Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012


Τέλος ο δρόμος! Φεύγουν οι εργαζόμενοι στο Εργο και ότι έγινε έγινε!!! Την Παρασκευή ανοίγει ο κόμβος στο αεροδρόμιο. Παραδοση τέλη Νοέμβρη πήγε η Τσακώνα

Μέχρι εδώ… Οτι έφτιαξαν -εφτιαξαν και όσα πρόλαβαν έγιναν. Τίποτε άλλο! Ηδη ο κόσμος που δουλευει στο έργο εκανε ένα μεγάλο πάρτι για την αποχωρηση!!! Οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία του αυτοκινητοδρομου λένε αντίο στην Μεσσηνία , την Πελοποννησο και την συνεχεια του έργου καθώς δεν υπαρχουν χρήματα για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων. Οι επικεφαλής εργοδηγοί με μια γιορτή αρχισαν να αποχαιρετούν τους συνεργάτες τους καθώς μπαίνει οριστικά τέλος στον περιμετρικό της Καλαματας, μέχρι του Καρέλια θα πάει το έργο, αλλά δεν θα γινει και το κομμάτι της Σπάρτης με μεγάλη χαμένη την Λακωνία αφού ο κλάδοςΛεύκτρο- Σπάρτη παγώνει . Ευτυχώς που θα συνεχισθεί και θα παραδοθεί το κομμάτι της Τσακώνας (η γέφυρα) και έτσι η Μεσσηνία τουλάχιστον θα έχει αυτοκινητόδρομο.
Είναι οριστικό, ότι ο περιφερειακός , της Καλαματας υπο τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Η ολη προσπάθεια θα σταματήσει στου Καρελια (ελπίζουμε) ενώ όλο το βάρος πέφτει στο να δοθεί ο έτοιμος δρόμος. Μέσα στην  εβδομάδα, μεθαύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, παραδιδεται από τον «Μορέα» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η δυτική απόληξη του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσήνη, από τη Σπερχογεία μέχρι τον υφιστάμενο δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, στον κόμβο του αεροδρομίου ετσι ωστε να αποφευγεται το Ασπρόχωμα και μενει  η Τσακώνα καθώς και εκεί η παρακαμψη είναι ετοιμη και η μεγάλη τοξοτή γέφυρα στήνεται.

Τελη Νοεμβρη η Τσακώνα Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου είχε καταρρεύσει στη μεγάλη κατολίσθηση που είχε γίνει το χειμώνα του 2003.
Συγκεκριμένα, μεθαύριο Πέμπτη θα συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση που εκκρεμεί και “δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη παρά θετική”, τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα την ξεκάθαρη στάση της περιφέρειας Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων με συμβάσεις παραχώρησης.
Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα η απόλυτη τήρηση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης, έτσι όπως ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, διευκρινίζοντας ότι για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, απομένει η κατασκευή του συνόλου της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου