Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ Π. ΝΙΚΑ

Μπιρμπ- ήττα Σκιών...

 19/09

Και οι δύο αντινομάρχες την περίοδο ίδρυσης, δημιουργίας και κατασκευής της κατασκήνωσης, έχοντας ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο, γνωρίζουν καλά όλο το χρονικό της υπόθεσης.

Ο κ. Αναστασόπουλος, χθες το μεσημέρι αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας «για τα εκατομμύρια ευρώ που πετάχθηκαν στη θάλασσα και στο βάλτο για την κατασκήνωση των τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα» και τόνισε:

«Παρά τις διορθωτικές δηλώσεις που ακολούθησαν, επειδή και εγώ προσωπικά ως αντινομάρχης από το 2007 έως το 2008 χειρίστηκα την ολοκλήρωση της κατασκευής της κατασκήνωσης, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση ταυτόχρονα, να δηλώσω ότι:

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την απόφαση 76/10-9-2001 αποφάσισε την αγορά 122 στρεμμάτων έναντι 244.000.000 δρχ στη Μπιρμπίτα και Μακαρία. Την περίοδο αυτή δεν ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος. Η αγορά των οικοπέδων ήταν απόρροια κυβερνητικών αποφάσεων. Ακολούθησε η εκπόνηση μελετών για τα έργα υποδομής της κατασκήνωσης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και στην συνέχεια με αποφάσεις συλλογικών οργάνων δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα έργα.

Ο χειρισμός θεμάτων αγοράς οικοπέδων, εκπόνησης αρχικών μελετών και υλοποίησης εργολαβίας για έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς την Μπιρμπίτα και κατασκευή βασικών υποδομών, έγινε από τον Αντινομάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα (2001-2006). Η κατασκευή ξύλινων οικίσκων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε από τον Αντινομάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλο (2008).

Τα έργα συνολικού κόστους 2,2 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν το 2008 και στις 28/11/2008 υπεγράφη πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής των εγκαταστάσεων από υπεύθυνους εκπροσώπους της Νομαρχίας και του Δήμου Καλαμάτας. Έκτοτε ο τότε αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ουδεμία αρμοδιότητα είχε για την λειτουργία και διαχείριση της κατασκήνωσης.

Βεβαίως, προ ολίγων ημερών ζήτησα από την Π.Ε. Μεσσηνίας όλα τα έγγραφα τα οποία αφορούν την δική μου συμμετοχή στην υπόθεση Μπιρμπίτα, τα οποία προτίθεμαι να παραδώσω στον κ. Εισαγγελέα όταν και εφόσον αυτό μου ζητηθεί.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες κατασκευής των έργων στη Μπιρμπίτα λειτουργήσαμε με όρους διαφάνειας και νομιμότητας και είναι ανεπίτρεπτο εκ των υστέρων να ρίχνονται σκιές σε μια πολιτική που χαράχτηκε από την κεντρική πολιτεία και εκτελέστηκε με αποφάσεις συλλογικών οργάνων Νομαρχιακών Συμβουλίων και Νομαρχιακών Επιτροπών.


Η δημιουργία της κατασκήνωσης δεν ήταν λεφτά πεταμένα στο βάλτο ή στη θάλασσα, αλλά ένα αγωνιώδες αίτημα της ευρύτερης περιοχής της ΒΙΠΕ Σπερχογείας, των γύρω τοπικών κοινοτήτων, αλλά και των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για ελευθέρωση των παρανόμως κατειλημμένων χώρων ιδιωτικών και δημοτικών από αθίγγανους. Αίτημα που το ενστερνίστηκε, το αγκάλιασε το κράτος και το υλοποίησε μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου