Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ!!!

 
 
 

"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ!!! Στιγμές πριν την μεγάλη κίνηση της Ελλάδας, που είναι έτοιμος να κάνει ο Σαμαράς! Ήταν μάλιστα έτοιμος τον Οκτώβριο όπως είχαμε Αποκλειστικά αποκαλύψει, περιμένοντας περαιτέρω εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία! Τώρα, μετά την επιτυχία της Δόσης, την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς και την επανεκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ όπου οι Ομογενείς μας μπλόκαραν ήδη την παραχώρη...ση δύο Φρεγατών στην Άγκυρα, ΕΦΤΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ!!!
Μάλιστα δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για την κίνηση Σαμαρά που θα γινόταν τον Οκτώβριο, ωστόσο ανάμεσα στα άλλα σύμφωνα με την εφημερίδα είχε ανακύψει διαφωνία σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να γίνει:
1. ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ή
2. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΠΩΝ
Α. Η πρώτη περίπτωση της μονομερούς Ανακήρυξης, ανταγωνίζεται την πρόταση κατάθεσης Συντεταγμένων Υφαλοκρηπίδας, η οποία στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου και λόγω της εγγύτητας των νησιών με τα μικρασιατικά παράλια, δεν μπορεί παρά να οριστεί έτσι κι αλλιώς στη μέση γραμμή!
Όμως η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ; Από τα 6 μίλια χωρικών υδάτων, από τα 10 που ταυτίζονται με τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ή από τα 12 όπως έχει δικαίωμα η Ελλάδα;
Γιατί υπάρχουν και ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ οι οποίες κατά την Τουρκία δήθεν "δεν δικαιούνται υφαλοκρηπίδας", αλλά δυστυχώς για την Άγκυρα δικαιούνται ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ...
Άρα, όπως και να γυρίσει το πράγμα, πάλι μπαίνει θέμα ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ (και ΕΕΧ) ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ! Κάτι για το οποίο η Τουρκία στο παρελθόν είχε θέσει Casus Belli (αιτία πολέμου)...
Β. Η Υφαλοκρηπίδα, είναι ξεπερασμένη πρακτική, αφού αφορά μόνο τον υποθαλάσσιο χώρο και όχι και τα υπερκείμενα ύδατα (π.χ. αλιεία), τα οποία καλύπτει πολύ πιο σύγχρονα και καθαρά η περίφημη ΑΟΖ, δηλαδή η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη!
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ γίνεται ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ στα ίχνη της Μέσης Γραμμής και μετά εάν έχει κανείς αντίρρηση γίνονται διαβουλεύσεις για υπογραφή Κοινής Συμφωνίας εάν χρειαστεί (όπως έκανε ο Τάσσος πριν όμως την "Μουσουλμανική Άνοιξη" που εκδηλώνεται σαν κύμα στις παρακείμενες χώρες της Ανατολ. Μεσογείου (Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία). Οι δύο πρώτες, με τα νέα καθεστώτα τους, επηρεάζονται απόλυτα από την Τουρκία και ήδη φέρουν αντιρρήσεις στον διμερή καθορισμό της ΑΟΖ!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;
Στο σκάκι, στην πολιτική, τη στρατηγική και τη διπλωματία, οι εμπλεκόμενοι έχουν χρέος να ετοιμάζουν και τις επόμενες κινήσεις, που θα είναι απάντηση στις αντίστοιχες κινήσεις του αντιπάλου.
Π.χ. εάν καταθέσουμε τις Συντεταγμένες της Υφαλοκρηπίδας μας, τι θα κάνει η Τουρκία; Πώς θα τις αμφισβητήσει;, Μόνο διπλωματικά ή και στρατιωτικά με κατάληψη βραχονησίδας, για να προκαλέσει διμερείς διαπραγματεύσεις έξω από το Διεθνές Δίκαιο;
Ή π.χ. σε περίπτωση Μονομερούς Ανακήρυξης ΑΟΖ τι θα κάνει αντίστοιχα η Τουρκία;
Και αφού έχουμε τις πιθανές κινήσεις της Τουρκίας, τότε βρίσκουμε τις επόμενες δικές μας!
Και οι δικές μας κινήσεις απάντησης σε θερμές προκλήσεις, είναι πλέον ΜΙΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ (ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΑ) ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, όπως έχουμε κάθε αναμφισβήτητο δικαίωμα από το Δίκαιο της Θάλασσας, το Διεθνές δηλαδή Δίκαιο!
Μάλιστα κάποιοι εύχονται να κάνει το "θερμό" λάθος η Τουρκία, ώστε να μας δώσει την αφορμή επέκτασης! Περιμένουμε δηλαδή με συνεχείς και πρωτόγνωρα αιφνιδιαστικές ασκήσεις και γυμνάσια του Στρατού μας, το στρατηγικό λάθος της Άγκυρας! Μετά θα είναι αργά για εκείνη...
Τονίζουμε βέβαια, πως η Ελλάδα ρητά προτιμά την ειρήνη και τον τουρισμό, την καλή γειτονία και φιλία, αλλά πρέπει να επιθυμεί τα ίδια στην πράξη και ο γείτονας και όχι καθημερινά να εισβάλει σε FIR και Εθνικό Εναέριο Χώρο ή να διεκδικεί Νησίδες και Βραχονησίδες...

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Η πλέον έξυπνη λοιπόν τώρα κίνηση, ίσως είναι η τελικά η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ και όχι της ξεπερασμένης Υφαλοκρηπίδας, που δίδει δικαίωμα παραχώρησης Αδειών και Άντλησης σε "ΟΙΚΟΠΕΔΑ" της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όπως έχει κάνει η Αίγυπτος και η Κύπρος!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και όχι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, που υπάρχουν άφθονα σε Ιόνιο και Κρήτη! Θεωρούμε πολύ σημαντικότερο και στρατηγικότερο, να κατοικούνται τα νησιά και να έχουν οικονομική ζωή, να τα επισκέπτονται τουρίστες και να τα "συντηρούν" και να τα "κατοχυρώνουν" έτσι ζωντανά και διαρκώς στην Ελλάδα... Ιόνιο και Κρήτη αρκούν για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον! Πρέπει να παίξουμε έξυπνα...

ΒΕΒΑΙΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ 12 ΜΙΛΙΩΝ ΕΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ
Σε κάθε περίπτωση όμως, ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ! Και τότε το κρίμα στο λαιμό τους...
Γιατί κάθε κίνηση της Τουρκίας θα έχει απάντηση μέχρι και Κήρυξη Πολέμου, που θα προκαλέσει άμεση κάθοδο της Ρωσίας για τα δικά της συμφέροντα, Γενική Επανάσταση των Κούρδων και οριστικό Διαμελισμό της Τουρκίας, επίθεση τιμής των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, Κήρυξη Ανεξαρτησίας στη Βόρειο Ήπειρο, γενικό ξεκαθάρισμα των Τούρκων μέσα στη Βουλγαρία, αλλά και αναστολή των όρων εκτέλεσης του Μνημονίου... (όλα τα λεφτά για τη χώρα)

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 6 και 12 ΜΙΛΙΑ
Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, είχε από χρόνια προειδοποιήσει όπως και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για αυτή την ώρα, για την προσπάθεια της Ελλάδας να προχωρήσει από τα 6, στα 12 μίλια:
► «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί"….

► «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους"...
(βλ. βιβλίο "Γέροντας Παΐσιος, Μαρτυρίες Προσκυνητών Τόμος Α'" Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδ. Αγιοτόκος Καππαδοκία)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ
Εξετάζεται επίσης σε περίπτωση Τουρκικής Επίθεσης ή κατάληψης νησίδας ή βραχονησίδας, η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, που θα γίνει σε ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τη Ρωσία και ως αντάλλαγμα άμεσης Ρωσικής Επίθεσης στην Τουρκία από Βορρά! Η Μόσχα θέλει την Ανακοίνωση Αποχώρηση της Ελλάδας, ώστε να έχει εξασφαλισμένο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ως ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ πλέον, την χρήση του εδάφους, του αέρα και των λιμανιών της σε Νατοϊκά Στρατεύματα, τα οποία πιθανόν θα σπεύσουν να υπερασπίσουν ή θα κάνουν πως υπερασπίζονται την Τουρκία, βάση του Συμφώνου της Ατλαντικής Συμμαχίας! Η Ελλάδα θα τηρήσει τότε ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ! Χωρίς να επιτρέψει καμμία κίνηση ξένων στρατευμάτων εντός του εθνικού της χώρου! Ούτε των μεν, ούτε των δε.
Τότε αιφνιδιαστικά οι Αμερικανικές Βάσεις θα περάσουν στα Ελληνικά Χέρια και Έλληνες Διοικητές θα αναλάβουν τη Διοίκησή τους!
Πρέπει να ξέρουν οι ΗΠΑ το τίμημα μιας χαλαρής πολιτικής τους απέναντι στην Τουρκία! Νέο '74 είναι ανεπίτρεπτο για τον Ελληνισμό! Οι ΗΠΑ εάν δεν συνετίσουν την Τουρκία, θα χάσουν την Ελλάδα, που μπορεί να είναι πραγματικά και ειλικρινά φιλικά διακείμενη προς τη Δύση, αλλά θα είναι αναγκασμένη να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την επιβίωσή της!

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
Παράλληλα η Βουλγαρία θα αποχωρήσει επίσης από το ΝΑΤΟ, προβαίνοντας σε απομάκρυνση όλης της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Μειονότητας που έχει φτάσει στο σημείο να απαιτεί "γη και ύδωρ", ενώ θα εισβάλλει μαζί με τη Ρωσία και την Ελλάδα στην Ανατολική Θράκη, καθώς ήδη από τη Μαύρη Θάλασσα θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το μέγα Αποβατικό Κύμα της Άρκτου σε δύο κατευθύνσεις: προς Πόντο και Κωνσταντινούπολη!

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταυτόχρονα και η Αρμενία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία για την ανάκτηση των ιστορικών εδαφών της, ενώ τεράστιες διαδηλώσεις συμπαράστασης για την Ελλάδα θα ξεσπάσουν σε Γαλλία και ΗΠΑ κυρίως από την Αρμενική Κοινότητα!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Άμεσα οι Κούρδοι τότε θα αποκηρύξουν κάθε τυχόν προηγούμενη συμφωνία με την Άγκυρα και θα ανακηρύξουν την Ανεξαρτησία τους, την οποία πρώτη και προς γενική έκπληξη θα σπεύσει να αναγνωρίσει η Ουάσιγκτον!!! Και επίσης η Μόσχα, η Σόφια, το Βελιγράδι, η Αθήνα, η Λευκωσία, το Ερεβάν και το Λονδίνο... ΗΠΑ,Αγγλία και Ισραήλ θέλουν ήδη τη δημιουργία Κουρδιστάν, σαν αντίπαλο δέος ανάμεσα σε Τουρκία και Ιράν, ένα φιλικό κράτος με δυτικό όμως προσανατολισμό μέσα στον μουσουλμανικό ωκεανό στις περιοχές των Αγωγών... Δεν ξεχνούν ότι η Μόσχα κάποτε δεν τόλμησε να δώσει άσυλο στον Οκτσαλάν... Και οι ΗΠΑ θα θελήσουν τότε να τρέξουν μπροστά για να καλύψουν τον χαμένο καιρό και να βρεθούν μια κίνηση εμπρός από τη Μόσχα... Στην ουσία οι ΗΠΑ θα αφήσουν τη Ρωσία να γκρεμίσει το Σουλτανάτο... Θέτοντας "κόκκινες γραμμές" για πιο κάτω διείσδυση...

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ
Ο Σαμαράς, που έχει αποφασισμένες τις κινήσεις και τη θέληση, χωρίς να έχει όμως την Αυτοδυναμία και Προεδρεύοντας σε ένα Κόμμα φθαρμένο και σάπιο, στο οποίο δεν έχει καμμιά εμπιστοσύνη, ξέρει ότι έχει λίγο καιρό για να δράσει μέσα στην μοναδική συγκυρία!
Η Ανακοίνωση μπορεί πλέον να γίνει ανά πάσα στιγμή και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο προγραμματισμός των άμεσων ταξιδιών του σε Ουάσιγκτον και Μόσχα... Ούτε και η πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα...
Ο Πρωθυπουργός, έχοντας ένα γερό επιτελείο πιστών και δοκιμασμένων ανθρώπων, χωρίς διαρροές και αλληλοκαρφώματα, πλέει κόντρα στους καιρούς, σε ένα διαλυμένο κράτος, "πάμφτωχο" λογιστικά και ασυντόνιστο, ξέφραγο αμπέλι, το οποίο κάποτε πήγε να σιάξει σηκώνοντας ανάστημα στο θέμα των Σκοπίων και βρίσκοντας μπροστά του όλο το συνένοχο πολιτικο-εκδοτικό κατεστημένο...
Τώρα, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Μόνο εάν τον γκρεμίσουν σαν το 1992, όπως ψιθυρίζουν χαιρέκακα παπαγαλάκια... Αλλά τότε θα τον ωθήσουν να καλέσει σαν νέος "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον λαό από τη Θεσσαλονίκη σε "Εθνική Άμυνα"!
ΝΑΙ, είναι η "ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ" για την μεγάλη κίνηση! Και από το βάθος η Αναστάσιμη Πασχαλιά...
ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Δείτε και το σχετικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, το οποίο όπως καταλαβαίνει κανείς γίνεται για να μετρηθεί από το Επιτελείο της Κυβέρνησης η πρώτη Τουρκική Αντίδραση:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=491601

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου