Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

επισημανσεις,απο τον Θανάση Παντέ.


επισημανσεις
Ημερολόγιο Αθήνας 2012 (γ)

* ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ την κίνηση των αυτοκινήτων στην Αθήνα διαπιστώνεις ότι μπορεί το μποτιλιάρισμα να έχει μειωθεί αλλά τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δεν είναι καθόλου λίγα. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που πάνε στις δουλειές τους, τα περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν μόνο με αυτόν που τα οδηγεί. Αλλά και στα αστικά μέσα δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κοσμοσυρροή για τη χρήση τους.
* ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πω με βεβαιότητα τι συμβαίνει.
* ΜΠΟΡΕΙ η τιμή της βενζίνης να θεωρείται και βέβαια είναι υψηλή, ωστόσο η χρήση του ΙΧ δύσκολα μειώνεται δραστικά παρ’ όλο που έχει υπάρξει μείωση αναμφισβήτητα.
* ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ευκολότατο τελικά προκύπτει, ότι από τον Έλληνα τα κόβεις όλα εκτός από το αυτοκίνητο.
* ΚΑΤΙ τέτοια βλέπουν οι τροϊκανοί και έχουν σαλτάρει μαζί μας.
* ΚΑΛΑ να πάθουν όμως!
* ΑΦΟΥ το τράβαγε η όρεξή τους να μπλέξουν με Έλληνες θα έπρεπε όλα να τα περιμένουν.
***
* Η ΚΡΙΣΗ-ΚΡΙΣΗ αλλά οι καφετέριες γεμάτες στο κέντρο της Αθήνας, παλιές και καινούργιες που άνοιξαν λες και το απαιτούσαν οι περιστάσεις.
* ΑΛΛΑ μήπως τελικά περί αυτού δεν πρόκειται;
* ΟΣΟ βαθαίνει η κρίση τόσο αυξάνονται οι καφετέριες!
* ΛΕΤΕ να είναι αυτή η απάντηση στην ερώτηση: Πως θα αντιμετωπίσουμε την κρίση;
* ΟΜΟΛΟΓΩ ότι δεν έχω πειστική απάντηση.
* ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ καφετέριες ωστόσο είναι και ένα δείγμα εξωστρέφειας δε νομίζετε;
* ΑΥΤΗ η άποψη είναι ευρέως διαδεδομένη και βέβαια δεν αφορά μόνο την τερατούπολη πρωτεύουσα της χώρας.
* ΟΤΙ μας θεωρούσα εξωστρεφείς οι άλλοι είναι γνωστό και τελικά φαίνεται πως αυτή μας η εξωστρέφεια δεν τους ενθουσίαζε και τόσο όσο ήθελαν να δείχνουν.
* ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ έχουν αρχίσει και αλλάζουν ωστόσο στην εποχή της κρίσης και η κάποτε ενθουσιώδης εξωστρέφεια έχει μεταλλαχθεί σε διάθεση για καβγά.
* ΤΑ ΣΚΥΘΡΩΠΑ σφιγμένα άτομα που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης είναι σχεδόν έτοιμα να φάει το ένα το άλλο.
* ΕΙΝΑΙ η άλλη όψη αυτή του αθηναϊκού τέρατος που συχνά-πυκνά εκδηλώνεται ακόμα και σε περιπτώσεις που έχεις εντύπωση ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
* Η ΑΘΗΝΑ αλλάζει γρηγορότερα από οποιαδήποτε πρόβλεψη και αυτή η αλλαγή δεν είναι προς το καλύτερο.
* Η ΑΘΗΝΑ μεταλλάσσεται μέσα από τις συνεχείς της αντιφάσεις αναζητώντας το πρόσωπο που της ταιριάζει πίσω από αμέτρητα προσωπεία που τη χαρακτηρίζουν.
* ΠΙΣΩ από τόσα προσωπεία πώς να μην είναι θλιβερό το πρόσωπό της;
***
* ΑΘΗΝΑ χωρίς διαδήλωση δεν γίνεται.
* ΕΠΕΣΑ πάνω στη συγκέντρωση των διαδηλωτών των ΟΤΑ μπροστά στο υπουργείο Οικονομίας και βρήκα γνωστούς και φίλους.
* ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ κρατούσαν την οργή τους όπως καταλαβαίνετε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που στραγγαλίζουν και τους ΟΤΑ πλήττοντας καίρια τη λειτουργία των Δήμων και εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.
* ΟΛΟΙ τα ’χουν με την κυβέρνηση κι αυτό μόνο περίεργο δεν είναι ασφαλώς.
* ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ φίλτατοι τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ και καθώς ζορίζονται συνεχώς τα ζόρια φαίνονται πιο έντονα στη μεγαλούπολη που ο ιστός της κοινωνίας έχει κοπεί προ πολλού κι όλοι είναι άγνωστοι ανάμεσα σε αγνώστους ακόμα και οι μέχρι χθες γνωστοί.
* ΠΩΣ ν’ αντέξουν λοιπόν οι εγκλωβισμένοι στην πόλη αυτή;
* ΒΡΑΖΕΙ το καζάνι της δυσφορίας, της αγανάκτησης αλλά και του φόβου για το αύριο. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα ξεσπάσει.
***
* ΣΧΕΤΙΚΑ με τους γηγενείς Αθηναίους, τους Γκάγκαρους δηλαδή, που ρώτησε φίλος και αγαπητός αναγνώστης, έχω να πω ότι έχουν λιγοστέψει ιδιαιτέρως επικίνδυνα όπως καταλαβαίνετε όσο περνούν τα χρόνια.
* ΟΣΟ γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ποιοι είναι Αθηναίοι γιατί απλώς κατά τύχη γεννήθηκαν στην Αθήνα καλά θα κάνουν να μην ξεχνούν την καταγωγή τους γιατί καλώς ή κακώς αυτή τους ακολουθεί.
* ΓΙΑ την Αθήνα θα συνεχίσουμε…

Θανάσης Παντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου