αγοραστή με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις».

  «Δεν ενδιαφέρεστε»
Στην αρχή της επιστολής του προς το δήμαρχο ο κ. Κανάκης υπογραμμίζει ότι, αν και η θερινή περίοδος πλησιάζει προς το μέσον της, ακόμα δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθορισμός των παραλιών: «Αποκορύφωμα αυτού αποτελεί η Παραλία Διβαριού (το κοινώς λεγόμενο Βουλιαγμένο Καράβι), όπου στις 11/07/2012 είχαμε τον ατυχή τραυματισμό ενός 4χρονου παιδιού, έρμαιο της ανευθυνότητάς σας, καθώς πάνω του καρφώθηκε ένα καλάμι, καταλήγοντας στο Κέντρο Υγείας Πύλου για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.
Μικρή σημασία έχει για εσάς ο συγκεκριμένος τραυματισμός, καθώς δεν ασχολείστε με τα αυτονόητα, αντιθέτως επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας στις μεγάλες τουριστικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Επιπρόσθετα, την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι σε μια κατά τα άλλα αναπτυσσόμενη περιοχή απομακρύνθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν οι χημικές τουαλέτες και οι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι προϋπήρχαν. Την απάντησή σας τη γνωρίζω. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι Natura και προστατεύεται από την Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία σημειωτέον κατά καιρούς χρηματοδοτείται από συγκεκριμένο επιχειρηματία της περιοχής μας».

«Ξεπουλάτε την περιοχή»
Ακολούθως ο κ. κανάκης αναφέρεται στο πρόβλημα της περιοχής με τα κουνούπια, το οποίο, όπως σημειώνει, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα κατοίκων: «Όλα αυτά γίνονται με μοναδικό σκοπό να απαξιωθεί η συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να μειωθεί η αγοραστική της αξία, προκειμένου τα οφέλη από το “φιλέτο” αυτό να καρπωθεί, υπό την προστασία σας, συγκεκριμένος αγοραστής με τον οποίο τυγχάνει να έχετε άριστες σχέσεις.
Και για να μην σας αδικήσω, κε δήμαρχε, οφείλω να παραδεχτώ πως εξίσου σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και η αντιπολίτευση, από τη θέση που η κοινωνία την έχει εντάξει, η οποία ακολουθώντας τα χνάρια τα δικά σας επισφραγίζει το έργο σας.
Πρέπει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσετε ότι είστε δήμαρχος σε ένα ιδιαιτέρα απαιτητικό καλλικράτειο Δήμο και όχι κοινοτάρχης στην παλιά Κοινότητα Ρωμανού από την οποία κατάγεστε. Επομένως, θα πρέπει να αρχίσετε να ασχολείστε με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και των δημοτών που εκπροσωπείτε». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου