Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συζήτηση στη Μεθώνη την Κυριακή για το Κάστρο και την ανάπλαση της παραλίας


Τελευταία Ενημέρωση: 05/03/2014
Δημόσια ανοικτή συζήτηση για την ανάπλαση της παραλίας της Μεθώνης και την αποκατάσταση του φωτισμού του κάστρου διοργανώνουν την Κυριακή στις 11.00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μεθώνης.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τους προέδρους των Συλλόγων Φίλων Κάστρου Μεθώνης και Επαγγελματιών Μεθώνης.
Θα ακολουθήσει η ανάλυση της ανάπλασης της παραλίας της Μεθώνης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει παρουσίαση της υπό εκπόνηση μελέτης προστασίας της ακτής από τη διάβρωση της θάλασσας, εκτίμηση του κόστους του προτεινόμενου έργου, του χρόνου ολοκλήρωσης της μελέτης, της δυνατότητας χρηματοδότησης και του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και προτάσεις για την ανάπλαση της παραλίας. Θα τοποθετηθεί ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης, την υπό εκπόνηση μελέτη θα παρουσιάσει η μελετήτρια Μαριλένα Φράγκου, ενώ θα τοποθετηθεί εκ μέρους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων η προϊσταμένη Αγγελική Σίμωσι. Με το πέρας της τοποθέτησης θα γίνουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές και θα δοθούν απαντήσεις.
Στη συνέχεια θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα αποκατάστασης του φωτισμού του κάστρου. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει αποτίμηση του έργου μερικής αποκατάστασης που εκτελέστηκε το καλοκαίρι του 2013 και παρουσίαση απόψεων για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης. Θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και του Συλλόγου Επαγγελματιών Μεθώνης και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και απαντήσεις από τους ομιλητές. Το σκέλος της συζήτησης θα ολοκληρωθεί με τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.
Τέλος, θα γίνει αυτοψία στο δίκτυο φωτισμού του κάστρου (ανατολική πλευρά και Μπούρτζι) και στην παραλία μέχρι τα Κρητικά.
Το προεδρείο της ημερίδας, που θα αποτελείται από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος και τους προέδρους των δύο Συλλόγων (Φίλων του Κάστρου Μεθώνης και Επαγγελματιών Μεθώνης), θα καταγράψει τα συμπεράσματα της συζήτησης, όπως και τις προτάσεις, και θα τα κοινοποιήσει στους φορείς και υπηρεσίες που θα λάβουν μέρος στο διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου