Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Στάθης κατά Νίκα με φόντο την "Μπιρμπίτα"
Image

«Ο χειρισμός θεμάτων αγοράς οικοπέδων, εκπόνησης αρχικών μελετών και υλοποίησης εργολαβίας για έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς την κατασκήνωση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα και κατασκευής βασικών υποδομών, έγινε από τον τότε αντινομάρχη Παναγιώτη Νίκα (2001-2006). Η κατασκευή ξύλινων οικίσκων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε από εμένα ως αντινομάρχη (2008)».
Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις – αιχμές του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα., λέγοντας ότι σπαταλήθηκαν εκατοντάδες ευρώ σε αυτό το έργο, «δίνοντας» έτσι τους πρώην συνεργάτες του, Δημήτρη Δράκο, Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη.

Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι έχει ζητήσει όλα τα σχετικά έγγραφα, τα οποία και θα καταθέσει στον εισαγγελέα μόλις του ζητηθούν.

«Τα χειρίσθηκε ο Π. Νίκας»
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τους τσιγγάνους στην Μπιρμπίτα και τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας «για τα εκατομμύρια ευρώ που πετάχθηκαν στη θάλασσα και στο βάλτο για την κατασκήνωση των τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα» και παρά, όπως τόνισε, τις διορθωτικές δηλώσεις που ακολούθησαν, επειδή και ο ίδιος ως αντινομάρχης από το 2007 έως το 2008 χειρίστηκε την ολοκλήρωση της κατασκευής της κατασκήνωσης, ο κ. Αναστασόπουλος αισθάνθηκε πως πρέπει να διευκρινισθούν ορισμένα ζητήματα.
«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την απόφαση 76/10-9-2001 αποφάσισε την αγορά 122 στρεμμάτων έναντι 244.000.000 δρχ. στην Μπιρμπίτα και στη Μακαρία. Την περίοδο αυτή δεν ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος. Η αγορά των οικοπέδων ήταν απόρροια κυβερνητικών αποφάσεων. Ακολούθησε η εκπόνηση μελετών για τα έργα υποδομής της κατασκήνωσης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και στη συνέχεια με αποφάσεις συλλογικών οργάνων δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα έργα», είπε αρχικά, υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα αγοράς οικοπέδων, εκπόνησης αρχικών μελετών και υλοποίησης εργολαβίας για έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς την Μπιρμπίτα και κατασκευής των βασικών υποδομών, χειρίσθηκε ο κ. Νίκας ως αντινομάρχης.

«Ανεπίτρεπτο»
«Τα έργα συνολικού κόστους 2,2 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν το 2008 και στις 28/11/2008 υπεγράφη πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής των εγκαταστάσεων από υπεύθυνους εκπροσώπους της Νομαρχίας και του Δήμου Καλαμάτας. Έκτοτε ο τότε αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ουδεμία αρμοδιότητα είχε για τη λειτουργία και διαχείριση της κατασκήνωσης.
Προ ολίγων ημερών ζήτησα από την Π.Ε. Μεσσηνίας όλα τα έγγραφα τα οποία αφορούν στη δική μου συμμετοχή στην υπόθεση Μπιρμπίτα, τα οποία προτίθεμαι να παραδώσω στον κ. εισαγγελέα, όταν και εφόσον αυτό μου ζητηθεί.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες κατασκευής των έργων στη Μπιρμπίτα λειτουργήσαμε με όρους διαφάνειας και νομιμότητας και είναι ανεπίτρεπτο εκ των υστέρων να ρίχνονται σκιές σε μια πολιτική που χαράχτηκε από την κεντρική πολιτεία και εκτελέστηκε με αποφάσεις συλλογικών οργάνων Νομαρχιακών Συμβουλίων και Νομαρχιακών Επιτροπών.
Η δημιουργία της κατασκήνωσης δεν ήταν λεφτά πεταμένα στο βάλτο ή στη θάλασσα, αλλά ένα αγωνιώδες αίτημα της ευρύτερης περιοχής της ΒΙΠΕ Σπερχογείας, των γύρω τοπικών κοινοτήτων, αλλά και των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για ελευθέρωση των παρανόμως κατειλημμένων χώρων, ιδιωτικών και δημοτικών, από αθίγγανους. Αίτημα που ενστερνίστηκε, αγκάλιασε το κράτος και υλοποίησε μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου