Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εορτάστηκε η 185η επέτειος της ναυμαχίας του Ναυαρίνου
Image
Εορτάστηκε χθες με λαμπρότητα στην Πύλο η 185η επέτειος της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
Το πρωί έγινε έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, ενώ τελέστηκε δοξολογία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εν συνεχεία στο μνημείο της πλατείας Τριών Ναυάρχων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατατέθηκαν στεφάνια και ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αθαν. Χρήστου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε η παρέλαση και αργότερα εκπρόσωποι των πρεσβειών, του Πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου μετέβησαν με πλωτά μέσα στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Αγγλων πεσόντων. Εκεί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα, οπότε παρουσιάστηκαν εθνικοί παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κυριών Πύλου. 
Μια μέρα νωρίτερα, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τοπική γιορτή στη Γιάλοβα στη μνήμη των πεσόντων και θυμάτων από θέρμες κατά την περίοδο 1828 – 1832, ενώ η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε συναυλία στην πλατεία Τριών Ναυάρχων και ο αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Κων. Μαζαράκης - Αινιάν, παρέθεσε επίσημη δεξίωση στο αρματαγωγό «Λέσβος». Είχε προηγηθεί την Τετάρτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία, η τελετή απονομής των βραβείων «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη».   ΕΦΗΜ .ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου