Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012


ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ¨ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ¨ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ … ΕΠΟΜΕΝΟΙ!

Π. Νίκας (για «Μπιρμπίτα»): Αθωώνει τον εαυτό του, κατηγορεί Δράκο, Αναστασόπουλο, Καφαντάρη

 15/09

Με επαναληπτικές δηλώσεις του –μετά από εκείνες στην εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ» Μεσσηνίας- αυτή τη φορά στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Μεσσηνίας, ανασκευάζει λέγοντας ότι δεν έκανε συζήτηση για την κατασκευή του έργου αλλά για την λειτουργική του διαχείριση από την στιγμή που ο ίδιος είχε φύγει από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και είχε γίνει Δήμαρχος Καλαμάτας, … αθωώνει έτσι τον εαυτό του από κάθε εμπλοκή, αλλά συνεχίζει, εμμέσως πλην σαφώς, να κατηγορεί τους Δ. Δράκο, Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη για διοικητική και διαχειριστική κακοδιαχείριση, σε σημείο που πετάχτηκαν 2.700.000 ευρώ στο βάλτο! 

TI ΑΚΡΙΒΩΣ (ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ) ΔΗΛΩΣΕ ΑΡΧΙΚΑ Ο Π. ΝΙΚΑΣ

«Ξοδεύτηκαν κυριολεκτικά εκατομμύρια ευρώ, πετάχτηκαν στη θάλασσα, για να μην πω στο βάλτο, και έχουμε εκεί μια απαράδεκτη κατάσταση.

Πρέπει να γίνει έρευνα, τόσο γιατί κατασπαταλήθηκαν όλα αυτά τα χρήματα(σημείωση pelopsnews.gr: σαφής αναφορά και στο κατασκευαστικό κόστος) όσο και γιατί αφέθηκε ο χώρος να ρημάξει (σημείωση pelopsnews.gr: σαφής επίσης αναφορά σε κακοδιαχείριση κατά την λειτουργία της κατασκήνωσης).

Ήταν προγραμματισμένο, εκτός από τους τσιγγάνους της ΒΙΠΕ, να έχει και τους τσιγγάνους του Πολυκλαδικού και της Αγ. Τριάδας. Θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας και με την απαξίωση της Μπιρμπίτας (Σημείωση pelopsnews.gr: κατασκήνωση αθιγγάνων, προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ, που μελετήθηκε και εκτελέσθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας), και ο χώρος αυτός των 120 στρ. ανήκει στους τσιγγάνους. Δεν μπορεί να μας λένε πού θα πάνε, υπάρχει έκταση που έχει πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε. και με τη βοήθεια τη δική μας και του κράτους μπορεί να είναι ένας χώρος ανθρώπινος για να στεγασθούν».


Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Αμέσως μετά, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε (αναρωτήθηκε καλύτερα) επακριβώς στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Μεσσηνίας:

"Τι έγινε έκτοτε όμως -κι ενώ εγώ είχα πλέον φύγει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- με συνέπεια να απαξιωθεί η Μπιρμπίτα; Πώς διαλύθηκαν όλα και ο καταυλισμός μετατράπηκε σε χώρο αντικοινωνικής συμπεριφοράς και ανεξέλεγκτων καταστάσεων(σημείωση pelopsnews.gr: εδώ μιλάει πια, μόνο για κακοδιαχείριση λειτουργίας – διαχείρισης και συντήρησης);"


----------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS.GR

Ο κ. Νίκας, αν και φιλόλογος, περί άλλων τυρβάζει, ως… πολιτικώς ομιλών, εκ των υστέρων στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», σύμφωνα με όσα πανεύκολα μπορεί να καταλάβει ένας τελειόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης: Κάνει δηλαδή ή ότι δεν θυμάται τάχαμου και δήθεν τι είπε ή ότι υπονοεί ότι παρερμηνεύτηκε από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ» της Μεσσηνίας ή παραδέχεται ότι δεν … γνωρίζει γραμματική και συντακτικό ή -εκατό χρόνια… πολιτικός φούρναρης- του … ξέφυγε! Να μην τρελαθούμε κιόλας!

Θα ήταν, κατά την γνώμη μας, και συγγνώμη κιόλας που ως δημοσιογράφοι σχολιάζουμε ένα πολιτικό και έχουμε και άποψη, να παραδεχθεί ότι ως απλός άνθρωπος που είναι έκανε μια κοτσάνα! Να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους του που έβγαλε στην σέντρα (Δ. Δράκο, Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη) γιατί δεν … ήξερε τι έλεγε!

Αλλά επειδή, κατά την γνώμη μας πάντα – και συγγνώμη και πάλι, «γλώσσα λανθάνουσα (ακόμα και κακού φιλολόγου) την αλήθεια λέει», απλά ξαφνιασμένος από την ερώτηση της εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ» άδραξε την ευκαιρία να πει κάτι που πίστευε πολλά χρόνια τώρα και το έκρυβε μέσα του! Βέβαια, -πάντα κατά την γνώμη μας- επειδή τα … κατάφερε (που να καταλάβει ότι οι καλοί δημοσιογράφοι δεν ξεχνάνε ποτέ ή οφείλουν να μην ξεχνάνε όπως οι  πολιτικοί) να εμπλέξει και τον εαυτό του, στην συνέχεια μιλώντας στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» προσπάθησε να βγάλει έξω τον εαυτό του ("Τι έγινε έκτοτε όμως -κι ενώ εγώ είχα πλέον φύγει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- με συνέπεια να απαξιωθεί η Μπιρμπίτα;), αλλά συνέχισε να … δείχνει τους Δ. Δράκο, Στ. Αναστασόπουλο και Δ. Καφαντάρη («Πώς διαλύθηκαν όλα και ο καταυλισμός μετατράπηκε σε χώρο αντικοινωνικής συμπεριφοράς και ανεξέλεγκτων καταστάσεων»)! Όλα έγιναν όταν ο ίδιος είχε φύγει από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση!...

Μάλιστα, τώρα, ο κ. Π. Νίκας ζητάει την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων από την… διαβόητη (όπως και ο ίδιος την κατάντησε) κατασκήνωση!

Από τους εμπλεκόμενους, κατά Π. Νίκα, οι δύο (Δ. Δράκος και Δ. Καφαντάρης) τηρούν ακόμα … σιγήν ιχθύος («Κανένα σχόλιο»!), ενώ ο Στάθης Αναστασόπουλος υποσχέθηκε (και μπράβο του, κατ’ αρχάς!) ότι έχει σε αρχείο όλα τα στοιχεία (ή πολλά από αυτά) που απαιτεί μια ενδελεχής έρευνα και έλεγχος κατασκευής και διαχείρισης του συγκεκριμένου έργου (όπως και όλοι οι άλλοι, δηλαδή!) και σύντομα θα καλέσει τους δημοσιογράφους προς ενημέρωση και κατάθεση στοιχείων. Οψόμεθα…

Βεβαίως, εάν οι εμπλεκόμενοι δεν ζητήσουν εισαγγελική έρευνα, τότε μήπως απαιτείται ο Εισαγγελέας Καλαμάτας να κινηθεί αυτεπαγγέλτως;

Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα σημείο των αρχικών δηλώσεων Π. Νίκα, που δεν πρέπει να λησμονήσουμε και στο οποίο … ξέχασε επιτηδευμένα να επανέλθει, ζητώντας στην κυριολεξία συγγνώμη και για την πολιτική κοτσάνα ότι «Αντιπολίτευση από δημοσιογράφους δε δέχομαι. Όποιος θέλει να κάνει αντιπολίτευση, να είναι πολιτικό πρόσωπο και να μας το πει. Το θέμα αυτό να λήξει» (Εμείς, πάντως, καλού – κακού … βάλαμε αγγελία ζητώντας … πολιτικά πρόσωπα που επιθυμούν και δέχονται να θέτουν τα ερωτήματα μας προς τον κ Νίκα! Ή και να υπογράφουν τα σχόλια μας, γιατί κανείς δεν ξέρει τι μας… περιμένει! Μπορεί σε λίγο να απαγορευτεί και η κριτική! Γιατί, ποιος μπορεί μεταξύ μας να κρίνει την Αυτού Μεγαλειότητα;!

Το … απλό, και χάρη και ανθρωπιά έχει: Ζητείστε συγγνώμη από τους καλούς δημοσιογράφους κ. Νίκα, επιβραβεύστε τους με μια καλή δημόσια κουβέντα γιατί καλά κάνουν και θυμούνται και δεν ξεχνάνε σαν τους πολιτικούς και, παράλληλα, ζητείστε και ΓΙΑ ΟΛΑ την εισαγγελική συνδρομή! Τότε πραγματικά το θέμα … θα (έχει) λήξει! Όσο το … παιδεύετε το κάνετε χειρότερο!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου