Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


Η επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι

Γράφτηκε από την  
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι
Η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου γιορτάζεται σήμερα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 8 έως τις 10.30 το πρωί τελείται θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στα Ταμπούρια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου, ενώ θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση.

Στις 10.50 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, μπροστά από τον ιερό ναό της Ανάστασης. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, τους προέδρους της ΠΕΔ Πελοποννήσου και της Τοπικής Κοινότητας Μανιακίου, καθώς και τους εκπροσώπους της οικογένειας του Παπαφλέσσα, του Συλλόγου Μανιακαίων Αθήνας "Ο Παπαφλέσσας", του Συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Μαρία Φίλιππα, φιλόλογος - υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες σχολείων της περιοχής και θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούπολης και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Παπαφλέσσα.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/26026-epeteios-maniaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου