Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δημοσιογράφοι από την Αυστρία επισκέπτονται τον δήμο Πύλου-Νέστορος

Δημοσιογράφοι από την Αυστρία επισκέπτονται τον δήμο Πύλου-Νέστορος 14/03/2014
kafantaris54Την Πύ­λο ε­πι­σκέ­φθη­κε σή­με­ρα, ο­μά­δα δη­μο­σι­ο­γρά­φων η­λε­κτρο­νι­κών και έν­τυ­πων μέ­σων α­πό την Αυ­στρί­α. Η ε­νέρ­γεια αυ­τή εν­τάσ­σε­ται στα πλαί­σια προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νου p­r­e­ss t­r­ip, με δι­ορ­γα­νω­τή το γρα­φεί­ο Ε.Ο.Τ. (Ελ­λη­νι­κός Ορ­γα­νι­σμός Του­ρι­σμού) της Βι­έν­νης.
Η ε­πί­σκε­ψή τους α­πο­βλέ­πει στη γνω­ρι­μί­α με το Δή­μο Πύ­λου-Νέ­στο­ρος προ­κει­μέ­νου να πα­ρου­σιά­σουν μέ­σα α­πό τα άρ­θρα τους, την ι­στο­ρί­α, τον πο­λι­τι­σμό, το ι­δι­αί­τε­ρο φυ­σι­κό το­πί­ο και τη γα­στρο­νο­μί­α της πε­ρι­ο­χής, ε­νι­σχύ­ον­τας με αυ­τό τον τρό­πο τα θε­τι­κά μη­νύ­μα­τα που προ­κύ­πτουν μέ­σα α­πό κα­τα­γε­γραμ­μέ­νες εμ­πει­ρί­ες και το­πο­θε­τή­σεις ε­πι­σκε­πτών.
Οι δη­μο­σι­ο­γρά­φοι ε­πι­σκέ­φτη­καν τη Βο­ϊ­δο­κοι­λιά, τη Γι­ά­λο­βα,  την πό­λη της Πύ­λου και το Νι­ό­κα­στρο, ε­νώ τις ε­πό­με­νες η­μέ­ρες θα ξε­να­γη­θούν και σε άλ­λα α­ξι­ο­θέ­α­τα του Δή­μου.
Ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τριος Κα­φαν­τά­ρης, τους κα­λω­σό­ρι­σε, μι­λών­τας στη συ­νέ­χεια για την ι­στο­ρί­α της πε­ρι­ο­χής αλ­λά και για τις δυ­να­τό­τη­τες που έ­χει ο ε­πι­σκέ­πτης να γνω­ρί­σει κα­λύ­τε­ρα τον τό­πο και να ευ­χα­ρι­στη­θεί τις δι­α­κο­πές του.
Οι ε­πι­σκέ­πτες γεύ­τη­καν το­πι­κή πα­ρα­δο­σια­κή κου­ζί­να και ε­νη­με­ρώ­θη­καν για τις δρά­σεις και τις δε­σμεύ­σεις που έ­χει α­να­λά­βει ο Δή­μος και η Εμ­βλη­μα­τι­κή Κοι­νό­τη­τα της Κο­ρώ­νης για τη δι­α­φύ­λα­ξη και προ­ώ­θη­ση των ευ­ερ­γε­τι­κών ι­δι­ο­τή­των της Με­σο­γεια­κής Δι­α­τρο­φής, ως ά­υ­λο πο­λι­τι­στι­κό α­γα­θό της αν­θρω­πό­τη­τας.
Οι δη­μο­σι­ο­γρά­φοι ευ­χα­ρί­στη­σαν για τη θερ­μή φι­λο­ξε­νί­α και έ­δει­ξαν ι­δι­αί­τε­ρο εν­δι­α­φέ­ρον για την πε­ρι­ο­χή, θε­ω­ρών­τας ό­τι πρό­κει­ται για ι­δα­νι­κό προ­ο­ρι­σμό ο ο­ποί­ος συν­δυά­ζει πολ­λά προ­τε­ρή­μα­τα, κα­λύ­πτον­τας κά­θε προ­τί­μη­ση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου