Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι ευθύνες στο Δήμο Οιχαλίας έχουν ονοματεπώνυμα!!



panagiotopoulos

Τα όσα ακούστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, στην οποία ήμουν παρόν, σχετικά με ένα παλιό χρέος που αφορούσε μελέτη έργου «ύδρευση-αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός» του πρώην Δήμου Δωρίου, προκαλούν ντροπή και εγείρουν ερωτηματικά.
Την Πέμπτη 6/3/2014 & ώρα 12.55,  δικαστικός επιμελητής πρωτοκόλλησε  στο Δήμο Οιχαλίας κατασχετήριο του Σωτηρίου Λιάρου και δέσμευσε όλους τους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου για το οφειλόμενο ποσό των 580.770,44ευρώ. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και το ανωτέρω ποσό αποτελεί πλέον απειλή χρεοκοπίας για τον Δήμο Οιχαλίας, εάν άμεσα δεν βρεθεί λύση.
Ο Δήμος Οιχαλίας, αν και γνώριζε το θέμα αυτό, α) δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 305/2009 απόφασης του διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως και β) δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 1/2012 Πράξης της κ. Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, δεν προέβει ούτε το 2012, ούτε το 2013, ούτε φυσικά το 2014 σε καμία ενέργεια ώστε το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί.
Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό νομικό – οικονομικό θέμα, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να απασχολήσει κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο, να «κουκουλώνεται» τρία χρόνια!!
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Φίλ. Μπάμη, ο οποίος επέλεξε να λείπει από την χθεσινή συνεδρίαση και έχει την άμεση ευθύνη, είναι βαριές και πρέπει να αποδοθούν. Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας.
Επίσης είναι απορίας άξιο, γιατί η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Αλειφέρη, εδώ και τρία (3) ολόκληρα χρόνια δεν έχει πάρει καμία απολύτως θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την άκουσα να λέει, απευθυνόμενη στην πλειοψηφία, ότι έχει προτάσεις να καταθέσει για την επίλυση του θέματος και ότι αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση θα έχουμε κοινωνική έκρηξη στο Δήμο. Χθες το θυμήθηκε;
Πριν λίγες ημέρες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό (Φεβρουάριος 2014), είχε αρνηθεί στη δημιουργία αντίστοιχου κωδικού για την εγγραφή του χρέους και είχε πει συγκεκριμένα, όπως με ενημέρωσαν, «..επί της ουσίας διαφωνώ να εγγραφεί στον προϋπολογισμό, γιατί σημαίνει αναγνώριση της οφειλής». Προς τι αυτή η διγλωσσία;;; Τι άλλαξε;;;
Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, που σήμερα εμφανίζονται και πάλι ως «σωτήρες» του Δήμου Οιχαλίας και προτείνουν και λύσεις, τόσα χρόνια στο Δήμο γιατί σιωπούσαν;
Φτάνει πια με τα ψέματά τους. Ο κόσμος θα μάθει την αλήθεια. Οι ευθύνες είναι πολλές και βαρύνουν όλους.
Σήμερα κιόλας, επιβάλλεται να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου η οποία να διασφαλίζει τόσο τα συμφέροντα του Δήμου, όσο και την αποδέσμευση των Τραπεζικών Λογαριασμών του Δήμου, ώστε να διασφαλιστούν οι μισθοί των εργαζομένων και η εξέλιξη των έργων.
Θα επανέλθουμε…
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας
 Σ. Παναγιωτόπουλος: «Απειλείτε με χρεοκοπία ο Δήμος Οιχαλίας, εάν άμεσα δεν βρεθεί λύση για τις δεσμευθείσες καταθέσεις του Δήμου» 14/03/2014
panagiotopoulos2«Οι ευ­θύ­νες στο Δή­μο Οι­χα­λί­ας έ­χουν ο­νο­μα­τε­πώ­νυ­μα!­!»
Ο­ξεί­α ε­πί­θε­ση στον Δή­μαρ­χο Οι­χα­λί­ας Φί­λιπ­πο Μπά­μη αλ­λά και στην ε­πι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος μει­ο­ψη­φί­ας Ε­λέ­νη Α­λει­φέ­ρη έ­κα­νε ο υ­πο­ψή­φιος δή­μαρ­χος Οι­χα­λί­ας Σω­τή­ρης Πα­να­γι­ω­τό­που­λος, για την δέ­σμευ­ση των κα­τα­θέ­σε­ων του Δή­μου που προ­έ­βη ι­δι­ώ­της ε­ναν­τί­ον του Δή­μου για ο­φει­λό­με­να α­πό με­λέ­τη του έρ­γου «ύ­δρευ­ση-α­πο­χέ­τευ­ση και βι­ο­λο­γι­κός κα­θα­ρι­σμός» του πρώ­ην Δή­μου Δω­ρί­ου.
Ο κ. Πα­να­γι­ω­τό­που­λος το­νί­ζει ό­τι ο Δή­μος Οι­χα­λί­ας κιν­δυ­νεύ­ει με χρε­ο­κο­πί­α α­φου το α­νερ­χό­με­νο πο­σό ξε­περ­νά τις 580.000 ευ­ρώ.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πα­να­γι­ω­τό­που­λος α­να­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά στην δή­λω­σή του
«Τα ό­σα α­κού­στη­καν και εί­δαν το φως της δη­μο­σι­ό­τη­τας στη χθε­σι­νο­βρα­δι­νή συ­νε­δρί­α­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Οι­χα­λί­ας, στην ο­ποί­α ή­μουν πα­ρόν, σχε­τι­κά με έ­να πα­λιό χρέ­ος που α­φο­ρού­σε με­λέ­τη έρ­γου «ύ­δρευ­ση-α­πο­χέ­τευ­ση και βι­ο­λο­γι­κός κα­θα­ρι­σμός» του πρώ­ην Δή­μου Δω­ρί­ου, προ­κα­λούν ντρο­πή και ε­γεί­ρουν ε­ρω­τη­μα­τι­κά.
Την Πέμ­πτη 6/3/2014 & ώ­ρα 12.55,  δι­κα­στι­κός ε­πι­με­λη­τής πρω­το­κόλ­λη­σε στο Δή­μο Οι­χα­λί­ας κα­τα­σχε­τή­ριο του Σω­τη­ρί­ου Λιά­ρου και δέ­σμευ­σε ό­λους τους Τρα­πε­ζι­κούς λο­γα­ρια­σμούς του Δή­μου για το ο­φει­λό­με­νο πο­σό των 580.770,44 ευ­ρώ. Οι ευ­θύ­νες εί­ναι με­γά­λες και το α­νω­τέ­ρω πο­σό α­πο­τε­λεί πλέ­ον α­πει­λή χρε­ο­κο­πί­ας για τον Δή­μο Οι­χα­λί­ας, ε­άν ά­με­σα δεν βρε­θεί λύ­ση.
Ο Δή­μος Οι­χα­λί­ας, αν και γνώ­ρι­ζε το θέ­μα αυ­τό, α) δυ­νά­μει της υπ΄ α­ριθμ. 305/2009 α­πό­φα­σης του δι­οι­κη­τι­κού Ε­φε­τεί­ου Τρι­πό­λε­ως και β) δυ­νά­μει της υπ΄ α­ριθμ. 1/2012 Πρά­ξης της κ. Προ­έ­δρου του Δι­οι­κη­τι­κού Ε­φε­τεί­ου Τρι­πό­λε­ως, δεν προ­έ­βει ού­τε το 2012, ού­τε το 2013, ού­τε φυ­σι­κά το 2014 σε κα­μί­α ε­νέρ­γεια ώ­στε το ζή­τη­μα αυ­τό να δι­ευ­θε­τη­θεί.
Εί­ναι α­πο­ρί­ας ά­ξιο, πως εί­ναι δυ­να­τόν έ­να τό­σο σο­βα­ρό νο­μι­κό – οι­κο­νο­μι­κό θέ­μα, που θα έ­πρε­πε α­πό την πρώ­τη στιγ­μή να α­πα­σχο­λή­σει κα­τε­πει­γόν­τως το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο, να «κου­κου­λώ­νε­ται» τρί­α χρό­νια!!
Οι ευ­θύ­νες της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής και προ­σω­πι­κά του Δη­μάρ­χου Φί­λιπ­πο Μπά­μη, ο ο­ποί­ος ε­πέ­λε­ξε να λεί­πει α­πό την χθε­σι­νή συ­νε­δρί­α­ση και έ­χει την ά­με­ση ευ­θύ­νη, εί­ναι βα­ρι­ές και πρέ­πει να α­πο­δο­θούν. Αυ­τό εί­ναι το ε­λά­χι­στο χρέ­ος μας α­πέ­ναν­τι στους πο­λί­τες του Δή­μου Οι­χα­λί­ας.
Ε­πί­σης εί­ναι α­πο­ρί­ας ά­ξιο, για­τί η ε­πι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος μει­ο­ψη­φί­ας του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Ε­λέ­νη Α­λει­φέ­ρη, ε­δώ και τρί­α ο­λό­κλη­ρα χρό­νια δεν έ­χει πά­ρει κα­μί­α α­πο­λύ­τως θέ­ση στο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο. Χθες, στη συ­νε­δρί­α­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, την ά­κου­σα να λέ­ει, α­πευ­θυ­νό­με­νη στην πλει­ο­ψη­φί­α, ό­τι έ­χει προ­τά­σεις να κα­τα­θέ­σει για την ε­πί­λυ­ση του θέ­μα­τος και ό­τι αν δεν βρε­θεί γρή­γο­ρα λύ­ση θα έ­χου­με κοι­νω­νι­κή έ­κρη­ξη στο Δή­μο. Χθες το θυ­μή­θη­κε;
Πριν λί­γες η­μέ­ρες, στη συ­νε­δρί­α­ση της Οι­κο­νο­μι­κής Ε­πι­τρο­πής για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό (Φε­βρουά­ριος 2014), εί­χε αρ­νη­θεί στη δη­μι­ουρ­γί­α αν­τί­στοι­χου κω­δι­κού για την εγ­γρα­φή του χρέ­ους και εί­χε πει συγ­κε­κρι­μέ­να, ό­πως με ε­νη­μέ­ρω­σαν, «­..ε­πί της ου­σί­ας δι­α­φω­νώ να εγ­γρα­φεί στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, για­τί ση­μαί­νει α­να­γνώ­ρι­ση της ο­φει­λής». Προς τι αυ­τή η δι­γλωσ­σί­α;­;; Τι άλ­λα­ξε;­;;
Οι εκ­πρό­σω­ποι της αν­τι­πο­λί­τευ­σης, που σή­με­ρα εμ­φα­νί­ζον­ται και πά­λι ως «σω­τή­ρες» του Δή­μου Οι­χα­λί­ας και προ­τεί­νουν και λύ­σεις, τό­σα χρό­νια στο Δή­μο για­τί σι­ω­πού­σαν;
Φτά­νει πια με τα ψέ­μα­τά τους. Ο κό­σμος θα μά­θει την α­λή­θεια. Οι ευ­θύ­νες εί­ναι πολ­λές και βα­ρύ­νουν ό­λους.
Σή­με­ρα κι­ό­λας, ε­πι­βάλ­λε­ται να υ­πάρ­ξει μια ο­λο­κλη­ρω­μέ­νη πρό­τα­ση α­πό την πλευ­ρά του Δή­μου η ο­ποί­α να δι­α­σφα­λί­ζει τό­σο τα συμ­φέ­ρον­τα του Δή­μου, ό­σο και την α­πο­δέ­σμευ­ση των Τρα­πε­ζι­κών Λο­γα­ρια­σμών του Δή­μου, ώ­στε να δι­α­σφα­λι­στούν οι μι­σθοί των ερ­γα­ζο­μέ­νων και η ε­ξέ­λι­ξη των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου